ravi ja pillid 06.01.02 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere doktor,

Minu küsimus oleks järgmine- kui arst kirjutab mulle ja mu partnerile välja klamüüdia ja ureaplasma ravi, mis saab siis pillide võtmisest?

Tarvitan Triminuleti pille. Koos antibiootikumiraviga võib pillide toime väheneda, aga kas võtan neid siiski edasi?Ja veel- kui olime vahekorras eile, aga antibiootikumi ravi algab homsest, kas siis see võib olla juba piisav võimalikuks rasestumiseks?

Tänan.

Karol

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Tere Karol !

Iga eriala arsti tuleb alati teavitada pillide võtmisest. Ka pillide tarvitajad võivad haigestuda ja siis vajavad nad antibiootikume. Pillide toime väheneb "tugevate" antibiootikumide ja pikkade ravikuuride jooksul (näit. tuberkuloos ja tbc ravimid). Ravimite koosmõjul võib tekkida veresegune voolus, mis viitab pillide toime nõrgenemisele. Siis tuleks kasutada lisaks preservatiivi.

Võtke pille edasi skeemi 21+7 järgi, muidu tekib lisaks m.tsükli häire ja soovimatu rasedus. Te ei kirjuta, millisel m.tsükli päeval oli eilne vahekord. Rasedus võib tekkida igast vahekorrast ja sõltumata ravist. Kas olete rase või mitte, selgub m.tsükli 36.päeva rasedustestist hommikusest uriinist, kui enne pole mens. tulnud.

Naistearst Galina Litter

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Endometrioos ja ravimeetodid

Tere!

Mul diagnoositi selle aasta jaanuaris laparoskoopiaga endometrioosi II staadium (kolded kõrvetati ära). Minu naistearst pani mind rasedusvastaste pillide peale (Logest). Nüüd käisin ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Ravi Pillidega on enamlevinud endometrioosi ravi. Enam soovitatakse pideva skeemina st. vahet ei tehta. Sel ajal mensest ei tule. Nii võib teha kas 3 kuud või 6 kuud järjest. Vahepeal võib teha ...

Loe edasi

Lümfisõlmed rinnas valusad

Tere! Olen 33aastane naisterahvas! Juba mitmendat aastat on vasakpoolses rinnas lümfisõlmekesed aegajalt valusad, korraks annavad tunda ja siis läheb üle. Olen korraga mudinud nii vasakut kui ka paremat ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Ilmselt on Teil tegemist tsüstilise mastopaatiaga Vaevused muutuvad vastavalt menstruatsioonitsüklile.Väikeseid tsüste tavaliselt ei märgata,kuid suuremad on palpeeritavad ja nende suurus muutub ...

Loe edasi

Mirelle pillid

Tere.
2006. aastal alustasin NuvaRingi kasutamisega. Kasutasin pool aastat ning kuna alakõhus esines ebamugavustunne, vahetasin Yasminelle vastu, mille võtmise lõpetasin 2008 novembris. Tarbimise ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
enamus kombineeritud pillidel on antiandrogeenne toime, s.t. nad vähendavad vaba testosterooni toimet nahale ja sellega aitavad aknet kontrolli all hoida. Nii Yasminellel kui Mirellel on antiandrogeenne ...

Loe edasi

küsimus

Olen söönud diane 35 pille juba umbes aasta. Viimstel kuudel ei ole mul tabletivabal perioodil päevi olnud, ainult kerge määrimine ja ka seen kimbutab kogu aeg. Pillid määras mulle endrokrinoloog kuna ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Täiesti õigus,kui söömise lõpetate olete alguspunktis.Ükskord tuleb seda ju teha. Ka on retsidiveeruv tupeseen rasestumisvastaste tablettide tarvitamisel sage kaaslane,sest östrogeen soodustab pärmseene ...

Loe edasi

Antibiootikumid ja Jeanine pillid

Tere!

Raviks määrati Doxy-M-ratiopharm 10 päeva. Tean, et antibiootikumid vähendavad pillide mõju, seega oleme kasutanud ravi ajal kondoomi. Loodan, et see on piisav kaitse, kreeme kasutanud ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Kui kasutasite antibeebipillidele lisaks kondoomi, siis sellest piisab. Lühikesd ja keskmised ravikuurid antibiootikumidega eriti ei vähenda toimet.
Toime väheneb väga raskete ...

Loe edasi

tupeseen ja pillid

olen kasutanud umbes pool aastat rasestumisvastaseid tablette(janine).
probleem on aga selles, et mul on arvatavasti tupeseen mis ägeneb tableti võtmise perioodil. Seitsme päevase vahe ajal on aga ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Tabletikasutajatel on leitud sagedasemat seenepõletiku ägenemist. Proovige teha ravi koos partneriga, samuti soovitan teha suukaudset ravi. Võite proovida ka tablette vahetada. Soovitan aga ...

Loe edasi

pillid ja antibiootikum

Tere!
Kasutan pille diane-35, hakkan antibiootikume tarvitama. kas väheneb pillide rasestumisvastane mõju? (pille kasutan juba 3 nädalat ehk siis viimane nädal).

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Antibiootikumidega ravi ajal väheneb pillide toime ja seetõttu on ravi ajal vajalik kasutada lisakaitsevahendeid(kondoom),
dr.K.Seemen

Loe edasi

RASESTUSVASTASED VAHENDID

Olen 39 aastane naine, mida soovitate.

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Kui olete sünnitanud, sobib rasestumisvastase vahendina emakasisene vahend ( hormonaalne või vaskne spiraal) või pillid.
Kui olete suitsetaja, siis pillid ei sobi.
dr.Seemen

Loe edasi

antibeebipillid Diane 35

Kas vastab tõele,et need pillid võivad pärssida seksiisu ja märgumist? OLen kuulnud, et see on võimalik. Mulgi on selline probleem, et ei suuda hästi erutuda, tupp ei muutu piisavalt märjaks. Enne nende ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Pillide kasutamine võib mõnel naisel tekitada libido languse. Kui probleem on häiriv, pöörduge oma naisteartsi poole, et vahetada pillid. Et sageli määratakse Diane 35 ravi eesmärgil, tuleb ...

Loe edasi

ravimi kasutamine

Tere. Arst leidis läbivaatusel emakamüoomi. Raviks määras Jeanine tabletid.Menses algas 28.06,mil alustasin ka tablettide võtmist. Infoleht ütleb, et võib esineda "läbijookse", nüüd see kestabki so.04.07. ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Esimestel pillide võtmise kuudel võivad esineda veritsused, see on normaalne reaktsioon. Pillid ei ravi müoomi, vaid aitavad normaliseerida müoomist põhjustatud vererohkeid ja pikki menstruatsioone. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi