Keiser 30.09.22 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere.

Kuu tagasi oli keiser. Oli mitu päeva meeletu verejooks, nii et jooksis kõik läbi suurtest sidemetest.

Edasi sai juba kasutatud tavalisi peale nädalat.
Voolus punakas- pruun, roostekarva ja hakkas vähenema. Nüüd kuu aja möödudes lisandus valu nagu vasemas munasarjas ja alakõhus- nagu enne päevi. Ka valu tupes.
Voolus ei ole nagu värske veri, aga ikka punakaspruun ja veniv pisut.
Kas see ok?
Millal peaksin muret tundma?

Lisaks kõht siiani nii kinni, et kakaga tuleb ka verd?

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!
Pöörduge kindlasti esimesel võimalusel naistekliiniku erakorralisse vastuvõttu, et verejooksu ja valu põhjus välja selgitada.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

rasedus

Tere. Olen 21 nädalat rase ja ultrahelis selgus et platsenta asub emakale väga ligidal ja pidi olema ohtlik. Kas sellega võib tekkida enneaegne sünnitus ja keiser?

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Saan aru, et ultrahelis selgus platsenta asetsus liiga lähedale emaka sisesuudmele. Enneaegset sünnitust see ei põhjusta ja platsenta kinnitust kontrollitakse raseduse kasvades vajadusel ...

Loe edasi

Keisri haav

Tere , keiser tehti 19 september 2017 aga mure selles täpis keisri haaval ? varem pole märganud hetkel rasedust ka 20nädalat ega ometi midagi tõsist pole ? haav lahti ju ei saa tulla ?

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Raseduse ajal armi piirkonna nahale tekkinud väike punetav kolle ei kujuta mingit ohtu rasedusele ja sünnitusele. Armile endale see samuti mingit mõju ei avalda. Raseduse ajal esineb ...

Loe edasi

Rasestumise risk?

Tere.Tahtsin küsida natuke nõu, sest siiani olen saanud erinevat informatsiooni. Minu anamnees lühidalt :1995 oli normaalne sünnitus, juuni 2002 oli ab. artef, märts 2003 oli missed ab 15-16 nädalat ja ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere Rasestuda võite kindlasti, kuid peate olema korraliku järelvalve all raseduse ajal. Oht on raseduse aegsele emaka rebendile. Keiser tuleks teil kindlasti plaaniline. DR Kadastik

Loe edasi

Raseduse võimalikkusest

Kui on tehtud emakakaela düsplaasia tõttu emakakaela amputatsioon, mille kulg on tüsistusteta. Edasised kontrollid on olnud patoloogilise leiuta. Kas on võimalik veel rasestuda ja rasedus lõpuni kanda?

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere! Loomulikult on võimalik rasetuda ja sünnitada. Võib tekkida probleem emakkaela avanemisel sünnitusel, sel juhul on näidustatud keiser. Samas ei pruugi see nii olla ja teie sünnitate suure tõenäosusega ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi