Pidev nohu 03.03.19 / Lastehaigused

Külastaja küsib:

Tere!

Olen mures oma lapse pideva nohu pärast. Tal on pidevalt vesine nohu. Külmetushaiguste (köha, nohu, palavik) korral läheb nohu ka rohekaks/paksuks, aga kui haigus möödas on nina endiselt vesine. Selle sügis/talvise perioodi jooksul on nina (heal juhul) nädal aega järjest enamvähem kuiv olnud.
Laps käib lasteaias ja tal on 1a 5kuuselt eemaldatud adenoid.
Kas Teie hinnangul võiks tegemist olla ka allergia või mõne toidutalumatusega?

Kas seni kuni ei ole nohu põhjus selge võib vaktsineerimiskava jätkata?

Arst vastas:

Tiia Voor

dr Tiia Voor

Pediaater

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinik

Tere!

Sagedase nohu põhjuseks võib olla allergia, eriti veel, kui allergiat on ka lähematel pereliikmetel või sugulastel. Seda saab lihtsasti kindlaks teha uuringutega (nahatestid või veretestid). Enne nahatestide tegemist ei tohi laps saada allergiarohtu (Zyrtecit).
Toiduallergia tavaliseltnohuna ei väljendu.
Ka võivad pideva nohu põhjuseks olla sagedased viirushaigused, sest eelkooliealine laps põeb 7-9 viirushaigust aasta jooksul ja kui laps on suvel terve, siis võibki ta talvel olla iga kuu haige. Nohu kestab kuni 2 nädalat, nii saabki üks nohu vaevalt paraneda kui uus juba algab.... .
Nohu pole vaktsineerimise vastunäidustuseks.

Lugupidamisega,
Tiia Voor

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lastehaigused

Pidev nohu

Tere!
Olen mures lapse (kolmekuune) nohu pärast. Ei ole sünnist saati mööda läinud. Kord tugevamalt, siis jälle nõrgem. Kasutan füsioloogilist lahust. Võtab kollid välja, kuid varsti jälle tagasi. ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Imikutel on kõik hingamisteed kitsamad kui täiskasvanutel ja seepärast tekib kergemini nohisev hingamise isegi ilma suurema nohuta. Kolmekuulise lapse nohu raviks ei olegi kahjuks midagi ...

Loe edasi

lapsel juba 1 aasta köha ja nohu

Ei oska enam mitte kuskilt abi otsida. elame Haapsalus. Olen käinud lapsega Tallinnas eraarsti juures allegoloogi juures (juba 3 * korda) Ja siin kohapeal meie enda arst + veel 2 lastearsti meie haiglas. ...

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,
Last on korralikult uuritud. Kuna probleem püsib, ei olegi midagi muud soovitada, kui teha veelkord lapse läbivaatus ja kui vaja, siis arutada probleemi samaaegselt mitme arstiga koos. Võtke ...

Loe edasi

nohu

Minu poeg saab varsti kolmeseks. Meie probleem on talvel pidev nohu- mitte selline vesine , vaid lihtslt igal hommikul on kollid ninas ja temal raske hingata, nuusata ta veel eriti hästi ei oska. Pisikesest ...

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,
Nohiseva nina põhjuseks võib olla adenoid. Köhahood on sellised, mis astma võimalusele sunnivad mõtlema. Kõige õigem oleks pöörduda laste allergoloogi-pulmonoloogi vastuvõtule. Tartu Lastekliiniku ...

Loe edasi

Lapsel pidev nohu

Tere! Mul on 8-kuune tütar, kellel on juba oktoobri algusest saadik pidevalt nohu. Enamasti on tatt valge, vahel ka kollane. Aevastas ta juba sünnitusmajast saadik, aga 2-3-kuuselt hakkas ka tatti tulema. ...

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,
Sellisel juhul ütleks, et miski ei ole võimatu ja välistatud. Vahel võib sellsie pideva nohu põhjuseks olla ka allergia, aga siiski harva. Vanus on selline, kus tõesti viiruisnfektsiooni põeb ...

Loe edasi

lapsel pidev kõha ja nohu.

lapsel on pea kogu aeg kõha ja nohu ning ei taha kuidagi mõõduda. mida peaks tegema. kõik algas 1,5 kuuselt, kui rind ära kadus, tuli kõha ja möödus alles 5,5 kuuselt. on see sellest tingitud ning samuti ...

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,
Niisugune pikalt kestev köha-nohu ja sagedased kõrvapõletikud (otiidid), vajavad põhjuse selgitamist, eriti, kui kõrvapõletikud on olnud mädased. Pöörduge palun allergoloog-pulmonoloogi vastuvõtule. ...

Loe edasi

Ninaluu.

Tere!

Ma muidugi ei tea, kas pöördun õigesse kohta aga...

Probleem selline. Mu pojal vanuses 8-9 aastat oli kukkumistrauma

dushiruumis, mille tulemusena õmmeldi otsaesine.

Vastas dr Maret Eller

Lugupeetud lapsevanem!

Teil tuleb kindlasti uuesti pöörduda kõrva-nina- kurguarsti poole, olenemata nohu põhjusest.

Lugupidamisega Maret Eller.





Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: