Beebipillide lõpetamine 01.05.13 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!

Võtsin 3 aastat beebipille (Gesytil 70/30). Pidin tugevamatoimelisi võtma, sest esinesid vaheveritsused. Peale lõpetamist võtsin 1. kuul SOS-pilli. Peale seda algas menstruatsioon täpselt oodatud kuupäeval. Nüüd on viimasest menstruatsioonist möödas 63 päeva ja alakõhus on aeg-ajalt ebamugavustunne (nõrk valu). Rasedustest on negatiivne. Samuti on viimaste nädalatega intensiivistunud karvakasv näol. Käisin günekoloogi vastuvõtul, sealt saadeti mind koju tagasi, sest enne pillide lõpetamist olid mul proovid korras ja enne 4. kuu möödumist ei uurita midagi. Mure on tegelikult suur. Kas peaksin ootama, kuni 4 kuud täis saab?

Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Tere! see on normaalne reaktsioon pillide tarvitamise järgselt.See ei pruugi ilmneda kõigil,aga kuna tarvitasite kaunis tugevatoimelisi pille,siis on postpillamenorröa küllalt sageli.Tavaliselt reguleerub menstruatsioon kuue kuu möödudes.Edu soovides,Maie Väli

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Rasedud

Tere.küsimus järgmine,lõpetasin beebipillide võtmise,kas on võimalik,et jään rasedaks?beebipillid mida võtsin olid daylette.tänades .

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kui Tei ei kasuta enam mingit rasestumisvastast vahendit, siis on rasestumine muidugi võimalik.

Loe edasi

Beebipillide retsept

Tere
Küsimus selline, et sain naistearstilt üle poole aasta tagasi esimese beebipillide retsepti. Kuid nüüd tahaks retsepti muuta kuna pillid ei sobi aga mul pole oma naistearsti kontakti. Kas ma ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Soovitav on ühendust võtta oma naistearstiga või ämmaemandaga. Saate pöörduda ka noorte nõustamiskeskuse ämmaemanda või naistearsti poole. Vajalik on selgitada, mille poolest senised ...

Loe edasi

Beebipillid

Tere, kas perearst võib välja kirjutada beebipillide esmase repsepti?

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Esmase nõustamise ja hormonaalsete rasestumisvastaste vahendite retsepti teeb tavaliselt naistearst, ämmaemand või perearst. Võimalusel soovitan pöörduda Noorte nõustamiskeskusesse.

Loe edasi

Pillede lõpetamine, akne ja rasestumine

Tere,

Lõpetasin märtsi lõpus beebipillide võtmise. Pärast seda esinesid tihti tugevad peavalud ja valuvaigistid ei aidanud eriti. Võtsin mungapipra ekstrakti ning olukord läks paremaks. Igaks ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Soovitan kasutada nii mungapipart ( Prefemin) kui kuningakepiõli koos, lisaks võite kasutada macat ( suurendab seksuaalenergiat, tõstab libiidot). Kõikidel nendel preparaatidel on head omadused ...

Loe edasi

Beebipillide lõpetamine

Tere,

Olen aastaid kasutanud yarina pille, sain beebi ehk vahepeal ma siis ei kasutanud neid , ja peale last jätkasin jälle yarinadega ca 1 + aastat aga siis nad mulle enam ei sobinud . ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Pillide kasutamise ajal võib olla erinevaid kõrvalmõjusid, kuid ka pillidega lõpetamise järgselt võivad olla erinevad sümptoomid hormoonide taseme muutuste tõttu. Pillide võtmise ajal on munasarjade ...

Loe edasi

Yasminelle tarbimise lõpetamine ja menstruatsiooni algus

Olen Yasminelle pille võtnud ca 4 aastat. Vahepeal oli paus seoses neeruvaagna põletikuga. Viimasel aastal oli pidev probleem see, et tabletikuuri ajal eritus mitu nädalat verd. Samas menstruatsioon hakkas ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Rindade hellus ja menstruatsioonitaoline kõhuvalu on märk peatselt algavast menstruatsioonist. Hilinenud menstruatsioon ja tuim alakõhuvalu esinevad sageli ka funktsionaalsete munasarja tsüstide ...

Loe edasi

Beebipillide kasutamise lõpetamine

Selline mure. Olen beebipille kasutanud 6 aastat, aga otsustasin nende võtmise lõpetada. Viimane kuur oli juulis. Kaks järgnevat kuud käisid päevad regulaarselt, aga nüüd oktoober ja november jäid päevad ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Antud muutused on seotud tsükli peetumisega. Kui teil rasedust ei ole, siis, see on tingitud menstruatsioonitsüklihäirest , KUi menses tuleb, kaovad ka kaebused. Soovitan pöörduda arsti poole, et ...

Loe edasi

Beebipillid ja suitsetamine

Mul selline küsimus, et miks soovitatakse beebipillide kasutamise ajal suitsetamisest loobuda? Kas see vähendab kuidagi beebipillide toimet?????
Vastust oodates....
Sandra =)

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Suitsetamine ei vähenda pillide rasestumisvastast toimet. Kirglik suitsetamine ja pillide kasutamine koos tõstavad riski haigestuda südame-veresoonkonna haigustesse.
Suitsetav üle 35-aastane ...

Loe edasi

beebipillide tõhusus


Lgp. Dr. Aire Sekavin


Kas alkohol vähendab beebipillide tõhusust, kasutan Marveloni?

Kas kindluse mõttes võiks võtta ka seda avariitabletti igaks juhuks, mis peale ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Alkohol mõõdukas koguses ei vähenda pillide tõhusust . Hädaabipilli lisaks Marvelonile ei ole vaja võtta.
Tervitades Aire Sekavin

Loe edasi

rasedusvastased vahendid

Tere!



Palun kas te võiksite öelda, kas mittesünnitanul ei oleks parem spiraal, kui beebipillide toimel esineb pärmseent ja pidevad põievaevused, mis tekitavad justkui tunde nagu ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Igal juhul spiraal sünnitamata naisele ei sobi, pillid on igal juhul paremad. Kui need ei sobi,siis kasutage kondoomi.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi