Tsükli taastumine peale aborti 04.07.22 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere.
Tegin 29.05 5 +3 näd tableti aborti. Piisas vaid suukaudsest tbl, haiglas enam paigaldama ei pidanud, sest emakas oli tühi. Paraku oli 17.06 katkestatud suguühe. 22.06 käisin korralisel läbivaatusel, sel ajal olid ka tugevad päevade valud, arst nägi UHs et nädala jooksul vast peaks päevad hakkama. Nüüd on mitu korda jälle tunda andnud ning olnud tabapärasest tugevamad alakõhuvalud. Olen võtnud valuvaigistit ja no spad. Tahaksin väga loota, et polnud mingit võimalust uuesti rasestumiseks. Hetkel 35 päeva veritsusest möödas (mis kestis 8 päeva ja oli mõõdukas). Millal peaks lõpuks tavaline tsükkel taastuma? Tänan vastuse eest!

Arst vastas:

Urve Pappa

dr Urve Pappa

Naistearst

Confido tervisekeskus

Tere

Tavaliselt taastub tsükkel 3-6 nädala jooksul , keskmiselt kuuga. See on individuaalne.
Kui teil selle nädala lõpuks ( kuni 10.-11.07.) ei ole menstruatsioon alanud, siis on soovitav teha rasedustest või HCG vereanalüüs. Kui need rasedust ei näita, siis võite veel rahulikult 2-3 nädalat oodata, sest vahel võib 1 tsükkel ka vahele jääda. Kui teil juuli lõpuks pole mentsruatsiooni tavapäraselt alanud, siis on soovitav minna uuesti kontrolli.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Määrimine

Muret teeb pärast mensest väga pikalt määrimine. 9 kuud tagasi sünnitasin keisrilõikega. 3 kuu pärast algas menstruatsioon, mis oli väga vererohke ja kestis 2 nädalat. Käisin arstil ning ta ei leidnud ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Tsükli taastumine peale sünnitust võib võtta aega ja see on individuaalne. Tsükkel võib muutuda ajas ja olla erinev võrreldes sellega, mis teil oli enne rasedust. Emakas on teil arm ja ...

Loe edasi

Imetamine ja menstruatsioon

Tere.
Olen imetanud 1a 1kuu, täna wc käies tuleb punakat-pruuni voolust. Menstruatsiooni pole siiani mul olnud peale lapse sündi. Helistan ka homme kohe arstile, et saaks aja. Kas on põhjust muretsemiseks?

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

See on täiesti normaalne. Teil hakkab tsükkel taastuma ja see on täiesti normaalne sõltumata imetamisest. Sünnitusest on küllaltki palju aega möödas ja laps sööb kindlasti lisaks rinnapiimale ...

Loe edasi

Menstruatsiooni hilinemine

20. veebruaril lasin eemaldada Nexplanoni seoses liiga suure ja kiire kaalutõusuga (pooleteise aastaga lisandus 20kg). Kolm päeva pärast eemaldamist eritus tupest natukene veresegust eritist, kuid nüüseks ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Peale Nexplanoni eemaldamist tsükkel taastub tavaliselt 1 kuu jooksul, kuid see võib aega ka kauem. Tõenäosus, et tsükli taastumine võtab aega pikemalt on suurem siis, kui menstruatsioonid ...

Loe edasi

zoladex

Tere!

Olen 33.a., rasedusi pole olnud. Peale endometrioosi laparoskoopiat sain 6 kuud Zoladexi süste. Viimase süsti sain 08. aprillil. Siiani pole menstruatsioon taastunud. Kas see on normaalne ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Loen teie kirjast, et: "...sain 6 kuud Zoladexi süste. Viimase süsti sain 08. aprillil"
Teie poolt kirjeldatud kõrvaltoimed on tavalised.
Juba enne ravimi tarvitamist ...

Loe edasi

raseduse peetumisest taastumine

Tere,
2 kuud tagasi olin haiglas tabletipuhastusel - rasedus peetus 8-dal nädalal. Ultraheli tuvastas loote väljumise. 2 nädalalt hiljem ultrahelis öeldi küll, et emakasein on veel natuke paks ja ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
peale tableti-aborti võib esineda vereeritust ja määrimisi 2 kuu jooksul, emaka puhastumine võtab aega. Mentruatsioon peale aborti algab kuu aja pärast. Peale menstruatsiooni, kui esineb ikka ...

Loe edasi

Tsükli häire...

Tere DR.Väli
Mure selline ,et peale kirurgilist aborti on möödas 3 nädalat ja juba 3 -ndat päeva on mul tunne et kohe hakkab menses ,aga vot ei hakka...
Valud on ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Statistika järgi tuleb menstruatsioon peale aborti 43 päeva möödudes.Alati on olemas ka väikesed erandid.Kui Te siiski nii murelik olete,ostke rasedustest ja kontrollige.Olen kindel,et tänaseks on ...

Loe edasi

taastumine peale laparoskoopiat

Tere!

Paar nädalat tagasi teostati mulle diagnostiline laparoskoopia probleemide tõttu rasestumisega ning kõik leiti olevat korras. Nüüd, tsükli 24ndal päeval tekkis vähene vereeritus. Minu ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Laparoskoopia võib põhjustada mõningast tsükli nihet, eriti kui teil kontrolliti munajuhade läbitavust. Seega jääge ootele, võib olla ka ainult vähene määrimine vahepeal ja menses saabub enamvähem õigel ...

Loe edasi

abort

Tere!
Millal peaks hakkama menstruatsioon peale aborti, kui enne seda oli menses ebaregulaalne 25-28 "vaba päeva"? Abort toimus 22.08
Kui veregrupp on Rh-, kas siis järgmisel rasestumisel võib ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Tavapäraselt tuleb esimene menses peale raseduse katkestamist 4-6 nädala pärast. Kui 6 nädalat peale raseduse katkestamist ei ole menstruatsiooni tulnud, vajaksite naistearsti konsultatsiooni. ...

Loe edasi

soodustused

Kui kaua peale aborti kehtib soodustus rasestumisvastastele tablettidele?Vist 3 kuud.Kui abordist on möödas kohe 2 kuud,kas nüüd arsti poolt esimest korda välja kirjutatavatele pillidele see soodus veel ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Soodustus kehtib pärast aborti kolme kuu jooksul.Kui arst kirjutas välja tabletid kohe peale aborti,retsepti kehtivus on 60 päeva,siis peaks see 90%soodustust veel jõus olema.

Loe edasi

abort

Tere! Mure on selline, et lasin 3 nädalat tagasi abordi teha ja nüüd tuleb tupest väga ebameeldiva lõhnaga täiesti vedel voolus. Kas see on peale aborti normaalne? Mingeid abordi järgseid infektsioone ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Tere Piret!

Peale raseduse katkestamist võib veresegune voolus olla ~10päeva (kuni 2 näd.). Võimalik, et vajate siiski põletikuvastast ravi. Ebameeldiva lõhnaga voolus on põletikule viitav ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi