Soovin rasestuda 25.10.10 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere,
olen võtnud Yarinat mitu aastat ja nüüd soov rasestuda (võtsin neid ravi pärast, sest on ebaregulaarsed päevad ja uuringute tulemusel ka polütsüstiline sündroom),arst kirjutas välja Duphastoni preparaadi, mida kasutada 4 kuud. Aga probleem on selles, et lõpetasin Yarina võtmise augustis ja nüüd on väga imelik olla (kuumalained, pidev punastamine, pea käib ringi, süda paha). Kaal tõuseb, kuigi hakkasin arsti soovitusel trenni tegema. Olen teinud 2 rasedustesti ja need negatiivsed. Olen väikeses ülekaalus ja kaalulangetus pidi aitama paremini rasestuda. Uurisin inernetist ovulatsioonitestide kohta, kas peaks ka neid tarvitama ja mismoodi neid tarvitatakse ning kuidas saan kindlaks teha, millal ovulatsioon toimub??? Kas ovulatsiooni võib mõjutada ka see, et töötan kolmes vahetuses (hommikul, õhtul, öösel)?
Oodates vastust ja ette tänades, J.

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere,
peale pillide võtmise lõpetamist taastub ovulatoorne tsükkel tavaliselt kiiresti, s.t. mõne kuuga. Polütsütiliste munasarjade puhul on tsüklid sageli anovulatoorsed ,s.t ovulatsiooni ei toimu. Soovitan teha 3-4 kuu jooksul ovulatsiooni teste. Teste peaks tegema eeldatava ovulatsiooni ajal. Esimese testi päeva saab välja arvutada, kui tsükli pikkusest lahutada 17 . Ovulatsioon toimub 2 nädalat enne järgmise menstruatsiooni algust, 28-päevase tsükli korral on eeldatav ovulatsioon seega 14. tsükli päeval ja testide tegemist peaks alustama 11. tsükli päevast. Teste saab osta ilma retseptita apteegist ja nendega saab kaasa põhjaliku kasutusjuhendi. Nende kasutamine on sama lihtne nagu rasedustesti tegemine. Positiivse ovulatsiooni testi korral on suurim tõenäosus rasestuda sellel ja järgneval päeval. Kui testid osutuvad negatiivseteks, soovitan edaspidi ovulatsiooni esilekutsumist klomifeeniga (Serophen). Enesetunde muutused võivad olla seotud Duphastoni raviga, ehkki üldiselt annab see preparaat üliharva kõrvaltoimeid. Kolmes vahetuses töötamine ei mõjuta otseselt ovulatsiooni toimumist, kuid krooniline stress võib olla tsüklihäirete põhjuseks. Füüsiline koormus (treeningud), tervislik toitumine ja positiivne mõtlemine-need kõik tähtsad!
Parimate soovidega,
Katrin Seemen

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Soov rasestuda

Tere
Olen üritanud rasestuda juba neli kuud, tean et lühike aeg veel millegi pärast muretseda, kuid samas naistearsti vastuvötul käies pidi köik korras olema. Mees veel uuringutele pole läinud ,sest ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Olete noor, 22-aastane naine ja soovite rasestuda. See, et 4 kuu jooksul pole rasestumine õnnestunud, ei tohiks Teid panna muretsema. On praktikas teada ja tõestatud, et stress ja liigne fokusseerimine ...

Loe edasi

Pillede lõpetamine, akne ja rasestumine

Tere,

Lõpetasin märtsi lõpus beebipillide võtmise. Pärast seda esinesid tihti tugevad peavalud ja valuvaigistid ei aidanud eriti. Võtsin mungapipra ekstrakti ning olukord läks paremaks. Igaks ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Soovitan kasutada nii mungapipart ( Prefemin) kui kuningakepiõli koos, lisaks võite kasutada macat ( suurendab seksuaalenergiat, tõstab libiidot). Kõikidel nendel preparaatidel on head omadused ...

Loe edasi

Rasestumine

Tere.
Soovin rasestuda aga põen kroonilist gastriiti, millega kaasneb b12 vitamiini vähesus. Varasemalt on olnud raseduse peetumine. Kas ma võin selle haigusega uuesti proovida või kahjustab see ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere ! Krooniline gastriit kaasneva B12 vitamiinivaegusega ei ole vastunäidustus rasestumiseks.Raseduse ajal võivad gastriidinähud ägeneda,seetõttu vajate sagedamini analüüse ja vajadusel ravi muutmist ...

Loe edasi

Antibiootikumid ja soov rasestuda

Tere!
Soovin rasestuda. Kahjuks peale eksootilist välisreisi diagnoositi helicobakter ning määrati antibiootikumide ravi, 7päeva: Clarithromycinum 500mg x 2m, Amoxicillinum 1000mg x2 ja Omeprazolum.

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
Helicobakteri kolmikravils kasutataval kahel antibiootikumil ja Omeprazolil puudub loote arengule toksiline mõju. Siiski soovitan rasedust planeerida järgmises tsüklis.
Parimat,
dr. ...

Loe edasi

soovin rasestuda

Tere,

Olen 27-aastane naine. Oleme elukaaslasega üritanud üle poole aasta rasestuda. Menstruatsioon on regulaarne. Võib-olla teeb asja keerulisemaks vajadus rasestuda kunstlikul teel (kasutame ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Kirjutage oma probleemist ja põhjusest miks kasutate viljastamiseks süstalt minu isikliku E-posti aadressil maie.vali@kliinikum.ee

Loe edasi

folikulaarne tsüst

Tere minu probleem oleks järgmine 3 a.tagasi mulle pandi diagnoosoks folikulaarne tsüst,peale seda arst määras reguloni kasutamist,ma kasutasin seda kuni 8 kuud.Peale seda käisin jälle arsti juures ja ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

TEre. KUi tsüstid kaovad pillidega või iseeneslikult teatud aja jooksul , siis need on funktsionalsed tsüstid. Tõelised tsüstoomid ei kao. Kui naisel on tsüklihäired, siis kipuvad sellised muutused tekkima ...

Loe edasi

femigel

Selline küsimus- kas apteegis müüdavat Australian Bodycare sarjast Femigeli võib kasutada juhul kui soovin rasestuda või kui olen juba rase.

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Femigeli võib kasutada.

Loe edasi

rasedus ja neeruvaagna põletik

Milliste riskidega pean ma arvestama kui soovin rasestuda, kuid mul on krooniline neeruvaagna põletik?

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Kroonilist neeruhaigust põdevatel patsientidel on soovitav rasedus ette planeerida.Üldlevinud arvamuse alusel ei soovitata rasestuda,kui seerumi kreatiniiniväärtused ületavad 175 miktomooli/L.Raseduseelne ...

Loe edasi

Raseduse planeerimine

Tere!

Üritan rasestuda teist kuud ja kuna on inimese fantaasia piiritu, otsustasin küsida Teie käest, et mida peaks naistearst uurima (proovid) kui ma lähen naistearstile, et soovin hakata ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere1 Terve noor naine ei pea enne raseduse planeerimist tegema spetsiaalseid uuringuid ja teste. Eeldan, et olete eelnevatel aastatel külastanud naistearsti ja momendil kaebusi ei ole. Uuringuid ja analüüse ...

Loe edasi

soov rasestuda

Tere!

Oli just viimane menstruatsioon, enne kasutasin rasestumisvastaseid tablette mercilon. Nüüd tahaks rasestuda. Kas peaks kindlasti laskma kehal puhata mõne kuu peale tablettide söömist ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Kui olete otsustanud rasestuda, palun tehke seda kohe!
Kui Te ei ole rasestunud 1. aasta jooksul juhul, kui olete alla 25, peab alustama uuringuid.
Kui olete üle 25, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi