Covid19 ja põletiku näitaja 24.11.21 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Tere! Olin lähedalt covid19 lähikontaktne (samas elukohas elav pereliige põdes sümptomitega). Selle aja jooksul jäin ka ise haigeks- palavik tuli ja läks, kurguvalu, nohu, peavalu, lihasvalud jms. Käisin testil, mis väitis et negatiivne. Samas pean ära mainima et test võeti üpris nina ees-osast.
Eile sain pereõe vastuvõtule, kes mõõtis põletiku näitajat. Vastus oli 10. Pereõde küsis korduvalt, kas olen ikka kindel et testi vastus oli negatiivne.
Siit ka küsimus. Kas covidiga võib tõusta põletiku näitaja? Kui jah, siis kuhu maale? Kas peaksin kordus-testi tegema?

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tere

Kordustest tundub olevat mõistlik mõte, COVID-19 testi tulemus sõltub väga kvaliteetsest proovivõtust.
CRP 10 mg/l on just viirusele iseloomulik vähene muutus.
Soovitaksin korrata testi, et täpsustada oma COVID-19 staatust. Samas tuleks kontrollida ka gripi ja RSV viiruste suhtes, sest tegemist võib olla ka mõne muu viirusega lisaks COVID-19 tekitajale.
Uuringu saab määrata perearst.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Vereanalüüsi tulemuste tõlgendamine

Tere! Mind huvitaks vereanalüüsi tulemuste lugemine. Lasin teha tasulise kliinilise vereanalüüsi. Perearst ütles neid vaadates, et kõik korras, aga miks on pct ja basofiilid referentsväärtuses tsipa kõrgemad ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Kahjuks ei ole te siiski pilti kaasa pannud, vähemalt keskkonnas seda ei leidu.
Aga kui kommenteerida teie kirjeldust, et basofiilide hulk on veidi kõrgem, siis soovitan vaadata, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: