Pillide unustamine 23.12.12 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere, kirjutan Teile oma murest.
Võtan Yasminelle tablette juba peaaegu 2 aastat. Unustasin võtta 10. ja 11. tableti (teine nädal). Miskipärast arvasin, et oleks halb mõte võtta 3 tableti korraga (2 unustatud tableti ja 12.nes tablet) seega võtsin ilma mõtlemata 10.tableti koos 12.da tabletiga ja 11.tableti koos 13.da tabletiga. Igatahes hakkas mul enamvähem kohe tulema verist voolust (tükid ja klombid, pruunikas), süda oli paha, siiamaani on paha olla ning kõht valutab. Nendel päevadel olin ka vahekorras. Arvatavasti tegutsesin nii pillide võtmisel valesti, kuid mida peaksin nüüd tegema ja kuidas kujuneb mu tsükkel? 1.tablet ununes 19.dets.

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere,
kui unustasite kahel päeval pilli võtta, siis rasestumisvastane kaitse kaob ja peate kasutama soovimatu raseduse vältimiseks kondoomi kuni järgmise pillide tsüklini. Vereeritus tekib peaaegu alati, kui unustada pill õigeaegselt võtta. Iiveldus on seotud sellega, et olete võtnud kahel päeval 2 tabletti. Pillides sisalduvate hormoonide topeltkogus põhjustabki sageli iiveldust. Kuna nüüd olete paar päeva võtnud 2 pilli päevas, siis soovitan võtta veel ühe päeva 2 tabletti ja edaspidi jätkata tavalise skeemi järgi 1 tablett päevas kuni 21. tsükli päevani ( seega tuleb lisaks uuest pakist need lisa-pillid võtta). Pille edasi võttes veritsus väheneb ja peale 21-päevast tsüklit tuleb teha 7-päevane paus. Vähene veritsus kuni pausini võib esineda ja pausi ajal peale viimast pilli tekib tavapärane menstruatsioonitaoline veritsus. Soovitan siis teha ka rasedustesti. Edaspidi peaks pillide võtmist jätkama tavaskeemi järgi. Kui kipute sageli pille unustama, siis soovitan kaaluda pillide vahetamist tuperõnga vastu. Tuperõngas on mugav, kuna seda peab vahetama vaid kord kuus.
Heade soovidega,
dr. Katrin Seidelberg

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Antibiootikumid ja pillid

Tere!
Kasutan Lindynette 20 pille. On borrelioosi kahtlus, mis tõendamise korral tähendaks siis 20 päevast ravi doxycycline'ga. Kas antud antibiootikum vähendab pillide toimet? Antud teema kohta ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Pillide toimet mõjutavad erinevad ravimid ja erinevad antibiootikumid. Doxycyclini võtmine võib vähendada pillide rasedusvastast toimet . Te ei pea pillide võtmist katkestama, kuid selles ...

Loe edasi

Miks on beebipillide võtmisr ajal päevad?

Olen beebipille võtnud juba 2aastat, kuid sellist asja pole kunagi olnud. Minu menstruatsioon on alati olnud kuu lõpus, kuid järsku oli mul ka juuli kuu alguses 3.-10.juuli ja nüüd 19.juulil algasid uuesti, ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Pillide foonil vaheveritsuse tekkimisel on erinevaid põhjusi: pilli unustamine või tavapärasest hiljem võtmine, kõhulahtisus, oksendamine, koostoime teiste ravimitega, kehakaalu kõikumised, ...

Loe edasi

Tupeseen

Tere! Võtan pille Sibylla plus. Nüüd on tulnud tupeseen ja ostsin apteegist Diflazon ravimi. Kas see vähendab pillide toimet?

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Suukaudne tupeseene ravi ei vähenda pillide toimet.

Loe edasi

Pillidega tekkinud vahe määrimine

Tere!

Kasutasin 6 aastat antibeebi pille yaz. Tegin aastase pausi ning veebruarist alates olen uuesti kasutanud.
Kui uuesti kasutama hakkasin olid esimesel kuul päevad pikemad,mis on ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Muretsemiseks ei ole põhjust. Pillidega võib kaasneda aeg-ajalt tsüklivälist veritsust/määrimist ja sellisel juhul on enamasti abi pillide vahetamisest. Kõige sagedasem põhjus, miks võib tekkida ...

Loe edasi

pillide unustamine 1. nädalal

Lisan väikese eelloo ka, mis võiks anda parema pildi.
Tarvitan Jeanine pille ning olen pillivõtja olnud juba 13 aastat. Kuna varem pole sellist olukorda esinenud, siis otsustasin konsulteerida.

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kui üks pill ununeb võtta esimesel päeval või esimese nädala jooksul , siis tuleb lisakaitset ( kondoomi) kasutada järgneva 7 päeva jooksul. Samas on siiski risk rasestumiseks, kui vahekord ...

Loe edasi

Yasminelle pillid, menstruatsioon

Tere!

Käisin eelmise aasta detsembris naistearsti juures. Mulle kirjutati välja Yasminelle pillid. Hakkasin neid korrapäraselt võtma ning siiani ei olnud mingit probleemi.
Eelmisel ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kõige sagedasem veritsuse põhjus on pilli unustamine või hiljem võtmine. Ka näiteks mõne teise ravimi kasutamisel võib tekkida veritsus ( antibiootikumid jt.) Ka väga tugev emotsionaalne stress ...

Loe edasi

Rasedusehirm

Tere! Olen 18- aastane neiu, kasutan rasestumisvastast preparaati Yasminelle alates 2. juulist, k.a. Ma räägin teile kogu oma loo, siis oskate ehk aidata mind. Ma pole suutnud hakata oma pille nii-öelda ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
pillide võtmine peaks tagama muretu elu, võttes ära pideva hirmu soovimatu raseduse ees. Oled korralik pillide võtja ja võid rahulikult usaldada nende toimet. Pillid on väga kõrge efektiivsusega, ...

Loe edasi

Pruun voolus

Tere,

Minul on mure selline: Olen 19 aastat vana, kasutan regulaarselt Lindynette 20 rasestumisvastaseid pille juba üle aasta. Varem pole pille kasutanud. Kui nende võtmist alustasin, siis ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
Lindynette pillid on madala hormoonisisaldusega ja ühe pilli unustamine või ka pikem hilinemisega võtmine(eriti esimese nädala jooksul) põhjustab sageli päevi kestva pruunika erituse tupest. ...

Loe edasi

enneaegsed päevad?

Tere.
Mure mul selline, et tupest eritub punakas-pruunikat vedelikku alates 13. maist ja nüüd juba 5ndat päeva. Algul oli voolus vaid veidi määrdunud, aga nüüd juba rohkem, küll mitte nii tugevalt ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Pillide võtmise ajal võib tekkida ebaregulaarset veritsust paljudel erinevatel põhjustel. Kõige sagedamini on põhjuseks tableti unustamine või skeemi muutmine, samuti teatud ravimite kasutamine. ...

Loe edasi

pillid

Olen Logestit võtnud 3 aastat. Kas on tervislikel põhjustel vajalik pidada paus tablettide võtmisel? Olen 21 aastane ega ole veel sünnitanud. Kas pikaaegne järjestikune pillide tarvitamine võib häirida ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Mingit põhjust pole mõneks kuuks pillide võtmist katkestada, sest mingit "tervislikku" efekti sellega ei saavuta. Pille võib järjest võtta aastaid ja edaspidi see rasestumisele ja raseduse kulule ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi