tsüst 28.01.04 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Olen 40 a. naine. Hiljuti avastati ultraheli uuringus 5x6 cm tsüst. Kas oleks mõistlikum võtta jälgimisaega, et tsüst iseenest kaoks või ei tohiks enam oodata ja peaks laskma opereerida.

Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Tere! Kui Teil kaebusi ei ole,võiks pisut oodata.Edu soovides,Maie Väli

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Tugevad valud alakôhus

Tere,

Minul selline mure. Eile pàeval hakkasid mul tugevadvalud alakôhus (munasarjad). Mul ka varem seal krampe olnud, aga mitte nii tugevalt ja need on tavaliselt olnud hetkelised, môned ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Valudel võivad olla erinevad põhjused. Esmane on siiski günekoloogi kontroll, et välistada põletik, munasarjades tsüstide olemasolu. Probiootikume võite võtta suu kaudu ja kasutada tupekaudseid ...

Loe edasi

rasestumin

Kui on tehtud Lap ja hûst ning avastati munajuhade ummistus kas on võimalik et selle uuringuga kuidagi juhad avanevad? või kuidas see aine vâljub? olen 39 ja kas minu ainus võimalus on IVF?
Kõik ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Kui teil on uuringutel selgunud, et munajuhad on läbimatud, siis ei ole loomulikul teel võimalik rasestuda.
Vahel on võimalik uuringu käigus probleemi lahendada ja seda ka protseduuri ...

Loe edasi

HPV 16 ja 18

Tere! Jätsin pillid ära augusti kuu lõpus, lapsi meil ei ole ja oleks soov perelisale.
Aasta alguses jaanuaris käisin naistearsti visiidil, kus tehti pap test ja kolposkoopia. Leiti tüved hpv 16 ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Vaheveritsused võivad olla HPV ja emakakaelaga seotud. Väga oluline on normaalne tupe mikrofloora ja soovitav on kasutada 1-2 korda nädalas probiootikumidega küünlaid apteegi käsimüügist ...

Loe edasi

Valged tükid tupes

Tere, probleem seiseb selles, et enne eelnevat menstruatsiooni tekkisid tuppe valged tükid, mis otseselt ei lõhna imelikult aga tekitavad siiski ebamugavust.. Mingil hetkel tekkisid ka haavandid, neist ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 24-aastane

Teie kirjelduse järgi võiks olla tegemist tupe seeninfektsiooniga. Kuna seda esineb noortel väga sageli, eriti ravimite, ka antibeebipillide ...

Loe edasi

Hcg

Tere,
Olnud pool aastat tagasi peetumine. Nüüd uus rasedus.
5+2 käidud määrimisega arstil ja ultraheli järgi pandi juba diagnoos missed ab.
Samas hcg ikka tõuseb
10.11 - 275

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kuna hcg kasvab normaalses tempos, siis soovitan kindlasti ultraheli uuringut 7-10 päeva pärast korrata. Ainult ühe ultraheli alusel ei saa antud juhul kindlalt midagi veel öelda. Kui korduvatel ...

Loe edasi

Ravim OZEMPIC

Tere!
Selline ravim nagu OZEMPIC.
Kas on efektiivne?
Millal arst seda välja kirjutab?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Ametlikult on see suhkruhaiguse ravim. Seda kasutatakse kokkuleppel patsiendiga kehakaalu alandamiseks. Seda süstitakse 1 x nädalas, naha alla, kas kõhu, reie või õlapiirkonnas. Süstimiskohta ...

Loe edasi

Menstruatsiooni puudumine

Tere, olen 14 ja viimane menstruatsioon oli talvel või kevade alguses. Kahtlustan, et see on seotud sellega et poole kevade pealt suutsin võtta u 20 kilo kaalust alla. Olen mures, kardan, et see mulle ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kiire ja suure kaalukaotuse korral menstruatsioonid tavaliselt lakkavad ja normaalse kaalu taastumisel tsükkel suure tõenäosusega taastub spontaanselt, kuid see võib võtta aega. Kõige tähsam ...

Loe edasi

Hilinenud mentruatsioon

Tere!

Olen mures. Mu menstruatsioon on juba 11 päeva hiljaks jäänud ning pole siiamaani PMS sümptomeid, mis mul alati on. Olen teinud 2 rasedustesti ning mõlemad negatiivsed, ei mäleta täpselt, ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 25-aastane

Normaalsed menstruaaltsüklid on 21-35 päeva, mis ei vaja ravi. Alates 36. menstruaaltsükli päevast tuleb teha rasedustest hommikusest ...

Loe edasi

Valu paremas rinnas

Tere! Olen 21-aastane naine. Parem rind on järjepidevalt valutanud juba mitumitu kuud. Niisama olles ei pannud alguses tähelegi (s.t ei seganud igapäeva toimetusi), aga kui kogemata tugevamalt pihta läksin, ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 21-aastane

Suure tõenäosusega ei ole tegemist rinnavähiga. Kuni 25-aastased võivad alati kiiresti pöörduda noorte nõustamise kabinettidesse. ...

Loe edasi

SOS pilli kõrvalmõju

Tere!

Nimelt selline mure, et olin 14. novembril oma paftneriga kaitsmata vahekorras, kuid sperma minusse ei jäänud, igaksjuhuks võtsin siiski SOS- pilli ja nüüd viis päeva hiljem märkasin ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 17-aastane

SOS antibeebipilides on nn löökannus hormoone ning reeglina põhjustavad nad määrimist, veritsust ja tekitavad menstruaaltsükli ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi