Kui võtsin pilli liiga hilja 27.04.22 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!
Olin partneriga seksuaalvahekorras ning unustasin sama päeva õhtul (tavaliselt võtan umb kell 23.00) Sibilla plus tabletti võtta. Võtsin selle kohe kui meelde tuli ehk kella 8 paiku hommikul. See oli uue paki teine tablett, eelmise tableti võtsin tavalisel ajal..
Kas on ohtu rasestumiseks ja kas peaks võtma SOS pilli?

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!
Pillide rasestumisvastane toime kaob, kui võtta pill 12 ja enam tundi hiljem. Kuna võtsite pilli 9 tundi hiljem, siis rasestumisvastane toime säilib. Kindlasti tuleb võtta ka sama päeva pill, seega võtate ühel päeval 2 pilli. SOS pilli võtmine pole vajalik.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

SOS pilli efektiivsus

Tere,

Kas hädaabipill (levonorgestreel) ei oma efekti, kui võtta see sisse õigeaegselt pärast luteniseeriva hormooni tõusu e. kui ovulatsioonitest annab positiivse tulemuse? Olen lugenud, ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Eelkõige pärsib SOS pill ovulatsiooni ja võib takistada ka viljastatud munaraku pesastumist. Kahjuks ei oma SOS pillil 100% kaitset, kuid see on kaitsmata vahekorraga seoses parim, mida ...

Loe edasi

SOS-pilli pikaajaline mõju

Tere!
Veebruaris purunes seksuaalvahekorra ajal kondoom. Järgmisel päeval võtsin SOS-pilli. Olin teadlik, et pilli võtmine võib menstruualtsüklit mõjutada. Pilli võtmisest on nüüdseks möödas juba ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
SOS pilli mõju tüklihäirena on lühiaegne, tavaliselt taastub tavapärane tsükkel 2-3 kuu jooksul. Kõige sagedamini on menstruatsioonitsükkel 28 päeva, kuid normaalne tsükkel võib olla 3-5 nädala ...

Loe edasi

Kas võin olla rase?

Tere!
Selline küsimus, et võtsin 23.05 sos pilli.
Vahekorda ei olnud, aga kaaslane hõõrus enda suguelundit vastu minu suguelundit. Mainin veel, et 11.04 võtsin samuti sos pilli ja päevad hakkasid ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
SOS pilli kasutades tekib tavaliselt veritsus nädala jooksul ja järgmise menstruatsiooni algus on siis ligikaudu 4 nädala pärast. Menstruatsiooni algus võib nihkuda ja olla kas oodatust varem ...

Loe edasi

Sos pill

Tere! Võtsin eile pilli(interatiivse). 2-3 tundi hiljem oksendasin kerge toidumürgituse tõttu. Olin mitu tundi hiljem vahekorras. Kas peaksin igaks juhuks võtma SOS pilli. On see üldse vajalik?

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Jätkake regulaarselt pillide võtmist. Kui te olete pillide võtmisel originaali keskel või lõpupoole, siis ei ole rasestumine mingil juhul võimalik.
Kui olete esimese 10 tableti ...

Loe edasi

Veritsus ja beebipillid

Tere!

Minu mure selline. Juulikuus saab mul täis juba 2 aastat, mil olen võtnud Yarina beebipille. Sobivad mulle hästi.
Tsükkel on väga korrapärane ja mingeid kõrvalekaldeid pole olnud. ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Tekkinud veritsuse põhjuseks on see, et pillivaba periood oli pikem kui lubatud. Vähene veritsus võib kesta mõnest päevast mõne nädalani. Kui pilli võtmine ununeb, tuleb see võtta kohe, ...

Loe edasi

Päevad pillide võtmise ajal

Tere

Minul on selline mure, et hakkasin võtma Ammily pille, laupäeval unustasin võtta pilli ja neli tundi hiljem võtsin pilli ära. Esmaspäeval hakkas kergelt määrima ja nüüd on päevad kestnud ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Esimeste 2-3 kuu jooksul pillidega alustades on sagedaseks kõrvaltoimeks ebakorrapärased veritsused. Võtke pille sama skeemi järgi edasi, ka siis, kui määrimine peaks kestma kuni pillivaba ...

Loe edasi

Beebipillid

Tere!

Unustasin võtta esimesel nädalal kolmanda pilli ja võtsin selle alles pea 14h hiljem. Olin samal päeval vahekorras kui unustasin pilli võtta ja enne seda kaks päeva tagasi ehk samal ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Kõige suurem risk soovimatuks raseduseks on siis , kui unustada pill võtta esimese pilli-nädala jooksul. Peaksite võtma SOS pilli. Samas jätkake pillide võtmist tava skeemi järgi ja ...

Loe edasi

Unustatud rasestumisvastane pill

Tere,

olen tarvitanud Yasminelle pille üle kolme aasta. Nüüd juhtus esimest korda, et unustasin tableti võtta ja paraku oli tegu just uue paki esimese tabletiga. Oleksin pidanud selle võtma ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kui pilli võtmine hilines vähem kui 12 tundi, on pilli rasestumisvastane toime kindlustatud. Kui pilli võtmine jäi hiljemaks, soovitan järgmise pillide-tsükli ajal kasutada kondoomi.

Loe edasi

Pillide lõpetamine poole paki pealt ja rasedus

Tere!
Mul on selline mure, et ma kasutasin mitu aastat Yasminelle pille. Nüüd 4ndal augustil võtsin viimase pilli ja olin kaitsmata vahekorras 11ndal augustil. 12 august hakkasid mul menstruatsioon. ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
ilmselt on kuupäevadega väike segadus, sest märgitud päevad on alles ees. Peale pillidega lõpetamist võib esimene ovulatsioon olla 12-16 päeva peale viimase pilli võtmist. Suurim tõenäosus ...

Loe edasi

oksendamine ja antibeebipillid

Tere,

Olen 34.a. ja tarvitan selle aasta suvest antibeebipille Minulet. Olin ära võtnud pilli (hommikul) ja õhtul olin vahekorras, olin tarvitanud ka alkoholi. Öösel hakkas halb ja oksendasin. ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Usun,et õhtuks kui oksendasite, oli pill ära imendunud, seega SOSS pilli ei pea võtma.DR Kadastik

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi