Vastuvõtt 23.01.04 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Austatud Dr. Ain Pajos.

Mul on pidevalt seljas valud, diagnoosiks krooniline radikuliit, rohud ei ole aidanud. Kuidas on võimalik tulla Teie vastuvõtule? Kas peab olema perearsti saatekiri? Kui pikk on järjekord Tei vastuvõtule?

Lugupidamisega Tiina R.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

helistage tel 6 748 591

Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Kas tõesti ärevus

Kael ja lõualuu valutanud pikemat aega, juba aastaid. Vahepeal tarvitasin Alventat, sain elada, aga valud olid ikka. Motlesin, et lôpetan ravi ära, kuna kaalu tuli aina juurde. Siis tekkisid jälle vaga ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kaela ja kaelast lähtuvate peavalude sage põhjus on krooniline kaelalihaste pinge mis on aga otseses sõltuvuses närvisüsteemi seisundist. Ravi on kompleksne ( valu ja põletikuvastased ja lihaslõõgastavad ...

Loe edasi

peavalud

Tere!
Tihti on peavalud -(kordamööda mõlema kulmu kohal) ja kukla - lagipea vahel.Ka laubavalud.
Samuti teravad valud oimukohtades.
Silmi on raske lahti hoida ja pea sageli uimane.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla kaelast lähtuvate valudega. Vajalikud oleksid rö. pildid kaelalülidest ja neuroloogi läbivaatus.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi

Parema käe keskmine näpp tundetu ja muudab värvi

Tere. Olen arvuti ja hiirega töötaja ja parema käeline. Eile muutus mu parema käe keskmine näpp tundetuks ja näpu keskmisesest osast sinakas -lillakaks. Masseerisin näppu ja liigutasin seda aktiivselt. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Näpuotste hootist tuimaks ja sinakaks muutumist seoses külmaga tuntakse akrotsüanoosi nime all - põhjusteks tihti pärilikkus ja/või reumaatilised haigused. Teie puhul jääb mulje sõrme verevarustuse häirest. ...

Loe edasi

Näos põlev tunne.

Tere!
Kaua aega olnud näos põletav,kõrvetav tunne.Praegu see tunne süvenenud ja väga hulluks läinud.Kui siiani oli kõrvetav tunne,siis nüüd lisandunud ka näkku reaalne valu.
Nägu põleb...,põsed,otsaesine,ninaümbrus ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tulge vastuvõtule.

Tel. 6748591
Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Imelik valu vasakul ees küljes roiete taga

Kuuaega tagasi ehitusmaterjale tõstes käis vasakust küljest läbi tugev valu nagu oleks ora küljest sisse tulnud nüüd on tehtud kõik veretestid kopsupildid ja südama filmid kõik korras , aga imelik valu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on ilmselt roietevahelise närvi valuga. Kui küljel on ka punane lööve (vöötohatis)- on tegemist närvi viirusekahjustusega mis nõuab kohest neuroloogilist ravi. Võimalik on ka rinnalülidevahelise ...

Loe edasi

nägemis- ja lugemishäire

Hommikul tekkis raamatut lugema hakates nägemishäire. Osa tekstist paremal pool virvendas ja oleks nagu kergelt kolmnurgana hõbedaselt virvendanud. See oli väga häiriv. Uurisin med. kirjandusest, et see ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist oligi migreeni aura ehk eelseisundiga, mis tavaliselt möödub 15-20 minutiga, järgneb peavalu mille intensiivsus on erinev. Erilist ohtu tervisele see ei kujuta, hoogude sagedust ja intensiivsust ...

Loe edasi

Milline uuring näitaks ?

Massöör/ füsioterapeut tundis peas, vasakul pool kõrva taguses piirkonnas kõva/pinges kohta- milline uuring näitaks, mis on viga? Esineb ka natuke kõnehäiret ja vahest pea "nagu vati sees". MRT tehtud, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui MRT oli normi piires, siis ajus probleemi ei ole. Tegemist võib olla koljuvälise luu kasvuga või ka lihtsalt lihaspinge või rasvkasvajaga Tuleks näidata perearstile või kirurgile.

Dr. ...

Loe edasi

Peavalu

ca. 2 nädalat tagasi oli hommikul juhus kus igapäevatoimetusi tehes üks hetk tekkis järsk pearinglus 15minuti möödudes see kadus ning tundus, et kõik on normaalne. Nüüd on ca nädala olnud kangus kaelas, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võiks alguses perearsti juures mõõta vererõhku ja teha analüüsid, kui kõik OK siis neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6748591

Loe edasi

Seisev pilk

Väga tihti tekib sellist seisvat pilku, pilk nagu kiilub kinni ja siis kahekordistub, selline nagu unistama jääks aga minul unistama jäämisest se ekimdlasti ei teki. Väga-väga tihedalt päeva jooksul järsku ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui jääte ühte punkti vaatama ja kaasub ka kõnetakistus, mälulünk, võib tegemist olla epilepsia väikeste hoogudega. Selguse saamiseks tuleks minna neuroloogi vastuvõtule.

6748591
Dr. ...

Loe edasi

Kaelaradikuliit

Tere !
Probleem on minu emal. Ema on 71 aastane ja kaelaradikuliit on kimbutanud teda pikki aastaid. Nüüd on olukord üsna nutune, sest kaelavalu on täiesti igapäevane ja tavalised valuvaigistid ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Osteokondrootilised muutused kaelaosas tavaliselt erilisi valusid ei põhjusta. Pigem tegemist kaelalihaspingega, millel erinevad põhjused. Soovitan läbi perearsti teha rö. pildid kaelalülidest ja minna ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: