Limakõrv ja vaktsineerimine 10.12.17 / Lastehaigused

Külastaja küsib:

Tere!

Lapsel diagnoositi 9 kuuselt limakõrv. Saime kõrva-nina-kurguarstilt saatekirja kuulmekile šunteerimiseks (mai lõpuks). Arsti sõnul on olemas ka võimalus, et laps nö kasvab haigusest välja ja šunteerimine polegi vajalik.
Kas Teie hinnangul võiksime 1.a vanuses tehtava vaktsineerimise edasi lükata? Nt teha peale seda, kui šunteerimine on tehtud ja laps sellest kosunud.

Arst vastas:

Eda Tamm

dr Eda Tamm

Infektsioonhaiguste arst

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinik

Lugupeetud lapsevanem!

Limakõrv pole vastunäidustustuseks lapse vaktsineerimisele. Kui lapsel puuduvad ägeda haiguse tunnused, tohib teda vaktsineerida.
Kui te soovite last vaktsineerida peale kõrvade shunteerimist, võite seda teha, aga ärge lükake vaktsineerimist ka väga pikalt edasi, muidu lihtsalt unustate selle ära.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lastehaigused

äge kõrvapõletik

Tere!
Laps jäi haigeks eelmisel kolmapäeval, algas asi kõhulahtisusega. Laupäeva öösel tekkis kõrge palavik 39,5 mis jäi püsima. Teisipäeval läksime erakorralisse kontrolli. Arst kontrollis kõrvu, ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Ägeda kõrvapõletiku ajal võib olla kuulmislangus, mis paraneb pärast põletiku ravi. Kõrvapõletiku ajal tekib keskkõrva vedelik ja seepärast kuulmine halveneb. Kui põletik on väljaravitud, ...

Loe edasi

kõrvad

Tere! Lapsel oli augustis adenoidi op ja kõrvadesse pandi šuntid.Oli limakõrv. Nüüdseks on vasakust kõrvast kahel korral tulnud voolust, see kõrv oli ka varem põletikuline. Kas läbi šunti vooluse väljumine ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

TÜ Kliinikumi patsiendiinfos http://www.kliinikum.ee/attachments/article/106/kuulmekile_sunteerimine_KO.pdf on kirjas järgmiselt: "Vahel kujuneb pärast šunteerimist välja püsiv limaeritus ...

Loe edasi

imetava ema vaktsineerimine

Tere,
teema küll ei seondu lastehaigustega, kuid oskate öelda, kas imetamise ajal on nö puugivaktsiin lubatud?
Tänan vastuse eest!

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,
Imetamise ajal võib vaktsineerida puugivastase vaktsiiniga.

Edu,
Heli Grünberg

Loe edasi

vaktsineerimine

Kolmekuusel tüdrukul lõppes äge nohu ja rögaga haukuv köha kaks päeva enne järgmise kolmikvaktsiini algust. Üks nädal enne vaktsineerimist oli ka kahel päeval palavik 38.
Kas oleks parem vaktsineerimine ...

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,
Lükkaksin vaktsineerimise 2-3 nädalat edasi ja annaks lapsele aega paranemiseks.
Parimate soovidega
Heli Grünberg

Loe edasi

vaktsineerimine

Kas mitme erineva süsti tegemine korraga võib lapse organismi liialt koormata?

Vastas dr Heli Grünberg

Tere
Mitme vaktsiini tegemine korraga ei koorma terve lapse organismi ülemäära.
Vaktsineerimisel on väga vähe vastunäidustusi ja praegu kasutuselolevad vaktsiinid annavad harva reaktsioone.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: