madalad leukotsüüdid 29.11.17 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Palun Teie arvamust,kas minu vereproovi kohta. Eriti teevad muret madalad WBC 3,1,Lymph 1,1, Neut 1,5 näitajad.
Haige pole olnud.
Kui madalad on nö ohtlikult madalad vastavad näitajad?
Kas nõrkushood ja pikaajaline madal palavik võiks olla seotud madalte valgeverelibledega?
Kas midagi saab vere parandamiseks ette võtta?
Tänud ette

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tere

Leukotsütoos ehk WBC on tõesti madalavõitu, kuid mitte drastiliselt madalad. Lymph ja Neutr madalamad näidud absoluutarvudes ei ole iseseisev patoloogia, vaid tingitud sellest, et leukotspüütide koguarv on madalam, seega loogiliselt on madalamad ka sinna gruppi kuuluvate neutrofiilide ja lümfotsüütide absoluutarvud. Võite ka ise vaadata, et samal ajal on protsendid normi piirides.
Millest see võib olla tingitud, ei oska öelda. Te mainite, et madalam leukotsütoos on teile olnud omane ja hiljuti midagi põdenud ei ole. Teatud inimestel võib ka normis leukotsütoos olla madalam, me oleme kõik erinevad ja teie näit ei ole drastiliselt madal.
Soovitaksin seda jälgida ja korrata uuringut 2- nädala pärast. Kui WBC püsib madal, aga samal tasemel, pole ehk põhjust muretseda. Võib olla ka teie jaoks norm. Kui langus jätkub, peaks konsulteerima perearstiga ja kindlasti lasta lugeda ka verevalem mikroskoobi all.
Nõrkushood ja subfebriliteet ei ole ilmselt seotud leukopeeniaga, ja muus osas on teie vereproov korras. Sarkoidoosi osas oleks vaja teid ilmselt perioodiliselt kontrollida, et veenduda, et haigus püsib vaibefaasis.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

leukotsüüdid

Tere!
Olen pidevalt hädas seenhaigusega. Tean, et see haigus on tingitud immuunsüsteemi nörkusest. Käisin arsti juures ja nüüd selgus, et minu voolusest vöetud proovis on liiga palju leukotsüüte. ...

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,
Leukotsüütide rohke esinemine viitab põletiku olemasolule, mis omakorda võib olla tingitud seenhaigusest. Soovitan nõu pidada oma naistearstiga, kes on selles suhtes kindlasti kompetentsem ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi