Tsüst 05.11.03 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere ! Tahan küsida kas tsüst munandikotis on probeel millele suurt tähelepanu pöörata. Praegu on ta umbes poole sentimeetri suurune. Kas võib selle kirurgiliselt eemaldada? Samuti on probleem ühes väikeses liikuvas tükis, umbes 2mm suurune, parempoolses munandikotis. Katsudes teda alati ei tunne.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Tsüsti saab tõesti kirurgiliselt eemaldada. Peamine küsimus on selles, kas seda tasub teha. Hinnangu saab anda eelkõige munadi mahu ja sperma kvaliteedi alusel.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Sügelus kubeme juures

Tere! Suvel hakkas kubeme piirkonnast higi ja palavusega sügelema siis tuli kärn ja pole ära paranenud kas on mingi kreemi ?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ikka on.
Aga kõigepealt peaks arst probleemi, mida lahendada püüate, nägema. Kõik haigused pole ühe ja sama "mütsiga löödavad".
Võite alustada oma perearstist või pöörduda ka meestearsti vastuvõtule ...

Loe edasi

Valulik lööve kubeme ja reie vahel

Viimaste päevadega on tekkinud kubeme ja reie vahele valulik lööve ca 3cm diameetriga. Nagu oleks nahk marraskil ja tundub, et ka mädane. Kas tegu on rahvakeeles nn siiliga? Kuna selline lööve on tekkinud ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

"Siilist" ma midagi ei tea.
Ilmselt on tegemist reievoldi põletikuga.
Tüüpiliseks põhjuseks on hõõrdumine ja sellest tekkinud mikrotraumad, kus leiavad hea pinnase põletikutekitajad.
Kui ...

Loe edasi

Erektsiooni puudumine

Tere!
Ühesõnaga ei tõuse enam ja kui tõuseb kaob ka kohe?Ei hakka siin keerutama.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Mõistlik!
Probleem tuleb lahendada, mitte koju hädaldama jääda.

Meeste seksuaalhäirete ravi on väga kiiresti arenenud ja pea kõigile leiame lahenduse-leevenduse. Põhjused tuleb välistada. ...

Loe edasi

Kasv peenisel

Peenise varrele tekkis kasv 2020 sügisel, mis oli väike ning pidasin esmalt sünnimärgiks või nahakasvuks, kuna olin partneriga koos. Mõned kuud tagasi diganoositi mul eesnäärmepõletik, mis sai 10-päevase ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Pilt päris ideaalne diagnoosi panekuks ei ole, aga kõige enam meenutab tõesti HPVst põhjustatud kondüloomi.
Teiseks - eesnäärmepõletik pole pea kunagi 10 päevase antibiootikumkuuridga välja ravitav. ...

Loe edasi

Peenis

Tere.milles võib asi olla kui peenisepea on otsast hallikam kui ülejäänud peenisepea ei ole valus et ei ole ka muid kaebusi aga sooviks lihtsalt ,et oleks loomuliku värvi aitäh

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ilma läbivaatuseta pole võimalik miskit asjalikku nõu anda. Esiteks võib olla tegu verevarustuse eripäradega. Nahk seal ju üsna õhuke. Teiseks, tõenäolisemaks põhjuseks on miskit sorti peenise pea naha ...

Loe edasi

Munandi valu, veenilaiend

Tere

Probleem algas umbes 3 kuud tagasi. Nimelt tegin jõusaalis trenni (seljale) ja kas samal või järgmisel õhtul hakkas valutama vasak munand (see valu polnud suur ega koguaeg vaid nagu tuikas ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ilma läbivaatuseta on siin väga raske teid nõustada.
Vastused:
1. Seemnejuhast ja munandikoti veenilaiendist lähtuv valu on väga harv võimalus. pigem mitte.
2. Ei teki kiiresti. Tegemist ...

Loe edasi

Mure peenisega

Pärast kaitsmata vahekorda, tekkisid peenisele punased täpid, tänaseks on need muutunud justkui pisikesteks villideks. Algul veidi sügeles, kuid tunnen, et on paremaks läinud. Kas peaksin muretsema suguhaiguse ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui oli kaitsmata vahekord, ilmselt mitte püsipartneriga, siis tuleks alati ennast põletiku ja suguhaiguste riski suhtes testida.
Antud juhul on näha selget põletikureaktsiooni peenisel. Soovitan ...

Loe edasi

Lapse eesnahk

Tere
Käisime arsti juures ja arst vaatas lapse noku eesnahka ja ütles, et oleks vaja venitama hakata. Laps on 1,6 aastane. Lapse noku eesnahk on kitsas küll aga kas selleks veel liiga vara pole? ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Puberteedini, kus lapsel endal huvi tekib pole antud juhul vist mõistlik oodata.
Lapseeas peab ikka lapsevanem vastutama lapse hügieeni ja ka kehaliste arengute eest.
Igapäevane vaikne venitamine ...

Loe edasi

Peenisel olevad punnid

Tere!
Peenisel sellised punnid(lisasin pildi) . Mis võiks selle põhjus olla et need punnid/ villid sinna tekivad. Tekkinud umbes aasta aja jooksul, kuid nuud asi hullemaks lainud. Kas tegemist on ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Vastatud!

Loe edasi

Peenisel olevad punnid

Tere!
Peenisel sellised punnid(lisasin pildi) . Mis võiks selle põhjus olla et need punnid/ villid sinna tekivad. Tekkinud umbes aasta aja jooksul, kuid nuud asi hullemaks lainud. Kas tegemist on ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Pildi järgi arvaks, et tegu üsna normaalsete, ehk vaid keskmisest vaid pisut suuremate, pärlpaapilitega. Samas, kui ütlete, et tekib juurde, siis peaks kindlasti vastuvõtul üle vaatama. Tulge vastuvõtule. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: