Beebipillid vahetada spiraali vasty 28.03.22 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere! Kasutan aastaid beebipille ja peale sünnitamist alustasin nendega uuesti. Kuid hetkel tunnen, et ei sobi enam need. Siit ka küsimus, et kas saan vahetada spiraali vastu koheselt vôi pean beebipillid lôpetama ja siis alles laskma paigaldada spiraal?

Arst vastas:

Urve Pappa

dr Urve Pappa

Naistearst

Confido tervisekeskus

Tere

Kui võtate praegu pille regulaarselt, siis saate spiraali paigaldada igal ajal.
Peale emakasisese vahendi paigaldust võib esineda vähest määrimist ja kuna siis lõpetate pillide võtmise, võib tulla vaheveritsus. Edasi taastub teie enda tsükkel.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Kyleena ja kõhuvalud

Tere, olen 26 aastane neiu. Lapsi pole, rase pole olnud. Varem võtsin antibeebipille, sest olid pidevad tugevad kõhuvalud aga verd tuleb väga vähe. Pigem krambid ja pidev valu. Ja ebaühtlane menses. Otsustasin, ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere Kyleen spiraalil on samuti valude korral näidustatud.Kuna teil ikkagi ei ole tulemust , siis üks põhjus võib olla see,et teil emakas lihtsalt ei talu võõrkeha. Günekoloog võiks ülevaadata UHs kas ...

Loe edasi

Beebipillid

Olen võtnud beebipille(clormetin) juba ligilähedale 1 aasta, ning olen viimasel ajal tähele pannud kerget määrimist pillide võtmise ajal. Olen teinud kaks rasedustesti ja mõlemad on olnud negatiivsed. ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Kui määrimine on vähene ning ei sega, siis ei ole vaja pille vahetada, sest rasedusvastane toime on olemas. Kui määrimine siiski segab, siis on soovitav proovida pille vahetada nt Lindynette ...

Loe edasi

ESV Fleree

Tere!
Peale sünnitust 10 aastat tagasi olen olnud Mirena spiraali kasutaja.Põhimõtteliselt vahendiga rahul,aga kas võiksin ta nüüd vahetada Fleree vastu viimase väiksema hormoonisisalduse tõttu?

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, kindlasti võite vahetada. Mirena spiraali aeg on 5 aastat, Fleree 3 a., siis peab spiraali vahetama.
Lugupidamisega Ülle Kadastik

Loe edasi

adenomüoos ja rasestumisvastased vahendid

Tere, 2 nädalat tagasi külastasin naistearsti, põhjuseks valu alakõhus, proovid olid korras,munasarjad korras, kuigi onkoloogilist proovi ei võetud (tehtud 1 a. tagasi) arst saatis ultrahelisse, kus selgus,et ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kuna olete kasutanud hormonaalseid rasestumisvastaseid vahendeid ja valusündroom pole seotud tsükliga, siis pole valu seotud ilmselt endometrioosi või adenomüoosiga. Igal juhul soovitan valu ...

Loe edasi

Beebipillid??

Olen 43-aastane.Mul on keelatud peale konisatsiooni kaks kuud uuesti spiraali panek.Olen teve elu ainult spiraali kasutaja olnud,kui siis ainult taas peale op.-i kolm kuud olin ilma spiraalita ja siis ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Jah perearst saab ka kirjutada pille. Peale konisatsiooni on 6 nädalat keelatud vahekord. Soovitaksi 1-2 kuud kasutada pille ja siis kui kael on lõplikult paranend alle spanna spiraal 2-3 kuu möödudes. ...

Loe edasi

spiraal

Tere,selline küsimus mis tagajärjed on kui spiraal on olnud rohkem sees kui 5 aastat.

Merle

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
spiraali ei soovita üle 4 aasta hoida, vaid uue vastu vahetada. Kui spiraal jääb lubatust kauemaks emakasse, võib see põhjustada põletikku nii emakas, munajuhades kui ka munasarjades. Samuti ...

Loe edasi

beebipillid

olen piret harjumaalt ja minu küsimus oleks järgmine:tarvitan rasestumisvastaseid tablette nimega:regulon:ja perearst arvas et beebipillide tarvitamine on mul tõstnud kolestreoolitaset(7,99)see oli halb ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Hüperkolesterineemia e. kõrgem kolesterooli tase veres on enamasti seotud perekondliku eelsoodumusega. Rolli mängib siin ka ülekaalulisus ja mingil määral ka toitumusharjumused. Pillid ei tõsta ...

Loe edasi

rasedusest hoidumine

tere!
Olen viimasel 2 aastal proovinud erinevaid beebipille, ja tekkinud on alati väga suur peavalu ja ka muud probleemid nagu iiveldus. Sellest järeldan, et mulle ei sobi beebipillid. Aga mida muud ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Olete kasutanud antibeebipille!
Beebipillid võiksid tekitada beebisid.........
1) konsulteerige apteekriga, on olemas lateksivabad kondoomid
2) võite kasutada ...

Loe edasi

Spiraal või beebipillid?

Tere!
Olen 32-e aastane naine ja ühe lapse ema. Paigaldasin aasta tagasi omale teist korda spiraali. Aga nüüd tunnen ennast sellega kehvasti, sest ovulatsiooni aeg ja menstruatsiooni ajal on kõhus ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Paljudele naistel ei sobi spiraal, kaebusteks on valud jne. Seega kui teil vastunäidustusi pillideks pole, soovitaks neid kohe kindlasti.Dr Kadastik

Loe edasi

beebipillid

Tere, tarvitan Logesti juba mitmeid aastaid.Soovin teada, mis nimetusega beebipillid on logestist nõrgemad.
Tänud ette.

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Mirelle tabletid on Logestist nõrgemad.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi