Ureoplasmoos 14.05.03 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

Jaanuaris 2003,kui võtsin end rasedusega arvele,avastati mul ureoplasma.Arst otsustas ravimise lükata raseduse teise poolde.Märtsis mu rasedus 15 nädalal peetus.Katkemise põhjust ei leitud.Kas võis seda põhjustada ravimatta ureoplasma?Peale katkemist tegime mehega ravi.Nüüd kordusanalüüsi võttes oli ta ikka olemas ja endisele ravimile resistentene.Saime raviks Doxyt.Hetkel raviga alustanud ei ole,kuna kardan,et ehk olen uuesti rasestunud.Kuid kui saan siiski teha doxy ravi,kas siis juunis võime uuesti juba rasedust planeerida või tuleb teha pikem paus?Ja kui olen siiski hetkel rase,kas peaksin kohe raseduse alguses tegema ravi,et ei oleks uut katkemist?Tänan

Arst vastas:

Airi Põder

dr Airi Põder

Dermatoveneroloog

STD & J erapraksis

Teie küsimusele pole võimalik vastata ilma. et oleks tehtud põhjalik meditsiiniline läbivaatus. Ureaplasma urealyticum on niisugune mikroob, mida kannab oma genitaaltraktis 60% naistest. Tavatingimustes tupe normaalse mikrofloora hulka kuuluvad mikroobid ei põhjusta naisele mingeid vaevusi ja seega ei ole vajalik teha ka mingit ravi. Organismi vastupanujõu alanedes võivad need mikroobid hakata aga vohama, rünnates suurenenud kontsentratsioonis organismi kui ehtsad haigustekitajad, põhjustades vaagnaorganite põletikku, mille tagajärjeks võib olla munajuhade umbumine ja viljatus. Nende bakteritega on seotud ka risk sünnitus- ja abordijärgseteks tüsistusteks. Seetõttu on otsus - kas ravida või mitte - ureaplasmoosi puhul alati individuaalne ja võimalik teha alles pärast patsiendi põhjalikku läbivaatust.
Lugupidamisega,
AiriPõder

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

ureoplasmoos

loen läbinud 2 korda ureoplasmoosi ravi, kuid tulutult. millised on selle haigusega seotud tüsistused nii naistel, kui ka meestel. kas on seda tingimata vaja ravida?

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Ureaplasma urealyticum kuulub 60%-l naistest normaalse mikrofloora hulka. Nimetatud mikroobi olemasolu iseenesest ei ole põhjus ravimiseks. Oluline on kas nimetatud mikroob põhjustab urogenitaalorganites ...

Loe edasi

ureoplasmoos

selline probleem, et olen läbinud 2 korda ravi aga tulutult. arstil pole uue raviga ka kiiret. millised on hilisemad tüsistus ohud? partneril on ravi õnnestunud aga minul ei taha kohe miit õnnestuda.

Vastas dr Heli Raudsepp

Ureplasmat ei ole vaja võtta tõsiseltvõetava tekitajana. Kui Teil kaebusi pole, siis ravi Te ei vaja.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: