Eritis rinnanibust 22.09.20 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!
Küsimus selline, et erineb valget/läbipaistvat eritist mõlematest rinnanibudest, kuid ainult pigistades. Aprillis käisin naistearstil, kuid tema ütles, et see on normaalne, eriti kui pille võtan. Läksin aprillis Yaz pillidelt üle Lindynette 20le.
Käisin ka rindade ultraheliuuringus ning ei leitud midagi.
Nüüd on peaaegu ca pool aastat möödas, kuid eritist tuleb ikka. Rase ei ole olnud. Kas tõesti võib tegu olla ainult pillide kõrvalmõjuga või peaks seda edasi uurima? Ise loen rumala peaga internetist, et võib olla ajuripatsi kasvaja, kuid samas muid sümptomeid pole.
Probleem otseselt ei häiri, kuid mõtlema paneb aeg ajalt ikka. Kui sage nähtus see on kas probleem võibki kestma jääda?

Ettetänades!

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!

Pillide kasutamine on üks faktoritest, mis võib soodustada eritise tekkimist rindadest.Samuti soodustab seda regulaarne rinnanibude ärritamine/pigistamine. Kuni Te jätkate rinnanibude pigistamist, seni probleem suure tõenäosusega ei lahene. Naistearsti või perearsti juures soovitan määrata prolaktiini taseme, kuna üheks ( kuid väiksema tõenäosusega) põhjuseks võib olla prolaktinoom.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Eritis rindadest

Rinnanibust tuleb must(tumedat )vedeliku. Mis see võiks olla? Saadetud on mammoloogi juurde, sinna sain aja 2. veebruariks, aga närvid on otsakorral. Rinnad tursuvad alati enne mensist, seekord on nad ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Võib olla hormonaalne häire, mis on ka suure tõenäosusega. Loomulikult ei saa välistada kasvajlist muutust. 2 veebruar on ju kohe, seega sellise lühikese ajaga ei juhtu midagi halba. See.et rinnad ...

Loe edasi

Eritis rinnast. Tupeseen.

1.Roheline + pruun eritis rinnanibust.
Millele võiks veel mõelda, kas peaks edasi uurima?
2.Tupeseen ca ovulatsiooni ajal? On see nö. normileid? Kas peaks ravima?

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Rinnaeritise suhtes soovitaks ikkagi külastada
mammoloogi. Korduv tupeseen vihjab tupe mikrofloora muutusele. Mikrofloorat mõjutab ka hügieen, stress, ravimid jne. Pesta soovitaks spetsiaalse ...

Loe edasi

rinnanibu

Tere !

Olen 58 aastane. Käisin aasta tagasi mammogrammi tegemas, kõik oli korras. Juba siis märkasin ja rääkisin ka arstile, et vasak rinnanibu on pisut sisse tõmbunud. Nüüd pole enam pisut, ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Normleiu puhul tehakse profülaktilisi mammogramme (tasuta) iga 2 aasta järel.

Vastused:
1.Rinnanibu sissetõmme on üks kümnetest vähile viitada võivast sümptomist
Loe edasi

menstruatsioon

Tere!
Olen 39-aastane naine. Viimasel aastal on mul paar-kolm päeva enne menstruatsiooni algust olnud väga vähene veresegune pesumääriv eritis.
Varasematel aastatel pole mul seda olnud. Günekoloogilist ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Kõige õigem oleks põhjuste selgitamiseks ikkagi pöörduda naistearsti poole. Määrimine menstruatsiooni eelselt võib olla tingitud põletikust, hormonaalsetest muutustest , munasarjade ja emakakaela ...

Loe edasi

probleem

tere, olen 18 aastane neiu. mul on selline probleem, et häbememokkade vahel on mingi valget või natuke kollakat värvi eritis. see haiseb ka natuke. eritis tundub selline natuke libe ja kreemjas, mitte ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Anonüümne Küsija!
Kui Teil on kaebusi ja Te vajate naistearsti nõu ja abi, reserveerige aeg naistearsti vastuvõtule.

Loe edasi

valuluk suguühe

Tere dr Väli,
Mul on mõned küsimused, millele sooviksin vastust- nõuannet. Et saaksite mind paremini aidata, kirjeldan Teile lühidalt oma tervislikku seisukorda.
Aasta tagasi diagnoosis ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere!
1. See on normaalne,et mõnikord on vahekorra ajal valus,eriti kui vahekord on ovulatsiooni ajal,või siis,kui suguelundid ei ole piisavalt niiskunud.
2. Laboratooriumi võib usaldada(kui ...

Loe edasi

rindadest tuleb tumedat eritist

olen viimasel ajal (u.1 kuu jooksul) täheldanud, et rinnanibudest tuleb pigistamisel tumedat (hall kuni pruun) vedelikku. ka on rindades tükid, mille kohta arst ütles, et need on lümfid. sügisel tehti ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Igal kolmandal patsiendil tuleb rinnanibust pruunikat või rohekat eritist,kui rindu pigistada.
Teil soovitan pöörduda günekoloogi poole,kesannab Teile saatekirja mammograafiaks.

Loe edasi

Probleem

Ma ei teagi kas see on probleem või ei. Siiski tundub asi kahtlane, Nimelt rindu liigutades eritub rinnanibudest valkjat vedelikku. Märkasin seda alles hiljuti, seega ei oska öelda ka kaua see kestnud ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Vajaksite kindlasti naistearsti või mammoloogi konsultatsiooni. Eritus rinnanibust vajab uuringuid. Sõltuvalt Teie vanusest , kas mammograafiat või ultraheli uuringut rindadast, hormonaalseid ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi