Eneserahuldamise mahajätmine ja eesnäärme tervis 28.05.21 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere. Olen 49 a mees, seksuaalelu on peaaegu vaid eneserahuldamine, teen seda umbes 2 korda kuus. Pärast eneserahuldamist on süütunne, olen püüdnud maha jätta, aga siis on munand hakanud valutama ja on tekkinud eesnäärme põletiku sümptomid. Kui masturbatsioon maha jätta ja seksist üldse loobuda (mida niigi on harva), kas ja kuidas see mõjub eesnäärmele ja üldse suguelunditele? Mis oleks tervislikum? Elukaaslasega vahekord liiga harva, 1 kord paari kuu tagant. Seepärast olen mõelnud üldse loobuda. Aga kuulan arsti nõu...

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Seemnepurse on füsioloogiline protsess, mis muude heade kõrval tagab ka seemnepõiekeste ja eesnäärme sekreedi loomuliku väljutamise organismist.
Kui kõrval on kirjeldatud vaevused, siis soovitaksin teil esmaajoones ära teha kuse-sugutrakti põletiku uuringud. Eesnäärmepõletik tekitab ühelt poolt tüüpilisi haigusnähtude - kusemishäireid ja vaagnapiirkonna valulikkust. Teisalt aga tõstab teiste eesnäärmehaiguste nagu healoomuline eesnäärme suurenemise ja eesnäärmevähi riski.
Seksuaalelust loobumine kindlasti kiirendab eesnäärmevaevuste süvenemist. Tervisemõjud on väiksemad, kui seksist loobumine käib käsikäes tõsisemate vaimsete praktikatega. Kahjuks nende õpetajaid Eestis just kerge leida pole.
Antud juhul soovitaks esmajoones hoopis pereteraapiat.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Põie probleem.

Tere.
Põis ei tühjene korralikult ja survet ka pole. Pole täheldatud eesnäärme suurenemist ega põletikku. muidu on tervis korras ja teen regulaarselt sporti. Öösiti ka eriti vetsus ei käi. Kas probleemile ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Madala kusesurve ja raskendatud põietühjenemise põhjused jagunevad laias laastus kolmeks: 1. Probleemid kusitis; 2. Probleemid eesnäärme tasandil; 3. Probleemid põie tasandil.
Selleks, et pakkuda ...

Loe edasi

Spermatosoidide arv ja üldine tervis

Tere,

Kuna vaevasid kord paari kuu jooksul valge eritis uriini lõpus, mis jättis ka sellise soola taolise moodustise potti, pöördusin arstile (hiljem selgus, et põletikku pole, lihtsalt suurenenud ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

See valge sade on ilmselt lisasugunäärmete sekreet. Spermide arv tõesti normi alumise piiri peal. Vastamaks miks see nii on, peaks tegema/teadma lisaks ka munandimahtu, suguhormoonide ja munandit stimuleerivate ...

Loe edasi

valu munandites ja sugutis

Tere, olen 28.a mees

Selle aasta algul tõstsin tööl ükspäev liiga palju raskeid asju ja sellest jäid kätel närvid valusaks, edasi läksin kergema töö peale, kuid asi ei paranenud. Töötasin ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Segane lugu. Võimalik on nii üldisem närvisüsteemi ärritus, aga ka eraldiseisev sugutrakti põletik. Probleemi tuleks järk-järgult harutama hakata. Neuroloogiliste nähtudega mure algas ja sellega peab kindlasti ...

Loe edasi

Ultraheli uuring

Tere!

Kas järgneva uuringu tulemuse põhjal on võimalik hinnata eesnäärme/suguteede kahjustust? On diagnoositud eesnäärme põletik ja viljakuse langus.

Eesnäärme UH. maht - 19,1 ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eesnäärme kahjustust on võimalik hinnata uuringute kompleksiga kuhu kuuluvad kaebuste analüüs, eesnäärme kontroll sõrmega, eesnäärmesekreedi ja (või) sperma analüüs, ultraheliuuring. Antud uuringus selgub, ...

Loe edasi

Põletik spermas!

Tere! Alustan täitsa algusest:
2012 jaanuar diagnoositi klamüüdia dr Punabi juures Tartus, tuli ka eritist sugutist. See sai välja ravitud, kuid mõni kuu hiljem hakkas kergelt autosõidu ajal vasakul ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Sugutrakti põletiku diagnostika keskpunktiks on eesnäärme sekreedi analüüs. Sperma on abivahend. Antud juhul on oluline tõdeda, et põletikuga tuleb süstemaatiliselt ja järjepidevalt tegeleda. Selline tegevus, ...

Loe edasi

Eesnäärme ravimassaaž ja enneaegne ejakulatsioon

Milles seisneb eesnäärme ravimassaaž ja kuidas seda tehakse-kas ise kodus saab?...Kas enneaegset ejakulatsiooni pidurdavat ravimit saab vabalt osta?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eesnäärme massaaz kuulub prostatiidi raviskeemi juhtudel, kus regulaarne seksuaalelu puudub või ei toimu muul põhjusel piisavat eesnäärme tühjenemist. Varast seemnepurset on tõesti võimalik ravimitega ...

Loe edasi

Iiveldus eesnäärme põletikuga???

Tervist
Küsimus selline, kas eesnäärme põletiku sümptomina võib esineda ka iiveldus?
Paremat

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ei usu.
MP

Loe edasi

Erektsioonihäire

Tere. Olen 27.a. noormees. On umbes 6 viimast aastat püsiv erektsioonihäire. Enne seda oli suurepärane erektsioon (eneserahuldamisel, otsekontakti pole olnud). Probleem algas siis, kui hakkasin tarvitama ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Nimetatud ravimid võivad mehe seksuaalsust tõesti veidi muuta. Siiski usun, et teie puhul on tegemist mingi süsteemsema põhjusega veresoonte tasandil. Soovitan tulla meestearsti vastuvõtule ja läbi teha ...

Loe edasi

eesnääre

Tere,



Mis võib põhjustada eesnäärme põletikku alles 20-aastasel noormehel? Millest selline asi võib üldse tulla? Ta ei suitseta, teeb sporti.

Kas on soovitusi, kuidas ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kõigepelt küsiksin, mis meetodiga on eesnäärme põletiku diagnoos püstitatud. Selles vanuses esineb haigust suhteliselt harva.

Eeesnäärme põletiku põhjuseid võib teoreetiliselt olla palju. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: