Alaseljavalu ja sipelgad jalas 11.08.17 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Alaseljavalu vasakul ja sipelgad vasakus jalas
Neuroloogile vastuvõtu aja sain 18. oktoobriks. Mida ma peaks seni tegema, et vähendada sipelgaid ja valu jalas ja puusas. Kas see olukord on kuidagi ohtlik.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Ilmselt on tegemist nimmelülidevahelise kõhrketta väljasopistusest tingitud jalanärvi ärrituse/kahjustusega. Asi võib süveneda ootamatu liigutuse või tõstmisega. Perearsti kaudu tuleks teha rö. ülesvõtted nimmelülidest ja helistage tel. 6 748 591 (olen tööl 16. augustil - muidu kestab veel puhkus).

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Alaseljavalu.

Valu alaseljas,mis kiirgub reide ja osaliselt säärde.Käimine on väga valulik,istumine ei tule kõne alla.Leevendust toob aeg ajalt pikali olemine.
See probleem on seekord raskem,sest alaseljas olev ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla nimmelülidevahelise kõhrketta osalise väljasopistusega, mis ärritab/vigastab jalanärvi juurt. Kui vältida asendeid ja tegevusi mis põhjustavad valu jalas, järgneb tavaliselt paranemine, ...

Loe edasi

Peavalud

Tere!
Suur mure seoses enda tervisliku seisundiga. Viimased ca pool aastat olen tajunud alljärgnevaid sümptomeid enda juures: uimane tunne peas, surve kuklas ja meelekohtades, tuim valu kõrvalestade ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist tundub olevat kroonilisest ärevusest tingitud närvisüsteemi regulatsioonihäiretega. Selgust saab ja ravi määratakse neuroloogi vastuvõtul. Kui vaja teeme ka lisauuringuid.

Tel. 6 ...

Loe edasi

Kas vaja operatsiooni? Kas tohiks abi otsida kiropraktikult ?

Tere Dr. Pajos

Loodan, et leiate veidi aega – mulle vastata, kui kirjutamine võtaks kaua aega, siis saaks ehk telefonis veidi nõu.

Kirjutan teile ühe murega, millele ei ole Pärnus ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoliselt tekkis seljanikastusega seoses lülidevahelise kõhrketta nihkumine mis vigastas jalga mineva närvi juurt - seetõttu on labajalg nõrgem ja esinevad tundehäired närvi varustusalal. Paranemine ...

Loe edasi

Sipelgad jalalabas

Tere!

Selline küsimus, et paar päeva tagasi hommikul tundsin suures varbas kerget surinat, mitte kogu aeg (nagu varvas oleks vahepeal ''surnud''). Täna tundsin mõningase aja tagant ( kui liigutada ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kõik sõltub sellest, kuidas on edasine kulg. Kui suremistunded aeg ajalt korduvad samas mahus, võib olla tegu nn. funktsionaalse häirega ärevushäire koral. Kui aga nähud süvenevsd, lisandub nõrkus jalgades, ...

Loe edasi

sipelgad naha all

Paar nädalat on parema käe õlanukist kuni parempoolse kõrvalestani jooksnud vaheaegadega "sipelgad naha all". Tunne on sarnane "surnud käe" verevarustuse taastumisele, lausa "pinde" ei ole. Tekib sipelgate ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võiks proovida massaazi ja kaelaharjutusi.

Loe edasi

seljaprobleem?

olen 53 a.naine, põen reumatoidartriiti, diagnoositi 1992 a. Põlveproteesid neljandat aastat. jalad, eriti laba, varbad, sääremari, reie tagumine pool ja alaselja valud-õigem oleks öelda sipelgad sagivad ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleks võtta haigusleht, vältida töid ja asendeid mis põhjustavad valu jalas ja tarvitada valuvaigisteid ravikuurina

Dr. Ain Pajos
tel. 6 748 591.

Loe edasi

valusundroom jalas

Mis voiks leevendada valu jalas?Valu ägeneb ohtul vastu ööd ja on ka päeval parema jala kedraluu piirkonnas ja kulgeb mööda säärt ulespoole.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Sama vastus.

Loe edasi

Diski operatsiooni järgne probleem

Tere Lp doktor,

tahan küsida Teilt nõu, kui selle ala spetsialistilt. Olen 30 aastane küllaltki liikuva ja füüsilise tööga tegelev meesterahvas. Selja valudega olen olnud hädas viimased 7 ...

Katrin Kaarna

Vastas dr Katrin Kaarna

Tere,

Püüan vastata Teie küsimustele:
1) Valusündroomi püsimine operatsiooni järgselt on täiesti tavapärane, kui valu ei ole liialt terav ja sellega ei kaane muid sümptomeid ( palavik; ...

Loe edasi

"sipelgad"näppudes.

Mida teha kui sõrmed on ära"magatud" ja nagu sipelgad jooksevad ja nii juba mitu nädalat.Kelle poole pöörduda ja kas saaks kuidagi ise ennast aidata?
Maseerimine pole siiani aidanud.Olen viiekümmnetes ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tavaliselt tingib sõrmede suremist käenärvi kompressioonist tingitud närvikahjustus.
Täpsustada saab neuroloogi vastuvõtul.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Sipelgad



Tere!

Olen tubase eluviisiga,päev otsa arvuti taga istuv keskealine naine.Tervis üldiselt korras,ainult tihtilugu sibavad turja piirkonnas nagu sipelgad ringi.See pole valus,ka ...

Katrin Kaarna

Vastas dr Katrin Kaarna

"Sipelgad" Teie turja piirkonnas on meditsiinilises terminoloogias paresteesiad ja viitavad närvi-lihas ulepingele antud piirkonnas. Soovitaksin Teil tegeleda ravikehakultuuri ja l??gastavate harjutustega, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: