Analüüsid, kilpnäärme, maksa, kolesterooli seos 14.02.12 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere!

Juba pikemat aega tunnen ennast halvasti(käte värin, südame kloppimine,väsimus, lihaste valu jne), siis otsustasin anda vereproovi. Kuna aga arstide järjekorrad on pikad siis sooviksin vastust paarile küsimusele. Kas Kilpnäärme ületalitus, maks ja kolesterool on kuidagi omavahel seotud?
Proovide vastused: TSH 0,026 , FT4 31,85 ATPO 155,6, üldvalk 148,4, protromb index. 31,85, kfk 2311, B12 232,4. chol 3,2, hdl 0,60, ast 45, alt 91. Proove rohkem, aga kahjuks ei oska kõike välja lugeda. Loodan et oskate midagi vastata.)
Tervitades

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Kilpnäärme ületalitlus võib põhjustada tagasihoidlikku maksakahjustust, mis väljendub ka mõõdukas biokeemiliste näitajate tõusus. Kolesteroolile kilpnäärme ületalitlus olulist mõju ei avalda (kindlasti ei tõsta ületalitlus kolesterooli taset). Kilpnäärme hormoonanalüüside alusel on Teil mõõdukas kilpnäärme ületalitlus , mis on põhjustatud kilpnäärme autoimmuunsest haigusest. Põhjalikumaid selgitusi annab ja ravi määrab Teie raviarst.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

kilpnäärme test

Kilpnäärme test TSH 4,1.Kolesterooli näitaja ka kõrgeLDS 5,3 Kas peaksin spetsialisti poole pöörduma või piisab esialgu toitumise ja kehalise aktiivsuse muutusest.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärme talitlust tervislikud eluviisid ei mõjuta, kolesterooli näitu parandavad aga küll. Kui meie haigla labori normivahemikku silmas pidada (kahjuks ei ole Te ära toonud TSH normivahemikku ...

Loe edasi

Kilpnäärme ravi on maksa kahjustanud

Mul tõsine mure oma vereanalüüside pärast. Palun vaadake, lisasin faili. Septembris ägenes kiplnäärme ületalitlus stressi tõttu, näidud olid 18 sept. TSH 0,01 ja ft4 37,37. Tänaseid näidud lisasin manusena ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Maksa näitajad (transaminaasid ASAT ja ALAT) ei ole "laes", vaid on mõõdukalt tõusnud. Sellist tõusu võib põhjustada Thyrosan, kuid võib põhjustada ka kilpnäärme ületalitlus s.t. kilpnäärme ...

Loe edasi

Maksanäitajad ja hüpotüreoos

Miks võivad hüpotüreoosi puhul olla maksa ja neeru funktsioonide testide tulemused (nt ALAT, kreatiniin) muutunud? Paljud kliinilised uuringud näitavad, et subkliinilise hüpotüreoosi puhul on muuhulgas ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõigepealt - kui Teie TSH on normis ja FT4 ning FT3 normist madalamad, ei ole tegemist tüüpilise kilpnäärmehaigusest põhjustatud hüpotüreoosiga ja kui Te seni pole endokrinoloogi vastuvõtul ...

Loe edasi

Kilpnäärme hormoonid ja rasestumine

Tere!

Tegin vereanalüüsid:
Tsh 1.35 (0.27-4.2)
Ft3 2.7 (3.1-6.8)
Ft4 14 (12-22)
TPO IgG 67

Mõned aastad tagasi sain autoimmuunse türeoidiidi diagnoosi, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Raseduse planeerimiseks asendusravi vaja alustada ei ole. TSH 1,35 mIU/l on ideaalses vahemikus.
Hüperkolesteroleemia ei ole seotud kilpnäärmega - kilpnäärme talitlus on praegu täiesti ...

Loe edasi

Kilpnääre ja maks

Tere!

Sain oma kilpnäärme ja maksa analyyside tulemused ja kysimus siis oleks järgmine, et kas on p6hjust muretsemiseks ja kas peaksin minema edasistele uuringutele?

TSH 1,43, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Analüüside vastuseid tõlgendab patsiendile ikka analüüsid määranud arst. Siiski võin Teid julgustada, et kuigi ma ei tea analüüsid teinud labori normivahemikke (erinevates laborites kasutatakse ...

Loe edasi

Autoimmuunne türeoidiit

Diagnoositi täna Autoimmuunne türeoidiit + E06.3. TSH väidetavalt normis, kuid aTPO üle 1300. Kilpnäärme struktuur ebaühtlane, sõlmi ja tsüste ei leitud. Parema sagara maht 5,7 ml ja vasema maht 6,7 ml. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Autoimmuunne türeoidiit ei ole haigus, vaid suurenenud talitlushäirete riski näitaja nagu kõrgenenud kolesterool ei ole haigus, vaid on suurenenud südameveresoonkonna haiguste riski näitaja. ...

Loe edasi

kilpnäärme alatalitus

Tere!Olen 52a naine ja läksin uuringutele,seoses kõrge vererõhuga 160/100.Tehti põhjalikud uuringud ja selgus et mul on lisaks sellele ka kõrge kolesterool 7,2,millest halb kolesterool oli 5,2.Samuti leiti ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Endokrinoloogina kommenteeriksin eelkõige TSH-d, mis on tõesti normist kõrgem ja viitab kilpnäärme alatalitlusele (kuigi mõõdukale). Küsimuse lõplikuks selgitamiseks on vaja teha täiendavad ...

Loe edasi

kilpnäärme maht

Tere,kümme aastat tagasi avastati mul krooniline türeodiit,kilpnäärme valulikkus,väike temperatuur...raviks määrati L-türoksiini 0,5 mg päevas ja ibubrofeeni.Noorena oli mul ravitud kilpnäärme ületalitlust,tol ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui kilpnäärme talitlus on normis, ei ole ka näidustust L-türoksiini võtmiseks. Kilpnäärme maht ei mängi talitluse juures mingit rolli ja normi alumist piiri kilpnäärme mahu osas ei eksisteeri. ...

Loe edasi

kolesterool

soovin teada, kas kilpnäärme ala- või ületalitlus võib tõsta kolesterooli taset?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kolesterooli taset võib tõsta kilpnäärme alatalitlus. Ületalitlusega patsientidel on kolesterool enamasti normi piires.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Kilpnääre

Tere.
Olen 59.a. naine. II tüübi diabeetik. Esineb valu kõri piirkonnas, väikene temperatuuri tõus,külmakartlikkus, on 2000.a. diagnoositud väga väikene kilpnääre, kuid seekord ta ravi ei vajanud. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie kilpnäärme hormoonanalüüs on korras ja hoolimata väikestest mõõtmetest täidab Teie kilpnääre oma ülesannat adekvaatselt. Külmakartlikkuse põhjuseks kilpnäärmehaigus küll olla ei saa.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: