Ninaluu. 26.09.01 / Lastehaigused

Külastaja küsib:

Tere!

Ma muidugi ei tea, kas pöördun õigesse kohta aga...

Probleem selline. Mu pojal vanuses 8-9 aastat oli kukkumistrauma

dushiruumis, mille tulemusena õmmeldi otsaesine.

Hiljem selgus veel, et kannatada oli saanud ka ninaluu.

Selle tulemusena on pojal pidev nohu. Oleme käinud kurgu-kõrva-nina arsti juures, kus see muidugi avastati.

Seal öeldi, et seda oleks vaja opereerida, kuna kukkumise tagajärjel

on saanud kannatada ninakanalid ning sellest ka see pidev nohu.

Kuid operatsiooni oleks vaja teha alles vanuses 16-17 aasta vanuses.

Nüüd aga on poeg juba 17 aastane ja vavlenud kroonilises nohus siiani.

Nüüd küsimused!

Kas see põjus võib õige olla?

Kuhu ma peaks edasi pöörduma, kuidas tegutsema???

Elame Tallinnas.



Ette tänades ja vabandades tülitamise pärast.



AAA

Arst vastas:

dr Maret Eller

Lastekirurg

TÜK Kirurgiakliiniku lastekirurgia osakond

Lugupeetud lapsevanem!

Teil tuleb kindlasti uuesti pöörduda kõrva-nina- kurguarsti poole, olenemata nohu põhjusest.

Lugupidamisega Maret Eller.





Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lastehaigused

Laigud lapse keelel

Tere 2aastat ja9 kuud vanal lapsel on läinud keel laiguliseks ja tundub et peal ka mingid villid et mida peaksin tegema. Laigud on tekkinud paari päeva jooksul

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Foto pealt mina lapse keelel ville ei näe.
Laigulise keele põhjusi on mitu:
* Kui lisaks laikudele on ka villid, siis võib olla tegemist mingi viirushaigusega, mis tekitab ...

Loe edasi

Öised ärkamised

Laps oli haige ( kõrge palavik neli päeva, aftid keelel, silmapõletik, kõrvad punases, nina turses), antibiootikumi ei vajanud, organism sai ise hakkama. Peale palaviku langust ja tervenemise ajal tõuseb ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Haigus võib tekitada lapsel unehäireid ja rahutu uni võib tekkida pärast mingisugust sündmust - haigus, hammaste lõikumine, reis jne. Öist ärkamist võib väikelastel aeg-ajalt ette tulla ...

Loe edasi

Lisatoitu saava lapse vedelikuvajadus

Tere!

Küsimuse sisu on lühidalt järgmine: kas kaheksakuune, rinnapiima ja (lihaga) lisatoitu sööv laps peab tingimata lisaks jooma ka vett või täidab rinnapiim lapse vedelikuvajaduse?

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Kui laps saab rinnapiima vastavalt tema vajadusele, siis ei pea tingimata vett juurde andma. Kui aga on väga palavad ilmad, nagu see on preagu, võib laps vajada lisaks rinnapiimale ka ...

Loe edasi

Test näitab beebi väljaheites verisust

Tere. Meie beebipoiss on 6 kuune. Kui ta oli ca kuu ajane, siis tundus, et lapsel on liigselt gaase ja arst tegi väljaheitest proovi mis näitas väga kerget vere sisaldust. Silmaga mina seda eristada ei ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Kolonoskoopia ja täiendavate uuringute vajalikkuse üle otsustab laste gastroenteroloog. Enne uuringut võiks laste gastroenetroloogiga konsulteerida.

Lugupidamisega,
Loe edasi

Lapse kakamine

Mure on lapse kakamisega. Juba kolmandat päeva on tal väga piin potil käies. Kaka oleks nagu happeline, kibe. Sest kui tilluke tükk on tulnud, ta nutab lohutamatult ja pigistab tagumiku kinni. Edasi kakada ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Väikelastega on see häda, et kui nad on tundnud valu kakamise, siis hakkavad nad kakamist kinni hoidma ja kinnihoidmisega muutub kaka kõvemaks ning see tekitab omakorda valutunnet kakamisel ...

Loe edasi

Proovid

Sooviks rohkem infot proovide kohta ja nende tulemuste kohta ja kas muretsemiseks on põhjust ja vb peaks mingi arstiga veel konsulteerima ja mis proove või uuringuid veel peaks tegema ja kas toitumist ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

üsna raske on Teie kirjast aru saada analüüside tulemusi, sest ilmselt on erinevate arvutiprogrammide tõttu on minu ekraanil lükkunud analüüsid kõik üksteise otsa. Aga siiski suutsin ...

Loe edasi

1.8 aastasel lapsel tihti kõrge palavik

Tere.
Selline mure.minu 1.8 aastasel tütrel on tihti kõrge palavik. Üle nädala praktiliselt. Haigestumine hakkas pihta jaanuaris. Praktiliselt iga 2 3 nädala tagant tõuseb lapsel kõrge palavik (38.6_39.6) ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Kui palavik tõuseb kindla regulaarsusega, nagu ma Teie kirjast aru saan iga kahe nädala järel, siis võib olla tegemist perioodilise palaviku sündroomiga. Selle sündroomi puhul ongi peamine ...

Loe edasi

Imiku nahalööve

Tere.

Minul 5 kuusel imikul on sünnist saati olnud suuremad probleemid gaasidega. 2 kuuselt saime teada, et meie beebil on williamsi sündroom. 4 kuud sai imik ainult rinnapiima, seedeprobleemid ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Et kinnitada või välistada piimaalelrgiat oleks vaja teha enne uuringud (nahatest või vereanalüüs).
Võite proovida Aptamil HA, selles on piimavalk osaliselt hüdroliseeritud ja ...

Loe edasi

Kolmekuuse beebi isutus

Tere!
Meil on mure kolmekuuse RPA-d saava beebi toitumisega seoses. Juba paar nädalat on ta söönud peamiselt siis, kui on unine, täiesti ärkvel olles sööb väga väikseid koguseid või ei ole üldse ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Imikutel võib tulla ette perioode, mil nad söövad halvemini. Kui lapsel on toidutagasiheidet, siis võivad nad ärkvel olles ettenähtud koguses piimasegus söömisest keelduda ja söövadki ...

Loe edasi

2 nädalane imik ja hääl ära .

Imikul on läinid hääl ära. Kas peaksin muret tundma ning arsti poole pöörduma (perearst teisipäeval)? Kuskil portaalis kirjutas et läheb ise üle. Nutta pole saanud tal lasta , kuna koguaeg on rinnal. Väljas ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Kui lisaks häälekähedusele muid nähte (köha, nohu, palavik, rahutus) pole, laps sööb hästi ja magab tavapäraselt, siis võite last jälgida ning tõenäoliselt möödub kähedus iseeneslikult. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: