Menstruatsioon implantaadiga 27.01.22 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere
Mulle paigaldati 20.12.2021 implantaat Nexplanon (5.aastane) ja mulle jääb arusaamatuks,kas menstruatsioon jätkub siiski tavapäraselt ja kas see on hormoonne rasedusvastane vahend?
Menstruatsioon on olnud mitmel korral ebareguraalselt öösiti ja üldse ebatavapärane

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!
Nexplanon on hormonaalne rasestumisvastane implantaat, mis paigadatakse õlavarrele nahaalusi 3 aastaks. Implantaadist vabaneb vereringesse hormooni etonogestreel ( s.o.sünteetiline progesteroon), mis tagab rasestumisvastase kaitse. Peale implantaadi paigaldamist võivad esineda ebakorrapärased ( menstruatsioonide vahelised) veritsused või määrimised, enamasti 2-6 kuu jooksul. Seejärel tavapärane tsükkel taastub. Võimalus, et teatud aja möödudes implantaadi toimel menstruatsioonid ära jäävad, on ligikaudu 15%.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Menstruatsioon peale implantaadi eemaldamist

Kuna peaks algama menstruatsioon peale implantaadi eemaldamist? Mida tuleks teha kui möödunud on liiga palju aega eemaldamisest ja menstruatsioon pole endiselt alanud?

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Tsükkel peaks taastuma peale implantaadi eemaldamist paari kuuga. Kui rasedustest on negatiivne ja menstruatsioon pole 3-4 kuuga alanud, siis on kindlasti soovitav kontrolli minna ja ...

Loe edasi

Ebaharilik veritsus

Tere! Mul on aasta aega olnud rasedusvastane implantaat, menstruatsioon oli enne seda täiesti korrapärane, nüüd mitte, kuid praegune olukord pole varem juhtunud. Mure selline: Mul lõppesid päevad 11 päeva ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Kui teil on suhteliselt rohke veritsus, siis on kindlasti soovitav pöörduda günekoloogilisse kontrolli. Implantaat ei reguleeri tsüklit ja ebaregulaarseid määrimisi-veritsusi võib individuaalselt ...

Loe edasi

Menstruatsioon iga nädala tagant

Tere!
Olen 28a, 14-kuuse lapse ema, peale sünnitust hakkas menstruatsioon umbes nelja-viie kuu eest. Menstruatsioon kestab 7-9 päeva ja siis on nädal menstruatsioonivaba ja siis algab jälle. Ühes ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, Ikka peaks teid üle vaatama, milles põhjus. Seega minge günekoloogi juurde. DRKadastik

Loe edasi

Liiga pikalt kestnud menstruatsioon.

Tere olen väga mures kuna mul mens kestnud juba pea 1,5 kuud.Algul määris siis mõnel päeval lahmab ,öösel eritti ja suured veretükid.Ja see on kestnud umbe aastast 2019.Günekoloog pani mulle 4.9.2019 mirena ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Pikkade ebakorrapäraste veritsuste põhjuse selgitamiseks, mis ei allu ravile( Mirena), on vajalik teha emaka limaskesta histoloogiline uuring. Selleks on võimalik teha ambulatoorselt aspiratsioonibiopsia( ...

Loe edasi

Rasestumisvastane implantaat ja tervis

Tere.

Mulle on paigaldatud rasestumisvastane implantaat 2015.a. juulis. Kuni 2016.a. juunikuuni oli menstruatsioon üsna tihedalt, korrapärane polnud, aga tihti iga kahe nädala tagant, vahest ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Teile on implantaat paigaldatud imetamise ajal. Tavapäraselt rinnaga toitmise perioodil menstruatsioone ei ole ja ka implantaadiga enamasti veritsused puuduvad. Menstruatsioonid taastuvad ...

Loe edasi

menstruatsioon

Kason võimalik menstruatsiooni mõned päevad edasi lükata või vähendada vereeritust menstruatsioon ajal?

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Menstruatsiooni on võimalik edasi lükata pillidega või gestageene sisaldavate tablettidega. Selgituste ja retsepti jaoks peaksite naistearsti poole pöörduma vähemalt 2 nädalat enne oodatavat ...

Loe edasi

Menstruatsioon

Lgp. Dr. Seemen,

Kuidas on võimalik edasi lükata menstruatsiooni (lõunamaa puhkuse tõttu)?

Rasestumisvastaseid tablette ei kasuta.

Ette tänades,

A

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Menstruatsioonide edasi lükkamiseks on 2 võimalust. On võimalik hakata võtma pille reisile eelneva menstruatsiooni 1. päevast või siis lükate saabuv menstruatsioon edasi teist tüüpi hormoontablettidega. ...

Loe edasi

menstruatsioon

Tere!
Mul esineb tükilisi menstruatsioon. See tähendab, et verega koos tuleb ka selliseid ``tükke``. Kas see on normaalne?
Tänan
Maime (16)

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Maime!
Koos menstruaalverega eritub ka emaka limaskesta tükikesi ja lima, see on normaalne.
Naistearst G.Litter

Loe edasi

menstruatsioon

Tere!

Kasutasin antibeebipille 3 aastat. Peale seda oli menstruatsioon paar kuud normaalne, siis tekkisid suuremad vahed (2-3 kuu kõikumised, kuigi pruunikas-punast eritist tuli küll nii 1-2 ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Kui menstruatsioon lähimate kuude jooksul ise ei reguleeru, võiks tsükli regulatsiooniks kasutada progestiine 10 päeva enne oodatavat menstruatsiooni ( 3 kuud) või hakata kasutama pille.
dr. ...

Loe edasi

Postinor

Võtsin Postinori ja menstruatsioon algas kaks nädalat varem (eelnevate Postinori kasutamiste ajal normaalsel ajal). Kas võis olla tegemist lihtsalt verejooksuga (5 päeva) või oli see tõesti mentruatsioon ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
3-5(7) päeva peale Postinori võtmist tekib sageli veritsus, mis ei ole menstruatsioon, vaid emaka limaskesta reaktsioon sellele hormoontabletile.
Menstruatsioon tuleb oodatud ajal või ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi