Parema käe värin (Tremor) 27.09.19 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere! Kurdan oma parema käe pärast: väriseb, eriti labakäsi. Suitsumees ei ole, alkoholi -- ei , 6 aastat. Diagnoositud haigused : Menirei, diabeet (kontrolli all ,tabletid). Südamesse paigaldatud 2 sondi. Eesnäärme Turp.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Ühe käe värin rahuolekus viitab algavale Parkinsoni haigusele. Tuleks pöörduda neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Selja- ja käevalu

Kunagi enne ei ole mul selg ja käsi koos valutanud. Varem olen tundnud selja peal (turja juures, pigem parema abaluu juures) valu, nagu oleks seal mingi närvi- või lihassõlm. Tavaliselt on see paariks ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla hoopis kaelalülidevahelise kõhrketta vigastusega, mille korral on võimalik kaelast lähtuva käenärvi juure ärritus ja valu abaluu taga, õla- ja käsivarres samuti sõrmedes. Võib ka lisanduda ...

Loe edasi

värin vasakus käes

2 aastat tagasi hakkas vasaku käe väikeses sõrmes värin. Nüüd on tugev värin terves vasakus käes. Tunnen, et vahel on käsi pinges. Ka teatud asendis, nt. vastu lauda on värin tugevam. Käe lihased tõmblevad ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Määratud on parkinsoni tõve vastana ravim. Kui paranemist ei ole, tuleks kohe teavitada ravi määranud arsti või tulla konsultatsioonile.

Tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Parema käe näpud tundetud ja surnud.

Tere.
Nädalapäevad tagasi tundsin, et parema käe 4. ja 5. sõrm on pisut nagu tuimad, aga ei seganud see töö tegemist, sportimist, söömist, ühesõnaga näpud liikusid ja kõik toimis. Esmaspäeva hommiku ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla käenärvi kahjustuse (kompressiooniga) küünarliigese piirkonnas või tingitud kaelalülide vahelise kõhrketta väljasopistusest - siis kaasuks ka tugev valu kaelas ja õlas. Soovitan vältida ...

Loe edasi

Naha ülitundlikkus parema käe pöidlapiirkonnas ja käte suremine öösel.

Tere! 3 päeva on olnud parema käe pöidlapiirkonna nahk ülitundlik. Natuke selline tunne, kui "käsi on surnud". Öösiti esineb ka seda, et käed "surevad" keha alla jäädes või vales asendis magades.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoline on, et käenärv on saanud pitsitada randmekanalis seoses käe kõverdatud olekuga tööl või magades. Tuleks vältida käe kõverdatud olekut randmeliigeses, vajadusel kanda spetsiaalset bandaazi. Paranemine ...

Loe edasi

Käe värin

Tere, olen väga suures mures ehk võiks ka öelda paanikas. Olen 45 a.naine ettevõtja ja väga aktiivne. Probleem tekkis sellest, kui avastasin, et hoian aeg-ajalt oma paremat kätt kõhu peal ja pinges, massaažis ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist voib olla algava Parkinsoni tovega. MRT sel juhul muutusi ei tuvasta. Koige tähtsam on kogenud spetsialisti (neuroloogi) konsultatsioon.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

sipelgad naha all

Paar nädalat on parema käe õlanukist kuni parempoolse kõrvalestani jooksnud vaheaegadega "sipelgad naha all". Tunne on sarnane "surnud käe" verevarustuse taastumisele, lausa "pinde" ei ole. Tekib sipelgate ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võiks proovida massaazi ja kaelaharjutusi.

Loe edasi

Peavalud ja imelik tunne jalgades

Tere olen 16 aastane tütarlaps. Sportlike eluviisidega.
Nonii tegelikult on kaks küsimust:
Esiteks: umbes paar korda aastas juhtub selline asi et parem käsi ja parem näopool( kaasaarvatud keel) ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Peavalu ja näo ja käe tuimus on tõenäoliselt migreenihoog - ravi määrab neuroloog.
Jalgade värina ja hingeldamisega pingutusel tuleks põõrduda perearstile et teha põhianalüüsid ja EKG uuring.
Loe edasi

Valutavad sõrmeliigesed

Paara kuud tagasi hakkasid valutama parema käe sõrmeliigesed (eriti öösel kui jäävad lausa kangeks). Nüüd ka vasakul käel aga vähem. Samal ajal parema käe õlavarre lihas (ülalpool küünarliigest) hakkab ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Valu ja kangus väikestes liigestes viitab reumale. Minge perearsti vastuvõtule (vereanalüüsid).

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

värisevad sõrmed.

Tere.

Millest on tingitud käte värisemine, mitte isegi käed, pigem sõrmede värisemine. Olen 25a, naine, üliõpilane. Tööl probleeme pole ega isiklikus elus, kõik on OK. Tihti seostatakse käte ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on tõenäoliselt perekondliku värinaga (tremor essentiale), mis on pärilikult edasiantav. Ravi on võimalik aga selleks tuleks pöörduda neuroloogi poole.
Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

Emal käed värisevad

Mu 53-aastasel emal värisevad vahel käed, eriti kui sõrmed on veidi sirutatud, kusjuures ta ise ei saa sellest üldse aru. Ta märkas seda alles nüüd (ootamatult ei saanud korralikult kirjutada), kuid mina ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Selles eas tekkinud värin tavaliselt ühes käes võib viidata algavale parkinsoni haigusele, mis tänapäeval on üldiselt üsna hästi ravitav. Mõlema käe värin võib olla ka pärilik või stressiseisundist tingitud. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: