tükk rinnas peale imetamise lõpetamist 20.06.03 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere

Lõpetasin nädal tagasi imetamise, nüüd on mõlemas rinnas tükk, mis vajutades on veidi valulik. Palavikku ei ole. Millega on tegemist ja mida teha?

Lugupidamisega

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere! Kui rinna punetust ja palavikku ei ole, pole tegemist põletikuga . Vahetult peale imetamise lõpetamist võivad jääda tihkemad alad e. "tükid" rinda, mis iseenesest kaovad. Et rinda piima juurde ei tuleks ja piimapaisu ei tekiks, tuleks kanda kitsamat ja tugevamat rinnahodjat . Samuti ei tohi rinnanibusi ärritada (pigistada).
dr.Seemen

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Rasestumisvastased vahendid

Kas polütsüstiliste munasarjade sümptomid võivad taas avalduda peale sünnitust, imetamise ajal? Kas ja milline rasestumisvastane vahend aitab leevendada sellega kaasnevaid sümptomeid ja on sobilik kasutamaks ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Imetamise ajal võib kasutada minipille. PCOS-le tüüpilised sümptoomid, mis on seotud munasarjade töö häirega, võivad avalduda taas peale imetamise lõpetamist. Peale rinnaga toitmise lõpetamist ...

Loe edasi

Kõva ja valulik rind

Tere,

Mul eemaldati eelmise aasta septembris 6.-ndal raseduskuul paremast rinnast 1,8 cm tsüst, peale imetamise lõpetamist selle aasta juunis muutus parem rind valulikuks, samuti kaenlaalused ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, kui rind muutub valulikuks seoses menstruaaltsükliga, siis seda peetakse normiks. Paljudel naistel on nii. Eriti kui rinnas olnud tsüst, siis selline rind võib olla eriti tundlik. Kui te käisite ...

Loe edasi

Päevade algamine peale sünnitust

Tere. Kas on normaalne, et esimesed päevad (määrimine) kestavad üle 3 nädala? Laps 1,5 aastane, imetan veel. Kasutan Desirett minipille.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, kindlasti on normaalne, kuna te imetate ja kasutate minipille, nendega võib määrimist esineda ka peale imetamise lõpetamist. Seega edaspidi on soovitav kasutada kombineeritud pille, kui te enam last ...

Loe edasi

Menstruatsioon

Tere,

Olen 2 lapse ema. Vanem laps 3,4a ja noorem 2,2a. Lõpetasin viimase lapse imetamise 2 kuud tagasi. Päevad algasid sel kevadel märtsis. Siiani on tsükkel olnud suhtelist korrapärane, ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, jah esimesed kuud peale imetamise lõpetamist võivad tõesti menstruatsioonid kõikuda, seega esialgu ei peaks midagi ettevõtma. Kui tsükkel ikkagi ei taastu poole aasta vältel, siis pöörduge günekoloogi ...

Loe edasi

Harmonet tablettidega alustamine

Tere,
Soovisin pärast sünnitamist ja imetamise lõppu alustada taas Harmonet tablettide võtmist. 30.04 hakkas määrima, mistõttu võtsin sisse esimese tableti. 01.05 määris kergelt, siis lõppes määrimine, ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Peale imetamise lõpetamist võib esineda tsükli kõikumisi. Enamasti algab menstruatsioon 2 kuud peale imetamise lõpetamist ja regulaarne tsükkel taastub 2-3 kuu jooksul. Juhul, kui enne rasedust ...

Loe edasi

valus tükk rinnas

Tere!
Rindade kontrollimise käigus avastati tükk, mis katsudes on väga valulik. Ei ole kõva, pigem pehme. Suunati ultrahelisse.
Kas on põhjust arvata, et võib olla tegu vähiga? Viimati käisin ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Väga hea,et arst Teid kohselt ultraheliuuringule saatis,sest mammograafia tegemiseks olete liiga noor.Kui valulik tükk rinnas on seotud premenstruaalse perioodiga,siis on see normi variant.Pehme ...

Loe edasi

Tükk rinnas

Tere.
Selline mure, et juba paar aastat on rinnas tükk. u. 2 cm läbimõõduga. Käisin ka arsti juures, öeldi, et pole midagi ohtlikku ja paluti aasta pärast tagasi tulla. Nüüd on juba üle aasta möödas. ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija! Andmetest selgub, et olete 21-aastane. On selge, et tegemist ei ole rinnavähiga. Hetkel imetamise ajal võib olla tekkinud paismastiit. Pöörduge imetamisnõustaja poole. Rinda võib tekkida ...

Loe edasi

Tükk rinnas

Tere,
Sünnitasin u 3 kuud tagasi ning hetkel annan lapsele ainult rinnapiima. Esimeste nädalate paiku pärast sünnitust aga tekkis korraks vist rinnapõletik: tekkis palavik ning ühele rinnale tekkis ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Probleemi nimetus on paismastiit, mida esineb sagedamini esmastel sünnitajatel. Korduvalt sünnitanud on omandanud kogemused ja toimetulekustrateegiad.
Kaasajal on olemas ...

Loe edasi

Tükk rinnas

Tere!
Mitu päeva on mu paremas rinnas olnud sellised kerged torked,mis otsest valu küll ei tee kuid on häirivalt tunda.Kui näpuga sealt kohast katsuda siis on tunda sõrme all ka mingit tükikest.Kas ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
kerge torkiv tunne rinnas võib olla üks premenstruaalse sündroomi tunnus. Sellisel juhul on vaevused ( rindade hellus, torked) menstruatsioonile eelneval 1-2 nädalal ja kaovad peale menstruatsiooni. ...

Loe edasi

Pele sünnitust

Peale sünnitust on mul eriti õhtul ja öösel päraku piirkonnas väljakannatamatu sügelus tunne.Kas need võivad olla hemoroidid? On ka nagu väiksed lõhed.Tualetis käies valus ei ole ja ka ei ole kõht kinni.Võtan ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Imetamise ajal on tupekuivus sage probleem, see laheneb peale imetamise lõpetamist. Abi on vahekorra ajal kasutatavast libestusgeelist. Sügelus päraku piirkonnas võib olla tingitud kas candidast(pärmiseeenest), ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi