Valud kõhus ja seljas juba 1,5 aastat 13.04.09 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!
Pöördun ka Teie poole oma murega. Nimelt on asi selline, et 2007 a detsembris hakkas mul valutama vasakul pool alakõhus, hiljem lõi valu ka vasakule selga (alla). Olen sellest ajas saati igasuguste arstide juures käinud. Pandi erinevaid diagnoose: neerude allavaje, kiplnäärme ületalitus, ärritunud soole sündroom, närvivalu oli viimane diagnoos. Olen käinud nn närvivaluga ka füsioterapias, kuid valust lahti ei saanud. Perearst on kirjutanud No-spat, aravtes, et mul on koolikud või spasmid.

Kuid valudest pole ma siiamaani lahti saanud. Nad ei ole mul kogu aeg, kuidagi hooti, aga ise ma pole nende kordamise reeglipärasust leidnud. Lihtsalt hakkab valutama alakõht -ja selg (vasakul), valutab 5-7 päeva ja siis on tuleb jälle 1-3 tagant.

Olen käinud ka günekoloogi juures, kes ütles, et naiste poolepelat on mul kõik korras. Toitun korralikult, liigun, ei joo ega suitseta. Muret teeb peale sünnitust (sünnitasin 2006 okt)pidev kõhukinnisus, kuid segadi mitte nii, et ma käin hädal kord nädalas, vaid käin hoopis 1-2 korda päevas, ainult et tulevad kõvad pabulad.

Olen teinud ka erinevaid vere -ja urooniproove, mis kõik näitavad, et põletiku sees ei ole. On tehtud ka kontrastainega röntgen, tavaline kõhu röntgen (mis näitas mingit udu taolist asja valu kohas, mis oletati olevat gaas).

Minu küsimus seisneb siis selles, et äkki on tegu hoopis mingi minu enda psüühilise vaevusega. Olen internetis teistega suhelnud ja nemad kirjutasid, et olles ka tundnud valu, mida arstid ei suutnud kindlaks teha kirjutati neile antidepressante ja asi möödus. Äkki on mul ka sama viga. Kuid kuidas peaks depressioon väljenduma? Ma olen elurõõmus, rahulik, ainult vahest närvitsen, kui midagi läheb valesti või kui tunnen, et on liiga palju kohustusi. Kuid alati suudan ise end rahustada ja edasi tegutseda.

Loodan väga Teilt vastust saada!

Lugupidamisega,

D (22a)

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Kirja teel oletuste jagamine ei ole tõhus. Alakõhu valu võib olla seosese probleemiga selgroo nimmeosas, kuigi harva. Usun et neuroloogilise läbivaatuse järel võib üsna kindlalt öelda, kas tegu on neuroloogilise haigusega või mitte.

Dr, Ain Pajos
tel. 6 748 591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Valud ja krambid

Tere,olen väga mures ,mul on juba 2 aastat sellised sümptomid et mõlemas küljes ja kõhus tekivad valud ja krambid,vahel nii tugevad et olen ka minestanud,samal ajal kogu keha kattub külma higiga ja pea ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Krampide põhjuseid on palju, üks nendest ka maksapuudulikkus, mis tekitab E vitamiini puudulikkuse. Kui ka analüüsid näitavad Evit. vähesust, soovitan tarvitada Vit. E 200 mgx3 igapäevaselt.

Loe edasi

Seljavalud

Tere, olen selja valudega kimpus olnud päris mitmeid aastaid, nimelt mõned aastad tagasi rasket füüsilist tööd tehes algasid seljas valud, liikuda ei saanud, valu lõi jalga, kätesse. Käisin emos, tehti ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Alaseljavalu kogeb korduvalt elu jooksul pea iga teine inimene. Põhjuseks sageli probleemid nimmelülidevaheliste kõhrketastega. Valud siiski sageli mööduvad iseparanemise kaudu - vajalik on vältida valutegevaid ...

Loe edasi

valud seljas

Nädal tagasi tehti mulle selja op L5/S1 interlaminektoomia ja eemaldati osaliselt murdunud närvijuurt komprimeeriv diskiprolaps. Enne seda olid pidevalt valud vasakus puusas, sealt edasi ka jalas, ning ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Opi järgselt on normaalne valude täielik kadumine. Midagi on valesti. Võtke ühendust opereerinud arstiga.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

Valud seljas ja kõhus

Kannatan sagedaste selja ja kõhupiirkonna valude käes. Valu esineb selja erinevates osades: selja keskosas (vöö piirkonnas), neerupiirkonnas, abaluude all. Valud on ka kõhus, enamasti paremal pool, sapipõie ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Selja - ja kõhuvalud võivad kindlasti olla seoses lülisamba haiguslike seisunditega, mida ei ole näha tavalisel röntgenpildil. Täpne vastus konkreetsel juhul eeldab siiski läbivaatust.

Dr. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: