Antibeebipillide võtmine 16.08.21 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Käisin juuli alguses naistearsti vastuvõtul ja ta kirjutas mulle välja antibeebipillid. Ta rääkis mulle, et alguses võib esineda määrimist.

Sooviksin teilt küsida kas see on okei, kui määrimine on iga päev ja on sellist pruuni värvi?

Lisaks sooviksin teada, et kas see on okei kui mul hakkas selline helepunane veritsus 7. augustil aga esimese karbiga lõpetasin 13 august?
Praeguseks kestab endiselt selline helepunane veritsus, mis jätab mulje nagu oleks tegu päevadega. Ravimiks on Madeleine

Arst vastas:

Urve Pappa

dr Urve Pappa

Naistearst

Confido tervisekeskus

Tere

Pillidega alustamise esimesel kuul on pikk määrimine väga sagedane kõrvaltoime ja see ei ole ohtlik. Ka originaali lõpus enne pillide lõppemist määrimine võib esimestel kuudel esineda. Jätkake skeemi järgi ehk teete 7 päevase pausi ja alustate uuesti kaheksandast päevast. Kui teil viimane tablett oli 13.08., siis alustate uue originaaliga 21.08. Määrimistest välja ei tee. Praegu on teil menstruatsiooni aeg. Kui olete pille skeemi järgi kasutanud 2-3 kuud ja pikad määrimised püsivad või määrimine algab ikka tablettide ajal enne pausi algust, siis on soovitav pille vahetada. Rasedusvastane toime on olemas vaatamata määrimistele ja vahekorras võite olla.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Pillide võtmine

Tere!

Sooviks küsida arvamust.
Hetkel võtan juba aastaid minipille, Desirett.
Umbes 2 aastat tagasi hakkasin märkama, et mul on tekkinud lõuale, kintsudele jms päris palju karvu, ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 28-aastane

Just eile oli akadeemiline loeng uusimast östrogeenivabast antibeebipillist Zlynda, kindlasti tasuks proovida. Trombirisk on ...

Loe edasi

Naistepuna ja beebipillid

Olen perioodil 17. mai - 8. juuni võtnud naistepuna ja antibeebipille (Sibilla Plus) koos, teadmata, et naistepuna vähendab antibeebipillide mõju. Sel perioodil olen olnud kaitsmata vahekorras ühe korra, ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Rasestumise ohtu teil ei ole ja jätkake rahulikult antibeebipillide võtmist.

Loe edasi

Endometrioos

Olen 33aastane naine, soovin esimest korda rasestuda. Varasemaid rasedusi ja aborte ei ole olnud. Antibeebipillide võtmise lõpetasin 5 aastat tagasi, viimased 3 kuud ei tarvita mingeid rasestumisvastaseid ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Tegemist võib olla viljatu paarisuhetga, mida tuleks uurida, sest aeg rasestumiseks on olnud veel lühike. Küll aga hakkab vanus muutuma kriitiliseks ja ovulatsioonide arv aastas ...

Loe edasi

Antibeebipillide pooleli jätmine?

Tere! Olen ligi 6 a. võtnud antibeebipille Mirelle. Tahaks need ära lõpetada ja põhiline küsimus oleks selline. Kas pillide võtmist võib pooleli jätta? Või pole see soovitav? Esimese pilli võtsin laupäeval, ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Pillide alustamisel peab neid lõpuni võtma(karbi), kui jätate originaali pooleli, siis teil tuleb veritsus ja põhjustab mõttetut arusaamatust. Kui võtate skeemi järgi ja peale karbi lõpetamist on ...

Loe edasi

Päevade edasilükkamine

Seoses eelseisva päikesereisiga sooviksin päevi edasi lükata, kuna need on esimesel paaril päeval VÄGA vererohked. Näiteks võin tunni jooksul istumise järel püsti tõustes kõik üle ujutada... ja kestavad ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija! Andmetest selgub, et olete 42-aastane. Teie kahtlused on põhjendatud: kombineeritud antibeebipillid on vastunäidustatud üle 35-aastastele suitsetajatele, neuroloogi poolt tõestatud migreeni ...

Loe edasi

Munasarjatsüst

Tere.

Mul lõhkes poolteist kuud tagasi munasarjatsüst (kollaskeha hematoom, vähene vaba veri). Käisin kõhuvaluga erakorralises. Mingit ravi seal ei antud, öeldi, et tuleb minna oma günekoloogile ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Reeglina ravi on küll pillidega ja just lühiajaline 2-3 kuud. Kui te ei soovi pille võtta, siis vähemalt ühte kuud ärge pooleli jätke, uut karpi ärga avage. Vastasel juhul tekib veritsus ja uuesti ...

Loe edasi

antibeebipillide lõpetamine

Tere,

selline võibolla naiivne küsimus, aga kui lõppevad nö. tabletipäevad ning esimestel päevadel ollakse vahekorras (veel pole veritsust) ning siis üldse peale tabletivaba päevasid lõpetatakse ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
rasestumine pillivabal perioodil, kui eelnevalt kolme nädala jooksul on pille korralikult võetud, pole võimalik.

Loe edasi

Menstruatsiooni algus keset tablettide võtmist

Tere!

Mure on selline, et olen Logesti võtnud 2 kuud (eelmiseid rohtusid 4 kuud). Esimesel kuul algas menstruatsioon juba siis kui tabletilehel oli 3 tabletti võtmata. Sellel kuul algas menstruatsioon ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Kui Teil on plaanis 2 kuu pärast rasestuda, siis ei ole tõesti antibeebipillide kasutamine otstarbekas. Rasedusest võite hoiduda kondoomidega, apteegi käsimüügi lokaalsete vahenditega, ...

Loe edasi

antibeebipillide võtmise lõpetamine

Lp. Katrin Seemen!
Kuna otsustasime lapse saamist planeerima hakata, lõpetasin Yarina võtmise. Paraku tegin seda teadmatusest tsükli keskel. Täna (3 päeva pärast tablettide võtmise lõpetamist) algas ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere, Kristi,
pillide mõjul munasarjades tsüklilisi muutusi , k.a. ovulatsiooni ei toimu. Veritsus tekib alati pillide lõpetamise järel 2-4 päeva peale viimast tabletti, ka siis, kui katkestada ...

Loe edasi

antibeebipillid ja narkoos

Tere!

Milline mõju on narkoosil antibeebipillide (Mercilon) toimele? või vastupidi.
st. kui on plaanitud põlveoperatsioon, kas peab tablettide kasutamise teatud aja jooksul enne oppi ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Enne põlveoperatsiooni on soovitav pillide võtmine katkestada 4 nädalat enne operatsiooni. Narkoosil pole mingit toimet pillidele ega ka vastupidi.
Operatsioonide korral jalgadel katkestatakse ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi