seljavalud nimmepiirkonnas ,vahel ka puusas 13.06.18 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere ,esinevad valud nimmepiirkonnas ja vahel isegi vasakus puusas,sai tehtud röntgen seljast ja vastus uuringule on selline- 7907 - Röntgeniülesvõte lülisamba piirkonnast (kaks ülesvõtet),osteochondrosis intervert.L5-S1;scoliosis thoracolumbal.dex.1a.;L3-4 intervertebral.liigestes on tropiismi häire(liigesed on erinurga all)-paluks teie arvamust ja kuidas edasi toimida

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Piltidel on kirjeldatud 4-5 nimmelülidevahelise diski kroonilist kajustust mis võibki anda korduvalt ägenevaid selja ja jalavalusid. Kasuks tuleb regulaarne võimlemine kõhu ja seljalihaste tugevdamiseks.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6 748 591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Seljavalud

2-3 aastat tagasi, kui lõpetasin motokrossi sõitmise, tekkisid alaselja valud. Asi ei olnud väga hull ja ma ei pööranud sellele tähelepanu. 2009 aasta suvel oli esimene trauma, kui selga lõi selline valu, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui tekib seljavalu, tuleb minna oma arstipunkti vastuvõtule. Tõsisema valu korral saadetakse tavaliselt uuringutele ja neuroloogi konsultatsioonile.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

"Surnud" jalg

Tere!

Küsimus on järgmine: eile õhtul avastasin, et parema jala mõni varvas on justkui tuim ja nö "surnud", samas oli ka tunne, nagu oleks jalas kitsas jalanõu (kuigi olin paljajalu), st tegelikult ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui esineb valu nimmepiirkonnas ja puusas, võib põhjuseks olla nimmelülidevahelise närvijuure kompressioonisündroom. Tuimuse põhjuseks võib olla ka ainevahetushäiretest (nt suhkruhaigus) tingitud nahanärvikahjustus, ...

Loe edasi

valud lihastes

Tere! Paluks abi! Kevadel hakkas mul valutama vasaku rinna ülemine osa, võib öelda, et peaaegu, et kaenla alt. Tehti rinnast pilti ja ka UH. Midagi pataloogilist näha pole. Ravisime vitamiinde ja diglofenaciga. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kirja teel sarnaseid probleeme ei lahenda. Kindlasti ei tekita ükski närvihaigus graanuleid naha alla. Üritage veel kontakteeruda perearstiga.

Loe edasi

mida teha

seljavalud,traumaatline spondülopaatia nimme-ristluu piirkond.koguaeg ei ole valud aga kui kuskil kõvem mats tuleb siis on valus,nii valus et on raske isegi endale sokki jalga panna.kunagi öeldi et 16 ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt on põhjuseks traumajärgsed muutused nimmelülides. Vahel on vajalik korsett ja teatud harjutustest loobumine.

Dr. Ain Pajos
tel.6 748 591

Loe edasi

Neuroloogia

Tere!
Käisin Teie vastuvõtul kui olin rase ja ka peale sünnitust (aasta tagasi). Mul on selja nimmepiirkonnas üks lüli, mis käib oma asendist väljas. Olen praegu käinud paar korda kohaliku "kondiväänaja" ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Konkreetset vastust ilma haigusega tutvumata anda ei saa. Krooniline seljavalu viitab probleemidele väikeste liigestega. Kas reumaanalüüsid on ytehtud?

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Valu "sabakondi" piirkonnas

Juba mõnda aega teeb mulle muret mu sabakondi piirkond.
Valu piirkond on täpselt tagumiku ja selja liitumise kohas, sabakondi juures.
Õieti polegi alati valud aga selline kiskumine ja surin, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Põhjuseks on sageli degeneratiivsed muutused selgroo nimmepiirkonnas ja sellest tingitud närviärritus. Tuleks rohkem liikuda ja tegeleda spordiga. Istuda tuleks nõgusa seljaga.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

radikuliit

olen 63a.mees kui kõnnin "surevad" jalad ja kogu alakeha.kui siis ette kummardan,läheb üle ja kui siis edasi kõnnin kordub kõik.mul on 30a. tagasi radikuliit diagnoositud viimase aasta jooksul on seljavalud ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kaebused viitavad närvikanali ahenemisele selgroo nimmepiirkonnas.
Vajalikud on lisauuringud. Pöörduge neuroloogi poole.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

manuaalteraapia ja radikuliit

Olen olnud jalavalude ja radikuliidiga hädas alates veebruarikuust ja asi oli ikka algul väga hull. Istuda ei saanud jalavalude tõttu praktil mitu kuud (kasutasin praktil iga päev valuvaigisteid). Ravina ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Radikuliit ongi enamasti noorema ea haigus. Nimmediski väljasopistusest tingitud seljavalud võivad püsida pikka aega - mitmeid kuid ja ka ägeneda ebaõige asendi või tõstmise tagajärjel. Eeldatavasti on ...

Loe edasi

seljavalud

Lp.dr. Ain Pajos,



Olen 27.a. naine. Palun öelge, mida tuleks ette võtta või kuidas toimida, kui mõni aeg tagasi andis paremat puusakonti puutudes sellist valu nagu elekter oleks ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla nimmediski väljasopistuse ja närvijuure ärritusega - sellest valu jalas. Tuleks vältida liigutusi ja asendeid mis tekitavad valu seljas ja jalas, vajadusel võtta ka valuvaigisteid (paratsetamool). ...

Loe edasi

Seljavalud

Mul on õlavöötme piirkonnas seljal pidevalt pakitsev nõrk valu?

Mõnikord on valu tunda ka nimmepiirkonnas?

Millest see võib tingitud olla ja mida ette võtta selle vältimiseks?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Suur enamus inimesi tunneb periooditi valu ja kangust kaelas, õlavöötmes ja/või nimmepiirkonnas. Põhjuseks peetakse tänapäeval valest asendist, vähesest liikumisest ja kroonilisest närvipingest tingitud ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: