INTERVERTEBRAAL LIIGESTE PUUDUMINE JA KAELALORDOOSI LAMENEMINE 29.01.19 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!

Pöördun Teie poole kaela-ja seljavalude probleemiga.

Olen 22 aastane neiu ning vaevlen aastaid tugevate (nn "närivate" ja põletavate - kõige täpsem kirjeldus tuntavale valule) alaselja, lülisamba piirkonna valude käes. Olen käinud korduvalt kiropraktiku vastuvõtul, seljaarsti vastuvõtul, tegelenud mulle antud seljaharjutuste tegemisega, kuid probleem ei ole leevendunud. Ikka ja jälle on seljas tugevad valud.

2 nädalat tagasi ärkasin tugeva kaela- ja kuklapiirkonna valu ja kangustundega. Päeva peale hajus valu veidi laiemaks (terve ülaselja peale nagu laiali), kuid kaela-ja kuklavalu on samuti püsima jäänud. Praeguseks on igapäevaseks kaaslaseks peavalud kukla piirkonnas ning valulik kael.

Äsja on tehtud ka röntgenuuring kaelalülidest ning lülisambast. Oleksin ääretult tänulik, kui seletaksite mulle lahti selle uuringu tulemused:

UURINGU VASTUS ON JÄRGMINE: "Kaelalordoos on lame, Th4/5 kõrgusel isegi lokaalse küfoosi piiril. C2-3 vahel puuduvad intervertebraal liigesed - tegemist on arengulise plokklüliga. C2/3 lülidevahemik on tavakõrgusega. Kaela prevertebraalne kude on tavalaiuses. Rinnaküfoos on normi piires. Skolioosi pole. Madaldunud lülihea, madalat lülidevahemikku ega lülinihet ei tähelda."

Lugupidamisega ja ette tänades!

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Kaasasündinult on kahest kaelalülist moodustunud plokklüli seoses lülidevaheliste liigeste mitteväljaarenemisega. Iseenesest see valude põhjus ei ole, paneb ainult suurema koormuse kaelalülidele, mis jäävad plokist mõlemale poole. Seetõttu on võimalik diskikahjustus 4 ja 5 kaelalüli vahel mis võib olla ka valude põhjuseks kaelas. Kas on tehtud uuringuid ka alaseljast?

Tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Närvijuurte kompressioon

Tere! Olen 35aastane mees, seljaprobleemid said alguse 1996. aastal diski purunemisel, mille tagajärjel oli ka opp. Peale seda seljaprobleemid sagedased, kuna töötan plaatijana siis on need ka arusaadavad. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Operatsiooni tuleb kaaluda siis kui esineb kestev piinav valu jalas ja adekvaatne ravi paranemist ei ole toonud.
Operatsioon on vajalik siis kui esineb tuimustunne tuharatel ja reite sisepindadel ...

Loe edasi

Valud kurgus, kaelas, käes

Mind häirib ebamugav valu kurgus ja kaelas.
Valud on kestnud intensiivselt 2-3 aastat. Viimasel ajal hullemini. Valud on kõik paremal pool - kaelas, abaluu piirkonnas, õlas, käes. Öösiti surevad ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Valu neelus ei ole seoses muutustega kaelalülides ega diskides. Küll võib valu kiirguda kõrva taha ja ka neelu seoses kuklanärvi ärritusega. Asja täpsustamiseks oleks vaja tulla vastuvõtule.

Loe edasi

Selja ja kaela valu

Tere, olen kaks aastat olnud seljavalus. Ei ole päevagi, millal selg ei valutaks. Olen käinud südame ultrahelil ja siseorganite ultraheli uuringutel,vastus oli neg. Kolm nädalat tagasi käisin seljast röntgenit ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on ilmselt kroonilise valu sündroomiga, mille korral tavalised valuvaigistid ei toimi. Tuleb uuesti minna neuroloogi vastuvõtule.

Tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Valu sääre alaosas

Tere. Mul selline küsimus. Mu emal(49) on juba vist üle poole aasta jalaga probleem. Sääre alumises osas on käimisel valu ja see on hakanud ka nö ülesse poole kolima. Tal on töö, millega seoses ta peab ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Põhjus võib olla hoopis jalapöia võlvi lamenemine ja pöia ebaõige asend. Tuleks pöörduda ortopeedi poole.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

kaela lordoosi lamenemine

Tere Dr Pajos

Vaevlen kaelavalude käes. Eriti hull on lugu pea pööramisel, painutamisel ühele küljele. Valuga kaasneb tugev ragin. Pöördusin oma murega perearsti poole, kes soovitas röntgenipildi ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Lapse ja nooruki kael on tavaliselt kõver, külgvaates kaelakõverus on suunatud ette, pea kaldub taha. See on normaalne kaelalordoos mis kompenseerib selgrookõveruse allpool rinnalülide kõrgusel- siin on ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: