6.a.tüdruku veri 04.08.05 / Lastehaigused

Külastaja küsib:

Alates 2005 a.veebruarist on lapse vereanalüüs korrast ära. Mitte palju, aga... võiks olla parem. Perearst on saatnud erinevate erialaarstide juurde, aga tundub, et kõik on nagu hästi. Talvel oli tal mitu keskkõrvapõletikku järjest ja sai antibiootikume. Suvel me vereproove ei teinud, kuid nüüd, enne adenoidide lõikust, tegime ja sooviks teada, kas näitajad on normi piires? ( Perearst on puhkusel ja mujalt pole küsida). Proov on tehtud TÜ Kliinikumi laboris.
WBC 4,14
RBC 4,70
HGB 118
HCT 35,7
MCV 76,0
MCH 25,1
MCHC 331
PLT 216
RDW-CV 15,3
EOSINOFIILID 2,9%
BASOFIILID 0,0%
MONOTSÜÜDID 8,0%
LÜMFOTSÜÜDID 46,1%
NEUTROFIILID 43,0%

Arst vastas:

dr Heli Grünberg

Pediaater

TÜ Kliinikumi lastekliinik

Tere,

Kui Teil on olemas 2005.a. vereanalüüse, siis saatke palun ka nende andmed. Muidu jääb küll päris arusaamatuks, mis nimelt oli korrast ära. Madal hemoglobiin?, madal leukotsüütide arv? või veel midagi. Praegune vereanalüüs on korras.

Edu soovides

Heli Grünberg

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lastehaigused

Beebil jalgadel kuivad laigud

Millega võib tegu olla? Beebil jalgadel kuivad laigud
Beebi saab püreed kana ja veiselihaga mis on ise valmistatud.
Aga saab ka salvesti püreesid.
Muidu beebi nahk alati puhas

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Karedate laikude põhjuseks võivad olla mitu tegurit: toit, pesuvahendid, haigused, hammaste lõikumine jne. Vaid umbes 1/3 juhtudest on nahaärrituse põhjuseks toit, aga kui kahtlustate ...

Loe edasi

Lapse häälega hingamine

Tere, laps kes on praeguseks 4 aastane, hakkas peale sündi häälega hingama. Esimesed elukuud olid nii hullud, et vaikselt ta ei hinganudki. Siis hakkas vaikselt see kaduma, praeguseks hingab ta hälega ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Kui häälekas hingamine tekkis pärast sündi ja see on aja jooksul vähenenud, siis ilmselt võib olla tegemist kõri ja hingetoru kõhrede nõrkusega, mis lapse kasvades peaks mööduma. Kas ...

Loe edasi

Varvastel kõndimine

Tere!

Laps on hakanud varvastel kõndima. Kas oleks vaja mingisuguseid harjutusi teha, missuguseid jalatseid kasutada?

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Kui kaebus on tekkinud paar nädalat tagasi, siis esialgu vaja lihtsalt jälgida, sest varvastel kõnd võib olla vaid teatud arenguetapi läbimine. Kui varvasetel kõndimine püsib kauem, ...

Loe edasi

Lapse palavik

Tere!
Laps on 1.7 aastane , 2 nädalat tagasi oli palavik 37.8-38.5 ,mis kestis umbes nädal . Arst vaatas lapse üle ning ütles, et lapsel kõrvas põletik ja kurk punane , võtke põletiku rohtu . 3 ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Tavaliselt on põletiku korral uriinianalüüsis leukotsüüte ja vahel ka lisaks erütrotsüüte. Bakterite olemasolu viitab ka põletikule. Uriinianalüüsi juures on väga oluline, et selle võtmine ...

Loe edasi

Lapse nahal laigud

2,5-aastasel lapsel tekkisid umbes 10 päeva tagasi nahale laigud (pildid on tehtud nüüd, kui juba 10 päeva möödas). Alguses olid pigem lihtsalt kuivad ja värvitud, aga ajapikku läinud natuke roosakamaks. ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Kahjuks ei piltidelt piisavalt hästi näha, milline see lööve täpselt on, aga võiks arvata, et tegemist on dermatiidiga. Selle põhjus jääbki sageli ebaselgeks. Dermatiidi raviks on eelkõige ...

Loe edasi

Lapsel suulaes suur "vill"

Tere,

Kolm päeva tagasi avastasime 10-kuusel lapsel suulaest suure läbipaistva "villi" sarnase moodustise. Näpuga katsudes on moodustis väga kõva. Lapsel hetkel ka esimesed hambad lõikumas. ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Kajjuks ei ole pildilt aru saada, millega täpselt tergemist on. Kui laps keeldub söömisest,/joomisest ja lapse pissimine muutub harvaks, peaks pöörduma erakorralist lastearsti vastuvõtule.
Loe edasi

Lapse kõhuvalu

Tere,
Lapse kohta küsimus algas see kuskil nädal või paar tagasi kurdab kõhuvalusid pidevalt ükspäev on teine päev mitte, kõht käib halvasti läbi ei taha süüa ka eriti.
Nii eile pühapäeval ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Kõhuvalud on lastel sage mure ja suuremas osas on tegemist funktsionaalse kõhuvaluga, mis tähendab, et tegelikult puudub kõhuvalu korral haigus. Sel puhul on kõhuvalu ainult päevasel ...

Loe edasi

Trombotsüüdid kõrged

Tere

Lapsel oli eelmise aasta oktoobris ja novembris järjest mitu haigestumist ( larüngiit, 2 x kõrvapõletik) olime oktoobris ka haiglas ravil.
Novembri alguses tekkis uus kõrvapõletik, ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Lastel on trombotsüütide kõrge arvu põhjuseks enamasti haiguste põdemine. Vahel on põhjuseks kehveresus kas raua või vitamiin B12 või folaadi puudusest või põletik organismis. Teie ...

Loe edasi

Tere

Tere, küsimus selline, et laps 116cm pikk ja kaal 19.7,kas see normaal? Laps ise saamas 6aastaseks kohe. Sööb ka söömise ajal vähe

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Kohe kuueaastaseks saava poisi kaal võib olla vahemikus 17,5-29 kg ja pikkus 109-124 cm. Seega on poiss keskmist kasvu ja kaalgi on normis.

Lugupidamisega,
Tiia ...

Loe edasi

Punn rinnal

Tere.
Lapsel tekkis vasakule poole rinnale algselt selline villilaadne punn, mis oli verd täis. Pesus läks see katki ja veri jooksis välja, kuid ööga täitus see uuesti verega ja rohkem me seda ei ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Kahjuks ei oska ilma punni nägemata mingit arvamust avaldada.

Lugupidamisega,
Tiia Voor

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: