Tühi emakas 10.09.21 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere,kui nädalaid 5+3,hcg üle 2000,aga uh näha ainult tühi emakas,kas siis võib veel tekkida sinna rasedus?Tänan!

Arst vastas:

Urve Pappa

dr Urve Pappa

Naistearst

Confido tervisekeskus

Tere

Soovitav on korrata HCG-d ja ultraheli näiteks nädala pärast. Kui HCG on oluliselt tõusnud, aga emakas pole lootemuna näha, siis jääb kahtlus emakavälisele rasedusele.
HCG 2000 juures ei pruugi veel väikest lootemuna ultrahelis visualiseerida.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Millest võib tekkida verejooks peale emaka eemaldamist?

Tere

Millest võib tekkida verejooks peale emaka eemaldamist, mis oli 3 kuud tagasi? Alakõht ja -selg on valulikud.

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Te ei ole kahjuks täpsustanud, kas emakas eemaldati koos emakakaelaga või ainult eemaldati emakas ja emakakael koos nn. emakaköndiga on alles.
Viimasel juhul võib veritsusi esineda. ...

Loe edasi

Endometrioos

Tere! Olen 59 aastane ja mul eemaldati emakas 5 nädalat tagasi. Operatsiooni käigus leiti endometrioosi koldeid. Kas peaksin uuesti günekoloogi vastuvõtule pöörduma või pole see minu vanuses enam vajalik? ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Saan aru,et Te praegu kasutate hormoonravi. Kui ja ,siis millist? Kuna emakas on eemaldatud,siis võiks hormoonravi sisaldada ainult östrogeene. Soovitatav oleks ikka poole aasta möödudes günekoloogi ...

Loe edasi

MRT-uuringu tulemused

Tere!
Olen 51-aastane mittesuitsetav naine, kes on aastaid jälgimisel müoomisõlme pärast. See asub vasakul pool ja paaril viimasel aastal on hakanud suurenema. PAP test korras, CA 125 normist veidi ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
MRI kirjeldab normaalse suurusega emakat, milles on väikseid intramuraalseid e. emakalihase siseseid müoomisõlmi, mis ei ulatu emaka õõnde. Kasvajale iseloomulikke muutusi ei ole, vasak munasari ...

Loe edasi

emkas vasakule poole viltu

tere!
Olen 22 aastane neiu ja mul on mure, nimelt käisin augustis naistearsti juures vastuvõtul. Seal läbivaatusel selgus et mul on emakas viltu vasakule poole. Arst oli väga imestunud, et kuidas ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Kui emakas hoidub küljele või taha siis see on naise omapära. Enamuses hoidub emakas pisut ette ja on keskel. Küljele võib hoiduda emakas ka sel juhul kui on munasarja suur kasvaja ja nihutab ...

Loe edasi

allavajunud emakas


Tere.

Käisin günekoloogi juuures kontrollis ja sealt õeldi et on korras, ainult et emakas on natuke alla vajunt. Mida see tähendab ja mis sellega kaasneb.
Ise olen 36 aastane ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Kui teil selles osas kaebusi pole, siis ei pea midagi tegema. Kui olete sünnitanud , siis tupe seinad ongi natuke lõdvemad ja emakas võib olla pisut vajunud. Vanemas eas võib tekkida emaka süvenenud allavaje, ...

Loe edasi

puhastamine

tehti mulle puhasatmine jaanuari lõpus, oli tühi lootemuna. öeldi siis et tuleb hoiduda rasestumisest vähemalt 4 kuud. küsimus lihtne miks? ja kui jään ennem rasedaks kas on mingid ohud? ise tunnen end ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere! Emakas vajab pisut puhkust ja limaskest taastumist. Kui jääte rasedaks varem ,siis oht raseduse iseeneslikuks katkemiseks on suurem. Samas kui olete jäänud rasedaks, tuleks rasedust edasi kanda ...

Loe edasi

Emaka ja munasarjade operatsioon

Arst tegi ultraheliuuringuga kindlaks, et emakas on umbes 6-7 sõlme (üsna suured).Neli aastat tagasi eemaldati munasarjadest tsüste ja emakalt paar sõlme.Praegu vereproov emaka ja munasarjade kohta midagi ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Kui juhtub nii,et eemaldatakse emakas ja munasarjad,siis on käes varajane kliimaks ja suure tõenäosusega vajate siis hormoonasendusravi.Parimat soovides,Maie Väli

Loe edasi

emakas paksenenud

Käisin hiljuti arsti juures kontrollil ning arst ütles , et emakas on paksenenud. Ta ütles ,et see võib olla nii enne päevi ,kuid päevad algasid 9 päeva peale kontrolli. Kas see võis olla nii? Kui ei siis ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Kahjuks ei tea, mida Teie raviarst peab silmas 'emaka paksenemise 'all. Sellist menditsiinilist terminit ei ole. Arvan, et saate ammendava vastuse oma raviarsti käest.
Tervitades Aire ...

Loe edasi

Emakas

Mida tähendab ,et emakas on vasakule poole viltu? Mis probleeme see kaasa võib tuua, nt viljastumisel jne?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
See on Teie anatoomiline omapära.
Võib olla eelnevalt läbipõetud põletikke, kus liidete tõttu "tõmmatakse" emakas kroonilise põletiku poole (liidete poole).
Sellise ...

Loe edasi

emakas

Tere,

Käisin arsti juures ja mulle öeldi, et mu emakas on retroversioonis. Mida see täpselt tähendab ja kas see mõjutab laste saamist?

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.

Retroversioonis emakas tähendab, et Teie emaka põhi/keha hoidub taha ( Teie selja) poole. Laste saamist emaka asend üldjuhul ei mõjuta.

Tervitades Aire Sekavin

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi