LH ja FSH suhe 04.01.18 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere! Lasin teha tsükli 5.päeval hormoonanalüüsid, kuna olen pikemalt kimpus olnud II faasi puudulikkusega. Ideaalsem oleks vist olnud 3.päeval neid mõõta, aga siis olid pühad.

Justkui oleksid normi piires need näitajad, kuid mind tegi veidi murelikuks see FSH näit. Kas ideaalis peaksid LH ja FSH olema tsükli algul üsna sarnased? Mingitest materjalidest lugesin et FSH on vastuvõtlik stressile. Päev enne proovi andmist oli mul suur tüli tööandjaga.

Oma 162 cm juures kaalun 79kg. Olen täitsa teadlik praeguseks, et selline ülekaal võib ka rasestumist pärssida, eriti kui lisaks kaasneb stress.

Mis oleksid teie soovitused?

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere, Kui FSH normi piires, siis on ju hästi. Norm on ju alumise ja ülemise vahel. Ka erinevad referentslaboritel võivad olla pisut väikesed erinevused. Ei pea olema LH ja FSH sarnaste väärtustega, peaasi ei normi piires. Hormoonanalüüse tehaksegi 3-5s tsüklipäev, seega see pole üldse vale aeg. Kui teie kehamassindeksit arvestada, siis olete ülekaaluline ja kui võtate kaalust alla , siis ka rasestumine toimub kiiremini. Stress võib olla riskifaktor rasestumisel

DRKadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

HAR

Tere
Palun nõuannet HARi määramisel:
Alustasin Kliogestiga kohe menopausi järgselt 51 a. ja
3 aasta pärast (FSH oli siis 0,9) läksin üle Activellele (FSH 70,7).
Algasid terviseprobleemid ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Teil on kõik hormoonid võetud ravi foonil,seega ei ole mõtet määrata hormoone samal ajal kui tarvitate peroralset ravi. Ainus näitaja ravimi sobimisest on Teie subjektiivne enesetunne.
Rääkige ...

Loe edasi

Madal AMH, kõrge FSH

Tere, kirjutasin teile pika kirja 5.12. "Endometrioosi ja adenomüoosi kahtlus".

Olen 28 aastane, rasedusi pole olnud. Last oleme proovinud saada juba üle 16 kuu. Mul on endometroosi kahtlus ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete kõigest 28-aastane

Kuigi tegemist on täpsustamata viljatu paarisuhtega või viljatusega muudel põhjustel, siis nii noorelt on kõik võimalused ...

Loe edasi

rasedus

Tere.Teema siis selline ,et kas on võimalik rasedus kui arst tegi hcg verest mis oli alla 5.siis veel tegi uh uuringu ja ei näinud midagi.siis oli kuus nädalat viimastest päevadest.Ise lasin teha ühe hcg ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Rase Te kindlasti ei ole ja veres HCG määramine on palju tundlikum kui uriini rasedustest..Olete küll noor naine ,aga selles vanuses menstruatsioonide ärajäämine ei ole mingi hälve. Et olla kindel ...

Loe edasi

Hormoonid rasestumiseks

Tere, soovin rasestuda. Mul oli ca 2 a tagasi peetunud rasedus ja tabletiabort. Arst pidas põhjuseks ureaplasmoosi, mis sai välja ravitud. Muud proovid olid korras. Abordist taastusin kiiresti, päevad ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
kõik tehtud hormoonanalüüside tulemused on normis ja pole PCO-le iseloomulikud, samuti ei ähvarda Teid osteoporoos. PCO korral on tsükli esimeses faasis LH ja FSH suhe 2-3 (norm. suhe 1:1), ...

Loe edasi

Viljatus

Tere, olen 33a.vana. Sooritasin analüüsid hormoonidele, tsükli kolmandal päeval:
TSH 1,400 mIU/L,
FSH 24,00 mIU/mL
Östradiool 214,00 pmol/l,
CA 125 8,4 U/mL
Tegeleme viljatuse ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
östradiool ja kilpnääret stimuleriv hormoon TSH on normis, FSH e. folliikuleid stimuleeriv hormoon on normist kõrgem. FSH kõrge väärtus näitab resistentsete munasarjade sündroomi, s.t. munasarjade ...

Loe edasi

Hormoonid - kõrge LH tase.

Tere,

Olen naine 25 a. (172/ 62 kg) . Aasta tagasi katkestasin med.põhjustel suure raseduse ning seni ei ole rasestuda õnnestunud. Menstruatsioon on ebakorrapärane (siis kui rasestusin, olid ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
FSH ja LH määratakse tsükli esimestel päevadel (3.-5. tsükli päeval) ja normaalselt on nende hormoonide suhe enam-vähem võrdne. Kordades kõrgem LH võrreldes FSH-ga on tüüpiline polütsüstiliiste ...

Loe edasi

Hormonaalanalüüsid

Tere!
Palun, kas saaksite kommenteerida analüüside tulemusi (mis on normi piires, mis mitte)?
Testo 1,96
E2 119
LH 7,15
FSH 7,20
Prol 212
aTPO 723
fT4 13,8

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
FSH, LH, prolaktiin(PRL) ja testosteroon on normis. Östradiooli(E2) väärtus on erinev sõltuvalt menstruaaltsükli faasist, kuid võib öelda, et see vastus jääb normi alumise piiri sisse. Madal ...

Loe edasi

algav menopaus ja rasedus


Tere!

Olen 49aastane. Juba paar aastat on mul menstruatsioonid ebareeglipärased. On olnud pikemaid vahesid - kuni 4 kuud, samas on jälle pool aastat või rohkemgi kõik olnud korrapärane ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Risk rasestuda on muidugi väike.Kui tahate absoluutset selgust,paluge oma günekoloogil vereseerumist määrata hormoonidest FSH ja östradiooli sisaldus.Kui FSH on kõrge ja östradiool madal,siis Te ...

Loe edasi

analüüsid

2 faas
FSH - 3,37 U/l
hCG -1,55 U/L
LH -1,63 U/L
PROl - 97,9 mU/L
TESTO - 1,05 nmol/L
ESTR -233 pmol/L
kas analüüsid on normis või mitte?

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Tsükli teises faasis analüüside normi vastused on
FSH 1.2-9.0 IU/L
hCG < 5.3 IU/L (mitterasedad naised)
LH < 14.7 IU/L
PROl 104-848 mU/L
TESTO 0.7-3.47 nmol/L ...

Loe edasi

hormoonide uuring

Tere!

Kas lastetuse põhjuste uurimisel piisab vaid LH, FSH, testosterooni ja progesterooni uuringust või peaks uurima veel mingeid hormoone?

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Kui esinevad menstruatsioonitsükli häired,siis oleks soovitav määrata veel Prolaktiin ja TSH.
Võib-olla peaks aga kontrollima ka munajuhade läbitavust ja partneri spermat.Usun,et Teie günekoloog ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi