polüübid ja rasedus 29.12.16 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere.Kolm kuud tagasi avastati mul emakas plüübid ja nüüd sain teada et olen rase.Kas need võivad olla ohtlikud lapsele ja raseduse ajal.See on teine rasedus.

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!
Emaka polüübid on emaka limaskesta healoomulised vohandid, mis võivad takistada rasestumist. Uuringud on näidanud, et polüübid võivad takistada lootemuna pesastumist emakasse ja suurendada raseduse katkemise riski raseduse esimestel nädalatel. Riskid sõltuvad polüübi suurusest ja asukohast. Raseduse katkemise riski seostatakse suuremate polüüpidega emakas ( üle 2cm). Polüübid emakakaelas võivad põhjustada veritsust raseduse ajal, kuid ei suurenda rasedus katkemise riski.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Polüübid

Günekuloog suunas mind ultrahelisse, kuna mul väga vererohke ning valulik menustratsioon.
Selgus, et vererohkeid menustratsiooni põhjustavad polüübid.
Ma tahaksin teada, kas need on halvad ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, Polüübid teie vanuses on ikka healoomulised, üliharva on vanemas halvaloomulised. Need tuleb ikkagi eemalda, kuna põhjustavad vererohkeid mensruatsioone ja on ka rasestumatuse põhjuseks. See ...

Loe edasi

Polüübid

Günekuloog suunas mind ultrahelisse, kuna mul väga vererohke ning valulik menustratsioon.
Selgus, et vererohkeid menustratsiooni põhjustavad polüübid.
Ma tahaksin teada, kas need on halvad ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 26-aastane

Muretsemiseks ei ole põhjust, sest esialgu on vaid kahtlus emaka õõne polüüpidele, mis vahel on üsna subjektiivne.
Vererohkete ...

Loe edasi

Mensese häired

Tere
Probleem on selles, et 17.mail algas menstruaal ja kestab siiamaani ehk siis juba 2 ja pool nädalat aga naistearstile saan alles 9.juunil. Mis ma peaksin tegema või kuhu pöörduma?Veritsust ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Kui teil ei esine päris rohket klompidena verejooksu, siis sobib minna kontrolli 09.06. Muul juhul peaksite pöörduma EMO-sse.
Pikema veritsuse põhjuseid võib olla erinevaid: vanusega ...

Loe edasi

Polüüp

Tere
Naistearsti külastades selgus, et mul võib olla polüüp. Selle kinnituseks paluti tulla kordusviisiidile,et teha uus UH. Kui ka teine UH kinnitab polüübi olemasolu siis tuleks teha hüsteroskoopia.

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 38-aastane

Kahtlustatakse emaka õõne limaskesta polüüpi, polüüpe. Kuid nendega on ka tüüpilised kaebused: määrimine, veritsus, vaheveritsused, ...

Loe edasi

Polüübid ja spiraal?

Tere!

August 2017 oli emakaväline rasedus. Tehti laparoskoopiat. Uus rasedus ja selle katkemine veebruaris 2018( 7n+2p). Avastati märtsi alguses (12n) ja tehti puhastust 5.märtsil. Pärast ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Polüüp, mis tekkis peale peetunud rasedust, oli seotud hormonaalsete muutustega organismis ja selle kordumise risk on siiski väike. Järgmist rasedust võiks planeerida mitte enne kui ...

Loe edasi

polüübid emakas

2 a tagasi avastai polüübid ja kästi kohe ära lõigata, öeldi, et tehakse üldnarkoosiga. Kuna mul momendil polnud mingeid veritsusi kunagi olnud, ei läinud opile, pealegi ei ole ma kunagi narkoosi saanud ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 64-aastane

Verejooks sellises eas on ohtlik, tuleb täpsustada põhjus, pöörduge koheselt EMO günekoloogile.
Verejooksu peatamiseks ...

Loe edasi

Peale seksi valu ja veritsus?

Proovime rasestuda pea aasta juba, seekord ovulatsiooni ajal seksides oli veidi valus ja pool tundi hiljem ei suutnud kõndidagi. Hetkel selline tõbine ka, lootsin et läheb üle. Valu oli tugev 2 päeva ning ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Mõnedel naistel esineb ovulatsiooni ajal vähest vereeritust,mis võib kesta 1-2 päeva.Ovulatsiooniaegse vereerituse põhjuseks peetakse kohe munaraku vabanemise järel tekkivat vere östrogeenisisalduse ...

Loe edasi

Polüüp

Tere!
Ultraheli uuringus avastati emakas polüüp. Nüüd on tehtud prooviabrasioon.kui ruttu tulevad uuringu vastused? Kas polüübiga võib kaasneda ka midagi halba?

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere.Vastus tuleb 10 päeva jooksul. Seega pöörduga peale seda oma arsti poole., kes teile abrasiooni tegi või Nõuandla arsti poole pisut huljem kuna paberid kohe ei jõua kabinetti. Reeglina polüübid pole ...

Loe edasi

Emakapolüüp

Hea doktor Sekavin!
Menstruatsioon on ajaliselt segamini juba pikemat aega. Seostasin seda suure pinge ja stressiga (magistriõpe, suur töökoormus). Korrapärane tsükkel muutus korraga ebakorrapäraseks ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Polüübid on limaskesta healoomulised kasvajad. Esinemissagedus võib olla kuni 10 % naistest. Nad võivad olla erineva suurusega, suuremad võivad täita kogu emakaõõne. Tavaliselt põhjustavadki ...

Loe edasi

polüübid

1998 ja 1999.aastal eemaldati emaka kaelalt polüüb. Nüüd on jälle emaka kaelal polüüb, mis tuleb eemaldada. Miks nad tekivad ja kas nad lähevad hiljem halvaloomulusteks kasvajateks? Kas ta on üldse healoomuline?

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Polüübid on healoomulised limaskesta (näärmelised) kasvajad. Tavapäraselt nad ei muutu hiljem pahaloomulisteks kasvajateks. Probleem võib olla selles, et ainult visuaalselt vaadates ei pruugi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi