Käsi sureb või viga närvis 06.11.08 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere

Mõned päevad tagasi hakkas mul päeval parem käsi sees surisema(nagu sipelgad käiksid naha all),lisaks tunne nagu etapp enne käe "suremist" ja nüüd siiamaani on selline tunne nagu parem käsi poleks nagu enda oma,pisut tundetu ja imelik tunne.Samas käega jõuan teha jne kuid jõud pole enam sama,(olen paremkäeline ja parem käsi tavaliselt tugevam kui vasak).Mõni päev hiljem lõi parema poole kaelast pisut kangeks,lisaks süda pistis 2-3x päevas,nüüd see ärajäänud.

Kas tegu võib olla närvides või hoopis seotud vereringest? Olen muidu 24aastane ja olen mõelnud,et äkki tegemist kergemat sorti insuldiga vms?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Selles eas ei ole vereringehäired iseloomulikud. Soovitan asja selgitamiseks pöörduda neuroloogi vastuvõtule. Kui aga käe kohmakus ja nõrkus on süvenenud, siis mõne suure haigla EMO osakonda ööpäevaringselt.

Dr. Ain Pajos
tel. 6 748 591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

parem käsi tuim?

Olen eelnevalt seljavaluga haiguslehel,aga täna hommikul parem käsi sureb ära teen harjutusi,aga ikka mitte midagi hetkeks ok aga siis jälle tunnen et sureb ära? mull oli kolm ja pool aastat tagasi keiser,paigaltati ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Käe suremine ei ole seoses epiduraalsüstiga. Tavaline põhjus on närvikompressioon seoses randmeliigese painutus või sirutusasendiga. Kui käe suremisesle kaasub ka tuimus ja sipelgad samas näopooles või ...

Loe edasi

Valu käes

Tere!

Mure järgnev. Elukaaslase käsi küünarnukist allpool valutab peale esimest Pfizeri süsti. Parem käsi , mitte see kuhu sa süsti. Sellest möödas juba kohe 6 nädalat. Teine süst peaks olema ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõendatud sidet teise käe valu ja cov vaktsineerimise vahel ei eksisteeri. Kirjeldatud käevalu sage põhjus on kroonilisest ülekoormusest tingitud kõõluseotste põletik, mille korral kestab valu kaua. Soovitan ...

Loe edasi

Käsi sureb ära, järsk energia langus, körvades sumin

Tere,
Mul on poole aasta jooksul paar korda nädalas järsk energia langus, ebamugav tunne rinnus, parema käe laba sureb ära ja mötlemine aeglustub, ei suuda millelegi muule keskenduda, kui ebameeldivale ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Antdepressantide soovitud toime tekibki alles ühe kuu jooksul. Kui nüüd paari nädalaga seisund ei parane, tuleks külastada neuroloogi.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6 748 591

Loe edasi

Valud seljas abaluu piirkonnas, alaseljas, puusas, jalgades, alakõhus

Kas selline selgroo kuju on normaalne (pildil selga küürutatud et paremini esile tuleks) , tundub nagu oleks seal mingi jõnks sees, olen pikemat aega tundnud juba valu vaagnas vasemal pool, alaseljas, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ei näe pilti.
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

kaelavalu

Tere! Kannatan kaelavalu käes üle paari aasta.aasta tagasi käisin neuroloogi vastuvõtul,määrati teipimine see ei aidanud. Nüüd on abaluu piirkonnas kombatav valutav ja valulik muhk,ka õla otsad on valulikud,vasak ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Esmalt peaksin tegema läbivaatuse ja vaatama ka kaelapilte. Siis saaks teha õiged järeldused.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
tel. 6 748 591

Loe edasi

Parem käsi suriseb

Tere!
Olen hiljuti tundnud kohati, et käsi sureb ära ja käsi on olnud veidi nõrk, kuid see on möödunud. Nüüd, alates eile õhtust on paremas käes pidevalt tunne, et kohe nagu sureks ära ja suriseb. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võimalik, et põhjus on käenärvi kompressioon randmekanalis seoses käelaba painutus või sirutusasendiga, tuleks fikseerida randmeliiges otseasendis. Kui aga sureb ka samapoolne näopool ja /või jalg, tuleks ...

Loe edasi

Käe värin

Tere, olen väga suures mures ehk võiks ka öelda paanikas. Olen 45 a.naine ettevõtja ja väga aktiivne. Probleem tekkis sellest, kui avastasin, et hoian aeg-ajalt oma paremat kätt kõhu peal ja pinges, massaažis ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist voib olla algava Parkinsoni tovega. MRT sel juhul muutusi ei tuvasta. Koige tähtsam on kogenud spetsialisti (neuroloogi) konsultatsioon.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

karpaalkanali sündroom

Tere!
17. päeva tagasi tehti karpaalkanali sündroomiga seoses lõikus. Peale oppi on pidev kipitus ja tuimus keskmise ja neljanda sõrme vastaskülgedel, mida enne oppi pidevalt ei olnud. Ranne on ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Mureks on kindlasti põhjust. Võimalik on närvi operatsiooniaegne kahjustus või närvi pigistav armkude. Kõige täpsemalt oskab selgitada opereerinud arst.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

närvivalu kättes

minu probleem valuga kättes.Kuna tegelen aktiivselt üldehitusega siis sealt ka
tekkinud valud kätte. eriti öösel annab tunda kui käed ära surevad ja nüüd ka päevalgi. Töö on suhteliselt füüsiliselt ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Täpse vastuse saab anda peale läbivaatust.

Dr. Ain Pajos
tel 6 748 591

Loe edasi

Käsi \

Juba pikemat aega tunnen, et vasak käsi sureb vahel ära, nii öösel kui ka päeval, isegi nõela on raske käes hoida, sõrmed muutuvad tuimaks. Ei aita ka käe raputamine. Perearst ei oska eriti kommenteerida ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

võiks arvata, et tegu on käenärvi pitsumisega randmeliigese kohal olevas kõõlustevahelises kanalis. Ravi määrab neuroloog.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: