Beebi puusaliigese düsplaasia 24.12.18 / Füsioteraapia

Külastaja küsib:

Käisin hiljuti oma pea kolmekuuse beebiga ultrahelis puusaliigeseid uurimas. Arst ütles, et "ei ole eriti hull" ja käskis kahe kuu pärast uuesti minna. Tean, et tütarlastel on suurem soodumus ning ka rasketel lastel, minu tütar kaalub juba pea 10 kilo, mõistan, et düsplaasia tekkimine on täiesti võimalik ning sooviksin teha kõik võimaliku selle ennetamiseks. Kannal last alati puusal ja ei pane teda kunagi jalgadele seisma, olen mõelnud ka kandekoti kasutamisele. Kas kandekotis nn konnaasendis olemine oleks mõistlik, kas sellest võiks olla kasu?

Arst vastas:

Priit Ailt

Priit Ailt

Füsioteraapia

Tere,

Puusa düsplaasia kahtluse korral on nn konnaasendis kandekotid ja võimalusel isegi mähkimised väga head vahendid, seega ma soovitan neid vahendeid kasutada.

Tervitades,
Priit Ailt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Füsioteraapia

puusaliigese düsplaasia

Tere!
Minu 3-kuusel lapsel näitas puusaliigese UH järgmiset: mõlema liigesnapa luuline katus ümar, puudulik, enam vasakul. Pähikud tsentreeritud. Alfa paremal 56 ja vasakul 48 kraadi.
Järeldus: ...

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!

Puusaliigese düsplaasia tähendab"maakeeli"väljaarenemata puusaliigest.Sel puhul soovitan pöörduda ikkagi laste ortopeedi poole(Tallinnas kliinilises lastehaiglas dr.S.Nittim,dr.G.Iljinskaja),kes ...

Loe edasi

seroosne koksiit

Tere! 9 aastat tagasi kahtlustati minu pojal ta oli siis 10 aastane perthest. See on puusaliigese haigus. Sellega seoses leiti ka, et tal on üks jalg veidike lühem. Tartu ortopeed seda ei kinnitanud, kuid ...

Vastas dr Andres Kukner

Tere. Mõlemad Teie pojal kahtlustatavad haigused , nii Leggi-Calve´- Perthesi tõbi, kui ka puusaliigese seroosne koksiit (puusaliigese aseptiline, vedeliku produktsiooniga põletik ) , on diagnoositavad ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi