Algav diskopaatia 22.04.19 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere , valu algas 18.03.2019. Mitte kunagi varem eiole seljaga probleeme olnud. Perearstile helistades algselt soovitati lihtsalt valuvaigisteid süüa, et ju olen lihtsalt tuult saanud. Peale 3 nädalat, valu järgi ei andnud. Aina tugevnes. Tehtid röntgenpilt. . Kirjutati ravim arcoxia. Seda võtsin 2nädalat. Vahepeal käisin ka EMO-s (07.04.2019). Kuna valu oli väga tugev. Seal öeldi , et kui 2nädala jooksul valu järgi ei anna , tuleb teha MRT uuring. Neuroloogile sain aja juunikuuks. Siin röntgenpildi vastus - TEOSTATUD UURINGUD RG5019 x 1 Röntgeniülesvõte nimmelülidest 2-s suunas KIRJELDUS Rö-gramm lülisamba nimmeosast 2-suunas: Lülikeha lõpp-plaatidelt lähtuvad väiksed osteofüüdid. L3-L4; L4-L5; L5-S lülivahemikud kitsamad. Fassettliigestes art. muutused. ARVAMUS/SOOVITUSED Algav diskopaatia-? VASTUSE HK HINNAKIRJA KOODID 7907 x 1 Röntgeniülesvõte lülisamba piirkonnast (kaks ülesvõtet)
Kuidas on võimalik saada MRT uuringule? Kas ravimit arcoxia pean tarbima seni , kuni saan neuroloogile? Ja kas need valud jaäävadki? Hetkel ei ole valud järgi andnud . Need on minu elu igapävane osa . Mida tähendab algav diskopaatia? Kuidas saan iseend aidata? Aitäh!

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

MRT uuring näitab kahjustatud ketta survet närvijuurele, tehakse neuroloogi suunamisel siis kui valu on jalas, labajalg tuim ja nõrk, seda on siis vaja operatsiooni üle otsustamiseks. Tuleb vältida asendeid ja tõstmisi mis põhjustavad valu ja vajadusel võtta valuvaigisteid. Tavaliselt paranemine võib võtta mitmeid nädalaid ja kuid.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6 748 591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

kas mingit ravi on diskopaatia ja skolioosi vastu

Tere mul avastati hiljuti et mul on diskopaatia ja skolioos mõlemad korraga ma sooviksin teada kas selliste haiguste jaoks on ravi või mitte.








Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Regulaarne sport - ujumine ja võimlemine.

Loe edasi

seljavalud

selg teeb muret pikemat aega, viimase 4 ndl jooksul on olukord halvenenud ning tuim valu alaseljas saadab mind pidevalt. Aeg-ajalt kiirgab valu vasakusse jalga kuni labajalani välja. teatud liigutused ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ravi määrab arst peale läbivaatust ja vajalikke uuringuid. Seni võiks vältida liigutusi mis põhjustavad valu ja kasutada valuvaigisteid.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

Diskopaatia

Röntgenis anti vastus: lülisamba lumbaalosas L4/4, L5/S1 lülivahemikud veidi kitsenenud-diskopaatia?
Mis see tähendab?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on lülidevahelise kõhrketta kahjustuse - kokkuvajumisega. Võib põhjustada mööduvaid selja ja jalavalusid.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

epilepsiaga kaasnevad tervisehäired

Kas ravimivabal ajal tekkinud meeleolumuutused, sealhulgas agressiivne käitumine, hüsteeritsemine ja kiiresti vahelduvad meeleolud viitavad ravimi vajalikkusele ja kas loetletud häireid võib pidada epilepsiaga ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Teatud ajuosadest algav epileptiline häire võib põhjustada ka meeleolumuutusi ja käitumishäireid. Asi vajab siiski täpsustamist.
Tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

osteokondroos

Käisin kaela pilti tegemas, dignoosiks sain osteokondroosi, raviks mitte midagi. Mis on osteokondroos ja kas seda ei olegi võimalik ravida? Pool aastat tagasi tehti pilti alaseljast, siis oli diagnoosiks ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Osteokondroos kaasub diskopaatiale ja on lülisamba vananemise märgiks. Osteokondroosi ei saa ravida, küll aga sellest tingitud valusid.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

jalataldade kramp

Tunne, nagu tallaalune jääb lühikeseks. Kisub krampi ja kord moondus jala kuju, nii et suur varvas kõverdus ebaloomulikult talla alla. Samaaegselt kiirgab valu säärde. Kas võib olla tegu selja- või peaaju ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt on tegu lihasdüstooniaga. Võimalik on reaktsioon mingile ravimile või algav lihashaigus. Vajate neuroloogi läbivaatust.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

Seljavalud

Tere!
Olen 16-aastane tütarlaps. Mul oleks selline küsimus, et käisin seljaarsti juures ja võimalikuks diagnoosiks määrati dorsalgia, scholiosis th/l. Perearsti arvates aga on tegemist võimaliku ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Õige on minna koos piltidega neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

Probleem arstlike terminitega.

tere olen 19a noormees.
saadan teile oma röngenuuringu kirjelduse.
*Lülisamba torako-lumbaalosas S-skoliootiline hoiak.
*Lumbaallordoos lamenenud.
*Torakaalosas lülikehad isesärasuseta.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Lülikaared tagant avatud - kaasasündinud selgroo arenguhäire mis tavaliselt probleeme ei põhjusta;
diskopaatia - vastavate nimmelülide vaheliste kõhrketaste algav degeneratsioon e. vananemine - sage ...

Loe edasi

valud selja alaosas

tere

olen 16 aastane noormees
umbes kahe kuu eest märkasin valusid selja alaosas selja kehalisel pingutamisel nagu kummardumine või pikemalt ebamugavas ja lihaseid pingutavas asendis ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoline on algav alumiste nimmelülidevahelise kõhrketta degeneratsioon.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

diskopaatia

Olen 53-aastane mees.Olen seljaga hädas olnud juba alates 28-dast eluaastast.Siis tehti seljavenitust.Siis oli päris mitu head aastat normaalne.Ja kui oligi,siis sain ikka kas süstidest või lihtsalt tablettidega ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Vastuse eeltoodud küsimustele annab MRI uuring lülisamba nimmepiirkonnast millele saab saatekirja neuroloogi või neurokirurgi käest.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: