rasedus ja madal TSH 06.08.19 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere! Olen 18 nädalat rase. Mul on juba aastaid sõlmeline mittetoksiline struuma. Käin dr Rudenko juures iga 2-3 aasta tagant, tehakse ultraheli plaaniliselt ning kogu aeg hormoonid olid korras. Enne rasestumist ka olid korras. Ravimeid ei ole tarvitanud.
Nüüd 2.08 tehtud analüüsides TSH < 0,0083 , FT4 - 14,
Ämmaemand ütles, et lihtsalt tehakse kunagi veel korduv analüüs, ning praegu midagi ei tehta. Samas septembriks määras mulle ainult uriini analüüsi. Ise olen väga mures. Kõigepealt lapse pärast. Kas tõesti madal TSH väärtus võib halvasti mõjuda loote ajuarengut ja põhjustada erinevaid probleeme? Kas pean tasulisse vastuvõttu minema , kuhu pöörduda soovitate? dr Rudenko juurde on raske sattuda, ise käisin, sest töötan PERHis neuroloogias õena. Praegu olen haiguslehel sünnituseni. Olen väga mures, et ei tea isegi kuhu pöörduda.
Ette tänades,

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Olen ämmaemandaga nõus, teha on vaja kordusanalüüs. Kui olete PERH-i töötaja, soovitan otse dr. Rudenko poole pöörduda (näiteks e-maili teel). Dr. Rudenko on puhkuselt tagasi ja olen kindel, et analüüs saab kiiresti tehtud ja Teid vajadusel ka asjakohaselt nõustatud.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Ft4 madal

Tere.
Üldvereproovis oli FT4 10,48 ja TSH 1,76.Kas peaksin muretsema? Aasta tagasi tehtud analüüsis oli FT4 12,35 ja TSH 1,64.Vanust 51,kas see langus võib seotud olla premenopausiga(FSH 87,kuumahood,viimane ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Isoleeritud FT4 alalävise väärtuse pärast, kui TSH ja FT3 on korras, muretsema ei pea. See ei vaja ka ravi.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

kilpnääre

Lugupeetud doktor Anu Ambos

Saadan Teile vereanalüüsi tulemused,
palun öelge, kas analüüsid on normis või on murtesemiseks põhjust?TSH oli võetud kahe nädalase vahega.

TSH ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH on mõlemal määramisel normi piires ja antikehade tiiter madal. T4 ja T3 kohta ei oska midagi öelda, sest ei tea konkreetse labori vastavaid normväärtusi (meie laboris määratakse nende hormoonide ...

Loe edasi

Autoimmuune türeoidiit ja rasedus!

Tere!
Diagnoositud autoimmuune türeoidiit. Alates kevadest võtan L-thyroxin 50 mikrog. Hetkel on TSH 2,7, viimased kolm kuud püsib 2,5-2,8 vahel. Sooviksin rasestuda, olen proovinud rasedaks jääda ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Mina arvan, et Te ülehindate TSH olulisust rasestumisel ja raseduse säilimisel. TSH 3,2 mIU/l ei saa kuidagi olla raseduse katkemise põhjuseks. Samuti on mul raske aru sada, miks TSH juures ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitus ja rasedus.

Tere.
Olen 4+1 nädalat rase. Eelnevalt olen võtnud 0,25mg l-thyroxini, ennem rasestumist oli tsh normis. Eile võeti uued proovid ja tsh on tõusnud.
tsh 26,87
ft3 3,1
ft4 12,9

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Arvan, et kui L-türoksiini annust adekvaatselt suurendada, pole katkemise oht kuigi suur ja rasedus kulgeb suure tõenäosusega normaalselt.
Tervitades,
...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlus!

Tere!
Kolm aastat tagasi sain diagnoosiks autoimmuunne türeoidiit. Ravi ei vajanud, olin jälgimisel. Aprillis pöördusin endokrinoloogi poole, sest planeerisin rasedust. Tsh oli 2,56 ja dr. Podar ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Soovitan esialgu jätkata L-türoksiiniga 50 mcg päevas ja järgmisel korral võiks TSH-d kontrollida septembris (augusti lõpus) - TSH muutub väga aeglaselt ja mõnenädalase intervalliga kontrollides ...

Loe edasi

Kilpnäärme kerge alatalitus ja mõju lootele.

Tere!

Enne rasedust tehti mulle kontrolli mõttes igaks juhuks hulk erinevaid analüüse, mis kõik olid enam-vähem korras. 23.10.2015 tehti mulle TSH analüüs, mis näitas 1,62.

Veebruaris ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie kilpnäärme hormoonanalüüsides on TSH olnud korras. Kas FT4 suhteliselt madal tase normis TSH foonil vajab korrigeerimist, on diskuteeritav. Raseduse korral on ehk siiski parem karta kui ...

Loe edasi

Hüpotüreoos ja rasedus

Tere!
Minu mure on selline, et olen 11. nädalat rase ja mul avastati hüpotüreoos. TSH on 6,09, vaba T4 10,46, vaba T3 4,06 ja TPO-Ak <28. Ämmaemand saatis mind ka sisearsti juurde, kes midagi eriti ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Muretsemiseks pole põhjust. Teie kilpnäärme alatalitlus on väga vähene ja suure tõenäosusega loodet ei kahjusta. L-türoksiini tuleb siiski võtta ja mina soovitaksin annust koguni suurendada ...

Loe edasi

kilpnäärme alatalitlus

Tere!
Olen 27-aastane naine. Viimased 3 aastat (peale radiojoodravi) olen võtnud L-türoksiini 125 mcg. Juunis oli mu T4 16.5 (antud labori järgi normaalne 11.5-22.7) ja TSH 1.35 (0.35-5.50). Novembris ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõigepealt on mul raske uskuda, et raseduse katkemine oleks Teie puhul seotud kilpnäärme alatalitlusega. Loodan, et võtsite ravimit pidevalt ega katkestanud ravi päevakski teada saades oma ...

Loe edasi

kilpnäärmega probleem?

Tere jälle!
Tänan Teid vastuse eest!
Käisin endokrinoloogi juures ja ta lasi vereanalüüsi uuesti teha, sest katsudes ja vaadates tundus kõik korras olevat. Nüüd sain teada, et TSH ikkagi madal ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH e. türeotroopne hormoon pärineb ajuripatsi eessagarast ja stimuleerib hormoonide tootmist kilpnäärmes. Kui hormoone toodetakse mingi kilpnäärmehaiguse tõttu liiga palju, stimulatsioonivajadus ...

Loe edasi

kilpnäärme alatalitlus ja TSH

Täpsustus kilpn. alatalitluse ja pärilikkuse kohta. TSH uuringutel selgus,et see on mul 0,002mlU/L (norm pidi olema 0,4-4,0)
Ometi on mul juba lapsest saati kilpnäärme alatalitlus ja olen sellega ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Madal (alla normi) TSH on kilpnäärme ületalitluse tunnuseks. TSH ei ole kilpnäärmehormoon, vaid pärineb hüpofüüsist ja tema muutused on kilpnäärmehormoonidele vastassuunalised. Seega madal ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: