Unustatud rasestumisvastane pill 04.02.15 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere,

olen tarvitanud Yasminelle pille üle kolme aasta. Nüüd juhtus esimest korda, et unustasin tableti võtta ja paraku oli tegu just uue paki esimese tabletiga. Oleksin pidanud selle võtma teisipäeva õhtul, kuid võtsin kolmapäeva hommikul.
Kas peaksin nüüd kuni selle paki lõpuni vahekorras olles kasutama kondoomi või piisab, kui kasutan lisakaitsevahendit esimesed 7 päeva?

Tänades

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!
Kui pilli võtmine hilines vähem kui 12 tundi, on pilli rasestumisvastane toime kindlustatud. Kui pilli võtmine jäi hiljemaks, soovitan järgmise pillide-tsükli ajal kasutada kondoomi.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Beebipillid

Tere!

Alustasin 5.märtsil beebipillide tarvitamisega. Arst kirjutas välja Gesytil tabletid. Siiani olen tablette korrektselt võtnud, kuid nüüd kolmanda lehega ununes 15.tablett. Üldjuhul võtan ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Jätkake tavapärase skeemi järgi pillide võtmist. Seega ühel päeval tuleb võtta nii ununenud kui ka selle päeva pill ja jätkata tavaskeemiga. Järgneva 7 päeva jooksul on vajalik kasutada lisakaitset. ...

Loe edasi

Kui võtsin pilli liiga hilja

Tere!
Olin partneriga seksuaalvahekorras ning unustasin sama päeva õhtul (tavaliselt võtan umb kell 23.00) Sibilla plus tabletti võtta. Võtsin selle kohe kui meelde tuli ehk kella 8 paiku hommikul. ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Pillide rasestumisvastane toime kaob, kui võtta pill 12 ja enam tundi hiljem. Kuna võtsite pilli 9 tundi hiljem, siis rasestumisvastane toime säilib. Kindlasti tuleb võtta ka sama päeva pill, ...

Loe edasi

Vaskspiraal ja sos pillid

Tere. Lasin paigaldada nova t spiraali ja paar päeva hiljem peale vahekorda võtsin sos pilli kuna ei olnud ikka spiraalis kindel. Kas sos pill mõjutab vaskspiraali toimet ja vastupidi? Lugupidamisega ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Nova-T on mittehormonaalne emakasisene rasestumisvastane vahend ehk vask-spiraal, mille toime on mehhaaniline ,s.t. ta takistab viljastatud lootemuna pesastumist emakasse. Vaskspiraali ...

Loe edasi

pillide unustamine 1. nädalal

Lisan väikese eelloo ka, mis võiks anda parema pildi.
Tarvitan Jeanine pille ning olen pillivõtja olnud juba 13 aastat. Kuna varem pole sellist olukorda esinenud, siis otsustasin konsulteerida.

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kui üks pill ununeb võtta esimesel päeval või esimese nädala jooksul , siis tuleb lisakaitset ( kondoomi) kasutada järgneva 7 päeva jooksul. Samas on siiski risk rasestumiseks, kui vahekord ...

Loe edasi

SOS pill


Paar tundi hiljem oli uus vahekord, ja kuna ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Päevade edasilükkamine

Tere!
Kas Yasminelle tablettide võtmist võib alustada ka hiljem kui 1. tsükli päeval? Kui alustan tablettide võtmist tsükli teisel poolel (23.-25. päeval, tsükli pikkus on 28-29 päeva), kas siis ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Yasminelle ja kõikide teiste pillidega alustades tuleb 1.pill võtta menstruatsiooni esimesel päeval. Kui alustada pillidega 1-3 päeva hiljem, siis rasestumisvastane kaitse sel kuul puudub ja ...

Loe edasi

Pillide unustamine

Tere, kirjutan Teile oma murest.
Võtan Yasminelle tablette juba peaaegu 2 aastat. Unustasin võtta 10. ja 11. tableti (teine nädal). Miskipärast arvasin, et oleks halb mõte võtta 3 tableti korraga ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
kui unustasite kahel päeval pilli võtta, siis rasestumisvastane kaitse kaob ja peate kasutama soovimatu raseduse vältimiseks kondoomi kuni järgmise pillide tsüklini. Vereeritus tekib peaaegu ...

Loe edasi

Veritsus pillide võtmise ajal

Kas ka külmetusravimid võivad mõjutada pillide mõju? Nimelt oli mul külmetus (kurguvalu, väike palavik, nohu), tarbisin paki Sudafedi, seejärel Sinupred Forte tablette ja Geromyrtol Fortet. Pärast Sudafedi ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
Sudafed, Sinupret ja teised külmetushiguste korral kasutatavad retseptivabad ravimid ei nõrgesta pillide toimet. Tekkinud veritsus enne pillivaba perioodi ei ole märk sellest ,et pilli rasestumisvastane ...

Loe edasi

rasedusvastased tabletid

Milline erinevus on Diane35 ja Logestil?(Olen 32.a.,kolme lapse ema.)
Milliseid tablette soovitate,kui spiraal ei sobinud ja menstruatsioon on ebakorrapärane ja vähene?

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Diane 35 on väga efektiivne akne ravim ja lisaks rasestumisvastane preparaat. Diane35 on parim variant nendele naistele, kellel on probleemiks akne, liigne karvakasv ja kellel on diagnoositud ...

Loe edasi

Triquilar ja akne

Tere!
Kas rasestumisvastane vahend Triquilar aitab ka aknet ravida? Ning mis on selle ravimi erinevused teiste omasuguste seas?
Ette tänades,
A.

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Triquilar on kolmefaasiline pill, kuid akne raviks on paremaid variante. Kui probleemiks on akne, soovitan valida järgmiste pillide vahel: Diane-35, Jeanine, Loette, Mercilon...- need kõik on ühefaasilised ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi