Valud nimmepiirkonnas, mis kiirgub mõlemasse jalga. 27.01.20 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Soovin MRT uuringu lahtiseletamist ja ravi võimalusi. Uuringu tulemused saatsin failiga.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Uuringul ilmneb nimmelülidevahelise kõhrketta (L5-S1) osaline kahjustus ja väljasopistus võimaliku närvijuure kompressiooniga vasakul. Ravi sõltub kaebustest ja läbivaatuse leiust. Määrab neuroloog

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Selja valu, jalg tuim ja sureb

Pool aastat tagasi algasid suured probleemid seljaga, kohutavad valud, mis lõpuks läksid mõõda paremat jalga varbani välja, jalg oli lõpuks nõrk ja jõuetu kuni sai terveks.
Jaanuaris oli kõik OK, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Õigem oleks kohe pöörduda EMOsse kuna valu on kiirgunud mõlemasse jalga. Tuleks kindlasti teha MRT või CT nimmelülidest. Eriline ohu tunnus oleks tuimus tuharatel ja jalgede vahel ja/või põiehäired - ...

Loe edasi

Valud seljas

Tere,
olen käinud kaks aastat kaebustega perearsti ja neuroloogi juures, erinevad uuringud ei näita midagi ja neuroloogid kirjutavad ainult valuvaigisteid välja ja põhjust ei tea, tihti öeldakse, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleks tulla vastuvõtule valuperioodi ajal - siis saab öelda kas tegu närvi- või liigestevaluga ja määrata ravi.

Dr. Ain Pajos
tel. 6 748 591

Loe edasi

Valu alaseljas

Tere! Mul on selline mure. Pöördusin arsti poole valudega alaseljas. Valud on nimmepiirkonnas, tuhara ülemises osas, kiirgub ka reide. Istudes ja lamades ma tugevat valu ei tunne. Valu on tugev seistes ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla seljahaigusest tingitud närvivaluga. Minge neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
tel. 6 748 591

Loe edasi

valusündroomid seljas

Tere! On pikaajalised valud seljas (nimmepiirkonnas vasakult poolt), ei saa isegi aevasta, röntgen ei näidanud midagi, on käinud ortopeedi juures - määrati taasturavi (elektroteraapiat), on käinud spordiarsti ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tavaliselt aitab visiidist asjatundliku arsti vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

seljavalud

Tere,
probleem on selles, et juba kuu aega on seljas valud...ja kiirgub jalga...aga ainult ühte jalga...hommikul on kõige hullem...aga päeva poole läheb paremaks, et peaaegu üldse ei ole valus... ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui voodi on korras, siis öine seljavalu võib viidata ka mõnele tõsisemale probleemile. Soovitan neuroloogi konsultatsiooni.

Dr. Ain Pajos
tel. 6 748 591

Loe edasi

nimmepiirkond

Tere!
Mul on Teile selline küsimus. Umbes nädalaega tagasi avastasin endal nimmepiirkonna paremal pool ühe punkti, mida mudides kiirgub refleks põlve. Loodan, et saate aru millest räägin.Selline ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ravisoovitusi saan anda peale läbivaatust.
Tel 6 748 591

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

seoses seljavaludega

´Tere olen 30 aastane nisterahvas. Pöördusin oma perearstipoole ala-seljavaluga mis kiirgab vasakusse jalga kvastuseks sain kaks retsepti rohtu Tramadol retard tBL 100 MG ja Celecoxibi caps 200 MG. Soovitati ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui seljavalu kiirgub jalga on tegemist närvijuure ärritusega mis ägenedes võib lõppeda lõikusega. Pöörduge neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

düsostoos

Tere! Olen viimased 1,5 a hädas seljavaludega. Selle aja jooksul on esinenud 3 tugevat valuhoogu. Valud on nimmepiirkonnas paremal pool, tugevnevad ette ja paremale küljele kummardamisel. Viimati kiirgas ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on ilmselt kaasasündinud mitmese luustrutuuri muutusega mis aga tõenäoliselt ei ole seoses kirjeldatud valuga. Küsige täpsemalt röntgenoloogilt.

Dr. Ain Pajos
6748591

Loe edasi

probleem

Tere!

Probleem järgmine: eile õhtul tekkisid mõlemasse jalga kummalised värinad, jalad lausa vappusid. Enne oli tunne nagu mõlemad sääremarjad kisuks kohe krampi. Eelnes sellele u. tund tagasi ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võiks olla paanikahäirega. Oluline on õige ravi. Soovitan konsultatsiooni.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

Fantoomvalu?

Ligi kuu aega on olnud nimmepiirkonnas pisteliselt valud, kord tuimad, kord intensiivsed, valu kiirgub vasakusse reide. Selgroolylid ja nimmelylid ilma patoloogiliste muutusteta, st. lylid pole ahenenud. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Nimmevalude, peavalude ja käte suremistunde põhjused on erinevad, need ei ole fantoomvalud. Teatud psühhosomaatilised seisundid nt. depressioon võivad põhjustada aga hulgikaebusi. Visiit neuroloogile võib ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: