Tsüst 11.12.15 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tervist! Olen 27aastane sünnitamata naine. Pöördusin 04.12.15 naistearsti vastuvötule kuna viimane menstruatsioon oli 27.10.15 ja uut menstruatsiooni ei ole alganud. Samuti algasid mul kuu aega tagasi alakõhuvalud (mölemal pool munasarja ja pakitsus tunne), valu annab tunda ka seljas ja ülakõhus ja nii igapäevaselt. Ja umbes paar nädalat peale viimast menstruatsiooni oli mul ka vaheveritsus, mis kestis kolm päeva ning tuli õrnalt verd. Menstruatsioon on muidu alati käinud korrapäraselt ja tsüklihäireid pole kunagi varem esinenud.
Ultraheliuuringus selgus, et mölemad munasarjad on suurenenud ja tegemist on polütsüstiliste munasarjadega. Ning paremas munasarjas on tsüst, möötmetega 4,6 cm. Arst ei öelnud kindlalt, aga arvas, et tegemist on kollaskeha tsüstiga, mis peaks ise peale uut menstruatsiooni paari kuu jooksul kaduma ning käskis tulla uuesti kontrolli.
Mis mind muretsema paneb on see,et menstruatsiooni ei ole ikka veel hakanud ning et kas tsüstiga, mis valutab ei vöetagi koheselt midagi ette? Ja et kas ainult ultraheliuuringust ilma mingisuguste muude analüüsideta piisab, et teha kindlaks, et mul ei ole tegemist millegi pahaloomulise kasvajaga? Samuti olen viimase nädala jooksul märkand( ei tea, kas need vöivad kuidagi tsüstiga seotud olla vöi ei), et pidevalt on näljatunne ka natukese aja pärast, peale söömist ning kõhus tekib imelikku mullitust.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud Küsija,

olen teiega nõus: tsüsti puhul, mis põhjustab alakõhuvalu ja on üle 4 cm, on põhjendatud uuring munasarja onkomarkerile Ca 125, mis aitaks kas välistada või kinnitada munasarja endometrioosi. Teine oluline uuring oleks rasedushormoonile HCG, kuigi munasarja rasedust esineb üliharva, tuleks see välistada.
Kui saadate minu töömeilile glitter@naistearst.ee oma isikukoodi, leian kiire aja nendeks uuringuteks jm -ks.
Teine võimalus on pöörduda laborisse www.synlab.ee
http://synlab.ee/patsiendile/tasuta-testimine-ja-noustamine/
Lisaks HIV testile on tasuta ka B- ja C-hepatiidi analüüsid, tasulise teenusena saab vajadusel end testida mitmete teiste uuringute osas.
http://synlab.ee/patsiendile/verevotukohad/
Saate mulle helistada lauatelefonile 6014331
http://naistearst.ee/?pid=14&sid=141

Valuvaigistid on lubatud, lisaks oleks arukas peale eelnevaid uuringuid korrigeerida menstruaatsüklit.

Galina Litter naistearst.ee
Pirita Naistearstid

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Munasarja tsüst

Tere, oktoobri algusestuvastati emakas kahekambriline tsüst ca 5cm. Kutsuti jaanuaris tagasi. Nüüd detsembris olid päevad, mis jätkuvad juba väikese punaka eritusega pea 2nädalat. Kas seda võib põhjustada ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Olen teile selles keskkonnas antud küsimusele vastanud
Munasarjades tekivad vedelikukogumid ehk tsüstid kõige sagedamini hormonaalsete kõikumiste korral. Alati ei pruugi toimuda ...

Loe edasi

Tsüst emakakaelal

Tere,
Emakas avastati 1cm tsüst 3 nädalat tagas.Kas on ohtlik….

kui kasvab silmnähtavalt.Kas eemldatakse ka EMOs vô vaja pöörduda haiglasse?
Tänud.

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Saan aru, et teil avastati tsüst emakakaelast ja see on 1cm läbimõõduga. See ei ole ohtlik ja pigem on tegemist juhuleiuga. Seda võib ajas jälgida ja kui kasvutendentsi ei ole, siis sellega ...

Loe edasi

tsüst

Olen 40 a. naine. Hiljuti avastati ultraheli uuringus 5x6 cm tsüst. Kas oleks mõistlikum võtta jälgimisaega, et tsüst iseenest kaoks või ei tohiks enam oodata ja peaks laskma opereerida.

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Kui Teil kaebusi ei ole,võiks pisut oodata.Edu soovides,Maie Väli

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: