krooniline alaseljavalu 17.07.17 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Kompuuteruuringu vastus:
KT nimmeosast natiivis: Kõik lülikehade vahemikud mõõdukalt kitsenenud, L4 diski osas vaakumdegeneratsiooni. L 2/3 diski mõõdukas protrusioon dorsaalsele enam vasakul mediolateraalsel. Kerge difuusne diski protrusioon dorsaalsele L4/5 kõrgusel. Vähesed- mõõdukad spondülootilised ja spondüloartrootilised muutused. L2- L4 osaskollasligamendid kergelt paksenenus. Vasakul L5 juurekanal kergelt ahenenud.

Soovin väga sellele uuringu tulemusele seletust, kui halb on olukord.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Pildi järgi on tegemist muutustega nimmelülides, liigestes ja diskides. Samas sarnased muutused esinevad vananedes ka inimestel, kellel ei ole seljavalusid. Kui jalavalusid ei ole ja selg on hommikuti kange, tuleks pöörduda reumatoloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Alaseljavalu ja sipelgad jalas

Alaseljavalu vasakul ja sipelgad vasakus jalas
Neuroloogile vastuvõtu aja sain 18. oktoobriks. Mida ma peaks seni tegema, et vähendada sipelgaid ja valu jalas ja puusas. Kas see olukord on kuidagi ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt on tegemist nimmelülidevahelise kõhrketta väljasopistusest tingitud jalanärvi ärrituse/kahjustusega. Asi võib süveneda ootamatu liigutuse või tõstmisega. Perearsti kaudu tuleks teha rö. ülesvõtted ...

Loe edasi

Süvenev alaseljavalu

Tere! Juba 4 kuud on mul olnud alaseljavalu, mis alguses harjutuste abiga läks veidi paremaks, aga nüüd on valu süvenenud. Käisin ortopeedi juures, kes tegi röngtgeni seljast ning ütles, et sellega on ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleks vältida istumist ja teha paar ravikuuri. Helistage tel 6 748 591

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika.

Loe edasi

Alaseljavalu

Tere,
Olen hädas alaselja valudega. Kuna töötan ratastooli lastega on töö iseloom füüsiline ja palju on laste tõstmist ja on selja ülekoormus. Tavaliselt on seljavalud möödunud kuu aja jooksul, seekord ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Lülivahemiku kitsenemine tähendab lülidevahelise sidekoeketta kokkuvajumist, mille tõttu väljasopistuv osa võib ärritada jalanärvijuurt (tavaliselt ühe jala). Soodustab kindlasti küürus seljaga raskuste ...

Loe edasi

Ülakeha seljavalu

Selajvalu!Kuna arst lasi seljas pildi teha näitab,et selgroog on kõver ja mingid asjad on kulund kõhkred aga see ei tohiks siukseid valusi teha arst ise ka ei saa aru mis võiks selliseid valusid teha.hakkasin ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Alaseljavalu all kannatab aeg ajalt enamik inimesi. Soovitav on vältida raskuste tõstmist ja asendeid, mis põhjustavad seljavalu ja tarvitada valuvaigisteid iga päev nädala aja jooksul. Kui valu ei leevene ...

Loe edasi

Alaseljavalu

Kuu aega tagasi hakkas äge alaseljavalu, eriti valus on istuda. Samal ajal oli probleemiks ka tihe urineerimine. Arvasin, et tegu võib olla põiepõletikuga, perearst tegi uriini proovi, mis oli korras. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Nimmelülidevahelise ketta väljasopistus võib põhjustada ka põiehäireid - põis jääb kinni. Kaasuma peaks ka tundetus jalgade vahel ja tuharatel.
Tegemist on siis suhteliselt ohtliku seisundiga mis ...

Loe edasi

kas epilepsia või midagi muud?

tere,
Kas epilepsiaga võivad kaasneda alaseljavalu, pidev iiveldus ja nõrkus, kuumahood ja palavik kuni 37,7? Selline olukord ei kesta pidevalt vaid nii 5-7 päeva kuus. Muul ajal on temperatuur ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Epilepsia ei põhjusta pidevat nõrkust, iiveldust, palavikku ja alaseljavalu. Kuumatunne võib kaasuda hooga.
Eeltoodu alusel ei saa epilepsiat kinnitada ega ka eitada.

Dr. Ain Pajos
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: