Lapse nutt 01.01.21 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Tere
Minu laps on 2 kuune. Käisime toidutagasiheite pärast paar nädalat tagasi arsti juures ning seal arvati, et uuringuid pole vaja. Minu beebi on alati olnud rahulik ja rõõmsameelne. Saime 30. detaember Rota vaktsiini ning paar tundi peale seda hakkas beebi röökima lohutamatult 3 tundi jutti. Pidime kutsuma kiirabi ja kiirabi viis meid Tartu. Laps rahunes tee peal maha ja koha peal arst arvad, et uuringuid pole vaja, et gaasidest. Nüüd on laps siiani selline rahutu ja nutab. 31. detaembril hakkas jälle lohutamatu nutt samamoodi õhtul. Rinda pakkudes karjub rinna otsas edasi, kuid ajaliselt peaks olema kõht tühi (3 tundi vahe). Täna 1. jaanuar nuttis lohutamatult lõunal ja jälle sõi väga vähe. Vankris rahunes maha. Nüüd 1. jaanuari õhtul hakkasin süüa pakkuma ja laps hakkas uuesti hüsteeriliselt nutma. Eelmisest söömisest 3 tundi möödas. Proovin teda krooksutada, kuid süles ärritub laps veel rohkem. Laps rahunes ainult autos. Mis võib olla põhjuseks? Olen väga mures ja ei oska oma last aidata. Samuti kardan, et ta jääb nälga. Siiamaani kn kaal tõusnud hästi. Kakasime peale Rota vaktsiini samal päeval, kuid nüüd pole 2 päeva kakanud. Seda on enne ka juhtunud, et ei kaka 3 päeva, kuid see pole talle vaevysi valmistanud. Samuti on küsimus selle kohta, et kui laps hakkab nutma süles, kui üritan teda krioksutada ja rahuneb ainult pikali pannes, siis kuidas ma peaks käituma, sest näen, et laps ei saa magada ja rähkleb.

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere,
aitäh pöördumast! Arvan, et tegemist on siiski gaasivaludega. Krooksud laske kohe peale söötmist välja. Rinna võtmisel lööb valu reflektoorselt lapse kõhtu gaaside puhul. Järgige kõiki juhiseid, mis on mõeldud gaasivalude leevendamiseks.Pidage nõu oma perearstiga.
Edu Teile!
Lugupidamisega
Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

Lapse kukkumine

Tere!
Olen juba pöördunud Teie poole oma murega seoses tütre kõnega (https://www.kliinik.ee/lasteneuroloogia/id-34/noustamine/?question=72324). Võib olla muretsen üle, aga arvan et parem karta kui ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Aitäh pöördumast!
Kuna kliiniline sümptomatoloogia puudus täiesti, siis ei ole alust arvata, et lapse aju sai kukkumisel vigastada. Veelgi vähem saab väita, et sellest on tulenenud kõne ...

Loe edasi

Laps ärkab unest nutuga

Tere!
Mure järgmine. Minu 2,5 kuuse tütre lõunauned lõppevad alati suure nutuga (ka osad ööuned, hommikused), hoolimata sellest, kas ta on maganud 1h või 3h. Kui on magatud esimesed 30-45min, tuleb ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh pöördumast! Lapse unetsüklid on tõesti selles vanuses ebaküpsed, samuti segavad neid sageli nn. gaasivalud ehk spastilised soolte kokkutõmbed. Soovitus: katsuge võimalikult rahulikuks ...

Loe edasi

Hüsteeriline nutt

Kuskil kaks nädalat tagasi algasid lapsel hüsteerilised nutuhood, mida ilma rinnata pole kuidagi võimalik vaigistada. Gaasid need ei ole, kõht on pehme. Laps lihtsalt röögib, ise kaardus ja viskleb peaga. ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh pöördumast! Hüsteerilised nutuhood esinevad selles vanuses beebidel sageli-karjumise põhjus jääb tihti leidmata, kuid karjumishood lapsele midagi halba ei tee.
Kui ta rahuneb rinnale ...

Loe edasi

Uinumisraskused

Mure on 9-kuuse lapsega ja just magamisega. Probleem on olnud kõik 9 kuud. Esimesd 4 kuud oli väga rahutu aeg, aga sellele saime lahenduse- refluks - hakkasime 2* päevas rohtu võtma. Mingi aeg oli elu ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh pöördumast! Kui olukord ei lahene, siis palun tulge vastuvõtule. Ravimit on võimalik soovitada alles pärast lapse ülevaatust.
Lugupidamisega,
dr. Anu Sööt

Loe edasi

laps kisub oma nokut

Tere!

Poisslaps on nelja-aastane ja käib lasteaias. Viimasel ajal on probleemiks tulnud see, et nii kui istub söögialaua taha, hakkab käsi püksi toppima ja pissile tahtma, häirides seejuures ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh pöördumast! Arvan, et laps ei ole veel lasteaiaga leppinud ning kasutab noku näppimist enda rahustamiseks. Võimaluse korral soovitan lapse lasteaiast mõneks ajaks ära võtta.
Lugupidamisega,
Loe edasi

1-kuune vôôrastab isa

Tere,

Millest vôib olla, et yhest hetkest 1 kuune tydruk ei taha enam oma isaga koos olla? Nii kui isa sylle vôtab hakkab algul nutma ja natukese aja parast lausa rookima. Ainus mis lohutab ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh pöördumast Selline käitumine 1 kuu vanuses on tõesti tavatu. Oskan ainult soovitada isal sagedamini ja hästi hellalt last sülle võtta. Võib-olla isa kiigutab teda liiga jõuliselt? Kas ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: