Liikuv 5mm suurune tükk munandikotis 17.09.20 / Meestearst

Külastaja küsib:

Juunis 2020 oli tunda munandikotis liikuvat tükki, mida kaks kuud tagasi kindlalt ei olnud. Teostati ultraheli, mis näitas, et tegemist on 5mm tükiga. Mis see täpselt olla võiks, uroloog ei öelnud, aga andis mõista, et kuna ta liigub ja pole ühendatud munandiga, siis pahaloomulisust ei tohiks olla.
Kas Teie arvates peaks seda siiski edasi uurima või mitte? Millest tavaliselt sellised tükid tekivad?

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Viimasele vastusel vastamiseks peaksin teid ise läbi vaatama. Tüüpiliselt on sellise leiu taga munandimanuse tsüst, mis on üsnagi sage ja ohutu leid. Täpsustada pole kahjuks antud info alusel võimalik.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Vasakus munandis imelik tükk

Tere
Juba ammusest on olnud vasakus munandis mingisugune tükk(palli kujuline) see asi liigub ringi seal sees ja kui katsuda,siis pole see ka ühendatud millegiga, pole valus ega midagi, oskaksite ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kõik selged muutused munandikotis ja ka munanditevahelised erinevused tuleks siiski arstile ette näidata. Enamasti on sellise leiu puhul tegemist ohutu kaasasündinud eripäraga, mis ravi ei vaja. Soovitan ...

Loe edasi

Vasakus munandis tükk

Küsimus:
vasakus munandis on väike tükk, valu ega midagi ta ei tekkita. Kas see on midagi ohtlikku ja kas ma peaks kellegi juurde pöörduma ( kui pean, siis kelle juurde ) ja uurima mis see täpsemalt ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kõik tekkinud muutused munandikotis tuleks võimalikult kiiresti arstile ette näidata. Võite pöörduda oma perearsti, meestearsti või uroloogi poole. Enam kui 90% sedalaadi muutustest on healoomulised ja ...

Loe edasi

Kas munandivähk?

ÜHELE OLEMASOLEVALE MUNANDILE ON TEKKINUD VÄIKSEM MUNA EHK TÜKK.
KAS TEGEMIS ONGI MUNANDIVÄHIGA?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Soovitan kõik munandikotis leitud muutused arstile ette näidata. Enamasti on sellise munakese põhjuseks ikkagi muandimanuse tsüst, mis pole otseselt ohtlik haigus. Eristada saab neid aga vaid läbivaatuse ...

Loe edasi

Tükk munandikotis

Tere,
Mul on selline küsimus, et tekitab muret umbes hernesuurune ovaalne kõvem tükk (asetseb üleval munandi eesotsa pool või nii), mis on ühenduses ühe munandiga või siis selle manusega, pole väga ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Suure tõenäosusega on tegemist munandimanuse tsüstiga. Kui arst on üle vaadanus ja te ise muutuseid ei tähelda, siis pole mõtet lmuretseda.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

Tükid munandikotis

Tere! Mitu aastat on mul juba olnud vasaku munandi juures umbes 2x2mm suurune kerakujuline, valutu tükk, mis paikneb munandi nö otsas, mitte külje peal. Munandiga vahetus ühenduses ei tundu ta olevat, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Suure tõenäosusega on tegemist munandimanuse tsüstiga. Eesnäärmepõletik on tõesti tsüsti teket soodustavaks teguriks, sest kipub tõstma vedeliku rõhku munandimanuses ja see omakorda soodustab seal seina ...

Loe edasi

veresoonelaiend munandis

Tere! Käisin paar nädalat tagasi kirurgi juures, kuna naine avastas paremast munandist alla 1 cm tüki. Tehti ka ultraheli, tuli välja et samas munandis on veel üks väiksem tükk. Arst ütles, et tegemist ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kardan, et olete midagi segamini ajanud.
Veenilaiend, eriti selline, mida ise leida suudaksite esineb paremal pool väga harva. Teiseks pole tükk munandikoti sees just tüüpiline veenilaiendi tunnus. ...

Loe edasi

Kas tegemist võib olla vähiga ?

Tere.
Avastasin täna, et peenisest 1cm ülespoole oleks nahall nagu selline imelik tükk. Alguses puudutades tunda ei andnud, kuid kui pigistasin, siis nüüd katsudes annab natuke tunda. See "tükk" ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ilma peale vaatamata siin tarka nõu anda ei saa. Võimalik, et tegemist on umbunud lümfisoonega, võimalik et nahanääpsu põletik. Kui probleem tänaseni püsib, soovitan meestearsti vastuvõtule tulla.
Edu ...

Loe edasi

vöörmoodustis testise ylaosas

Kui 38.a. meespatsiendil on testise ylaosas,munandi manuse sees mingi pisike
umbes 4-5mm kiviköva moodustis,mis on yhe otsaga fikseerunud testise kylge
ja teine ots on vabalt liikuv,selle otsas ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Suure tõenäosusega on tegemist munandi või munandimanuse `appendiksi e. pimesoolega`.
Kui häda ei tee, siis ravi ei vaja. Kui tekib valu on vaja operatiivselt eemaldada.
Selliste pisikeste ...

Loe edasi

Tsüst

Tere ! Tahan küsida kas tsüst munandikotis on probeel millele suurt tähelepanu pöörata. Praegu on ta umbes poole sentimeetri suurune. Kas võib selle kirurgiliselt eemaldada? Samuti on probleem ühes ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tsüsti saab tõesti kirurgiliselt eemaldada. Peamine küsimus on selles, kas seda tasub teha. Hinnangu saab anda eelkõige munadi mahu ja sperma kvaliteedi alusel.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: