Prefemini tablettide kõrvalmõjud? 21.02.18 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere! Mul on selline mure, et mu günekoloog soovitas mul võtma hakata Prefemini tablette ning hakkasin neid võtma 9.02 ning menstruatsioon algas alles 15.02. Esimesed kaks päeva tuli suures koguses verd mis mind juba ehmatas, kuid kolmandal päeval enam mitte nii palju. Aga kunagi varem ei ole vere kaotuse kogus niivõrd suur olnud. Mure on tegelikult hoopis tänaseks midagi muud. 19.02 tundsin, et tualetis käies pissides intiimpiirkonnas kipitab ja valutab nagu põiepõletik oleks. Igaksjuhuks vaatasin ka üle ja siis avastasingi, et on üks selline mäda villi või punni moodi asi seal. Eeldasin, et järsku karvanääps tekitab põletikku ja sellest tekkis mädane vistriku laadne asi. Aga täna 21.02 lasin elukaaslasel vaadata, kuna mul see kipitustunne läheb pigem hullemaks iga päevaga. Ning ta leidis selliseid mädaseid ville/punne juba kokku 4. Oleme mõlemad elukaaslasega suguhaigustest puhtad, koos oleme olnud 3a. Seega suguhaigused on välistatud ja mul ei ole kunagi varem olnud kokkupuudet selliste punnidega. Mitu villi/punni on juba mokkade peal, mis panigi minus ohutule tööle. Kas on võimalik, et seda “ nahalöövet “ võivad tekitada need Prefemini tabletid?

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 24-aastane

Info lehelt raviminfo.ee: Prefemin, 20 mg õhukese polümeerikattega tabletid. Hariliku mungapipra viljade kuivekstrakt. Tavaline annus on üks tablett ööpäevas (kaasa arvatud vaevustevabadel päevadel). Ravikuur peaks vältama vähemalt 3 kuud.
Prefemin on käsimüügi preparaat, kõik võivad seda ise osta, retsepti ja arstlikku läbivaatust ei ole enne vaja.
Kaebused ei ole seotud nende tablettidega.

Suure tõenäosusega on tegemist genitaalherpese lööbega, peaksite kiiresti pöörduma naistearstile, et saada koheselt adekvaatne retseptiravi.

Galina Litter naistearst.ee
Pirita Naistearstid

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Parema rinna all valulik koht.

Tere,
Avastasin mõni aeg tagasi kompides, et parema rinna all on selline valulik koht. Tundub, et tegemist mingi muna või tükiga ei ole, veidi kõvem tundub see koht, kuid kui teist rinda katsuds ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 27-aastane

On selge, et tegemist on antibeebipillide kõrvaltoimega. Kirjutage üles antibeebipillide alustamise kuu ja aasta ning igas tsüklis ...

Loe edasi

Rinna tsüst

Olen sünnitanud ühe lapse. Vasakut rinda laps mul ei võtnud. Tekkis põletik ja piim tuli välja pumbata, kuni lõpuks piim kadus. Mõned kuud hiljem leidsin tüki vasakust rinnast. Käisin Tartus mammoloogi ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Kui mammoloog vaatas ja üle ja soovitaks kontrolli 1 aasta pärast, siis nii tehkegi. Kuna rind on tundlik, siisi soovitaks kasutada käsimüügist Agnugastoni või Prefemini suukaudselt. Ü.Kadastik

Loe edasi

menstruatsioon ja prefemin

Tervist...mul suur mure,hakkasin võtma mungapipart(prefemini),kuna soovin rasestuda,siis pidavat see seda soodustama.Nimelt suvel mul oli raseduse katkemine ning olen siiani uuesti proovind,kuid asjatult,siis ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
Prefemin on looduslik preparaat menstruatsioonieelse sündroomi leevendamiseks. Nagu iga ravim, võib ka Prefemin põhjustada kõrvaltoimeid. Ehkki tsüklihäirete tekkimise tõenäosus selle preparaadi ...

Loe edasi

Valud vasakus rinnas

Tere! Mina olen 18. aastane tütarlaps.
Viimasel ajal olen tundnud valu vasakus rinnas. Valud on kas nõrgad või tugevad. Rinda katsuda ma ei saa, sest siis hakkab valutama. Valutab rohkem rinna alt ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
rindade hellus on seotud tsükliliste hormonaalsete muutustega. Tsükli teises faasis, s.t. 2 nädalat enne oodatavat menstruatsiooni võib esineda rindade hellus, meeleolu kõikumised, suurenenud ...

Loe edasi

viljatus, hormoonid

Tere, dr. Väli!
Olen 24 aastane, aborte, rasedusi polnud. Menses alates 10,5 a. Ühtegi infektsiooni pole leitud. Peamine proleem, et ei saa rasedaks jääda ca 1 aasta. Mees on korras. 12/2004 lõpetasin ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Lühike luteaalfaas ja menstruatsioonile eelnev määriv vereeritus viitavad kollaskeha vaegtalitlusele.Ka rindade valulik pingsus viitab sellele.Kuna olete juba raviks saanud Duphastoni ja E vitamiini,võiks ...

Loe edasi

Tablettide ärajätmine

Tere!!

Pöördun Teie poole sellise murega. Võtsin 5 kuud Jeanine tablette (Juuli-November) Kui enne tablettide võtmist oli tsükkel ebaregulaarne, siis tablettide võtmise ajal muutus see regulaarseks. ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
pillide võtmise ajal on menstruatsion väga regulaarne tänu pillidega tekitatud hormoonide tasemele. Peale pillidega lõpetamist käivitub taas munasarjade funktsioon ja kui enne oli tsükkel ...

Loe edasi

Rasestumisvastased tabletid koos antidepressantide

Tere. Kasutan rasestumisvastastest tablettidest Novynettet, kuid samal ajal kasutan ka Xeroxati ja Imovanet 1 tablett kumbagi päevas. Kas nende toimel väheneb rasestumisvastaste tablettide mõju?Ette tänades, ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere,Laura! Võtke julgelt neid tablette edasi.Rasestumisvastaste tablettide toime säilib.Edu soovides,Maie Väli

Loe edasi

?????

Tere!
Minu mure seisneb selles, et enne ras.tablettide kasutmist oli mul menstr. valulik. Tablettide ajal oli kõik ideaalne- valutu, regulaarne. Nüüd lõpetasin tablettide võtmise- jälle on menses ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Sille!
1. Teil on õigus, antibeebipillidel on raviv toime m.tsüklisse.
Tablettide lõpetamisel see toime kaob.
2. Kui Te ei rasestu 0,5-1 aasta möödumisel, tuleb alustada uuringuid ...

Loe edasi

tablettide koosmõju

Tere!

Kas amitriptylin-tabletid võivad mõjutada rasestumisvastaste tablettide

(konkreetselt TriMinulet) toimet?



Kui jah, kas siis pikema amitriptylini ravi ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Neid ravimeid võib võtta koos.

Loe edasi

Diane-35

Dr. Litter,

Alustasin Diane-35 tablettide võtmist, soovisin neid näonahaprobleemide tõttu. Olen ka varem võtnud pille (Femoden, Novynette), aga nüüd viimased pool aastat pidasin vahet. Küsimus ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Tere Merike!

Otsuse tablettide sobimatuse kohta saab teha 2-3 tabletilehe tarvitamise järgselt. Tark on soovimatust rasedusest hoidumise tablettide ajal kalendrisse märkida 7.tabletivaba päeva, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi