Äkkviha lapsel 10.04.18 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Tere,
Mure on poja käitumise pärast. Muidu tore ja tark poiss, kuid äkkviha hood on kodus tihedad külalised ning lõppevad tihti nutu ja hüsteeriaga. Kui midagi on ilmselgelt tema osalusel juhtunud, siis süüd ei tunnista, vaid hakkab nutma ja karjuma, et pole teinud, alati on tema kõiges süüdi jne. Kui paluda nt enda riideid tooma minna, siis enne, kui üldse vaatama läheb, hakkab karjuma, et neid pole seal, ma ju nägin, sina ei tea minu asju jne. Ning seda kõike röökides. Rahulikust jutust pole palju abi, vahel tuleb vaatama, vahel mitte. Et rahu majas põsiks, tuleb kõike teha läbi rõõmsa mängu või pika etteteatamisega, et ta jõuaks ennast häälestada.
Lasteaias pole sellist käitumist õpetajate väitel olnud, külas ka mitte, kuid kodus protestib. Kas see on normaalne? Sügisel läheb ta kooli. Kas peaksime muretsema?
Taustainfoks niipalju, et ta on pere neljast lapsest kolmas. Vanema vennaga kaklevad nagu vennad ikka ja röökimist on tihti. Noorema õega mängib jällegi väga rahulikult ja kannatlikult, ei lähe üldse närvi.

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere!
Aitäh pöördumast! Kui selline käitumine, mida kirjeldate, esineb ainult kodus, siis tõenäoliselt on ta laps, kes elab oma pinged välja Teie peal. Samuti on ta aru saanud, et aktsepteerite sellist käitumist ja nii saab ta ka Teie tähelepanu. Soovitan pöörduda psühholoogi poole, kes aitaks Teil leida vajalikku käitumisviisi.
Edu Teile!
Lugupidamisega
Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

Poisi äkkviha ja agressiivsus

Esimeses klassis õppiv poiss muutus pärast kahte kuud koolis käitumiselt agressiivseks põhjendusega, et teda narritakse ja et õpetaja ei uskuvat teda. Samas ärritub ta, kui keegi tema suunas näpuga ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh küsimast!
Pikaajalisele probleemile ei ole kiiret lahendust. Arvan, et tegemist on pigem nn. raske iseloomuga ning laps vajab eeskätt psühholoogi abi.
Lugupidamisega
Anu ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: