TSH tase ja rasestumine 03.04.13 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere. Olen proovinud saada paar aastat teist last. Eemaldatud on kilpnäärme mõlemad sagarad 10 aastat tagasi ja määratud on asendusravi L-tyroksin 100. Naissuguhormoonide analüüsid on korras, tasakaalus ja ovulatsioon
toimub. Aga naistearsti vereproovist lähtub:TSH on 0,02, mis näitab, et türoksiini doosi on vaja langetada ( norm
0,40-4,00). Kas ületalitlus takistab rasestuda? Ja kui rasestun, kas siis on oht ka lapse tervisele? Endokrinoloog väidab, et kui langetaksime rohu kogust, siis hakkavad kasvama vähirakud. Kõik muud proovid on väga heas korras, samuti mingeid vaevusi, haigusi ei ole, kaal normis (pigem natukene alakaalus). Mida soovitae teie ja kuidas TSH mõjutab rasestumist? Ette tänades.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Vähene ületalitlus (ka asendusravi vähene üleannustamine) rasestumisel takistuseks ei ole, ka loote tervisele ei ole see ohtlik. Kui ovulatsioonid toimuvad, peaks hormonaalselt kõik korras olema ja viljatuse põhjuseid tuleb otsida mujalt.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

TSH taseme langemine

Tere
Kirjutasin varasemalt murega, et TSH tase oli 8,48 mU/l. Käisin murega arsti juures ära, ning tuli välja, et 90% minu kilpnäärmest on läbi, seega töötab 10% kilpnäärmest. Sain peale rohud L-Thyroxin ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH muutub väga aeglaselt. Langus 8,48-lt 6,81-le kahe nädalaga on päris ootuspärane. Järgmine kord on mõtet TSH-d kontrollida 2 kuu möödudes.
Tervitades,
...

Loe edasi

TSH, antikehad ja rasestumine

Tere, olen proovinud oma elukaaslasega rasestuda üle 2 aasta, kuid seni tulutult. Naistearst lasi minult võtta erinevad analüüsid ja kõik peale kilpnääre omade olid korras. TSH näitas 5,7 ja antikehade ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärmevastased antikehad rasestumist ei takista ja nende sisalduse vähendamiseks ei ole endal võimalik midagi ette võtta. See, mis rasestumist võib mõjutada, on algav kilpnäärme alatalitlus ...

Loe edasi

Kilpnäärmehormoon

Tere!


Kas kilpnäärmehormooni tase (TSH) 0,69 on normipärane ning muretsemiseks pole põhjust? Kas seda näitu on võimalik seostada väsimusega. Milline on TSH normaalne vahemik (st millisest ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH normivahemik on 0,4-4,0 mIU/l. Niisiiis on Teie TSH täiesti korras ja seega kilpnäärme talitlus normis.
Tervitades,
Anu Ambos.

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitus ja rasestumine

Tere,

Minu probleem seisneb selles, et mul on kilpnäärme alatalitus ja ka tugev põletik. Võtan praegu 1tbl 100mg päevas. Näit oli hetkel 4,29 minu arst arvas, et pole vaja rohkem võtta.. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Noore naise puhul, kes soovib lähiajal rasestuda, võiks TSH olla vahemikus 1-2,5 mIU/l. Seega võiks L-türoksiini annust suurendada 125 mcg-le päevas (võib võtta vaheldumisi 100 ja 150 mcg üle ...

Loe edasi

TSH tase ja rasestumine.

Tere,

Palusin oma perearstil teha TSH proovi 2011.a. ja see oli 2,4.

Selle aasta mais palusin seda proovi korrata, kuna tunnen pidevat väsimust, menstruatsioon on väga ebaregulaarne ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH tõus 5,4 mIU/l (N 0,4-4,0 mIU/l) on minimaalne ja kõhukinnisust see kindlasti ei põhjusta. Samas eeldaks see lisauuringuid võimaliku autoimmuunse türeoidiidi esinemise suhtes (antikehade ...

Loe edasi

Hormoonide tase

Olen rase, jookseb kolmas trimester. Mida tüpsemalt näitab TSH näit 0,55 ja FT4 näit 11?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie kilpnäärme hormoonanalüüsid on korras - kilpnäärmehormoone on Teie organismis piisavalt.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Norm-TSH raseduseks

Tere.
Milline on norm TSH tase rasestumiseks? Minu TSH mõõdeti 0,74. Internetist loen, et TSH peaks rasestumiseks olema vähemalt 1.
Ette tänades.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie TSH väärtus on normaalne ja fertiilsusele mõju ei avalda. Soovitav TSH vahemik 1-2,5 mIU/l on USA-s läbiviidud populatsionnuuringutes saadud tervete mediaanväärtus (keskmine) ja seda ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlus ja rasestumine

Tere!
Oleme üritanud juba pea 2 aastat teist last saada, aga siiani tulemusteta.
Põen kilpnäärme alatalitlust ja mul on ka autoimuunne türeoidiit (kui asjast õigesti aru saanud olen:)). Viimased ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kroonilise autoimmuunse türeoidiidiga noortel naistel, kellel on viljastumisega probleeme, on soovitav hoida TSH väärtus vahemikus 0,4-2,5 mIU/l. Seega võiksite Te tõepoolest võtta väikeses ...

Loe edasi

rasestumine ja kilpnääre

Tere

Olen 32-aastane naine ,imetan 1 aastast last. Kilpnäärme TSH tase oli 7.79. Arsti sõnutsi on see näitaja imetamisele iseloomulik. 2002 olid kilpnäärme hormooni näitajad TSH-1.42, FT4-12.1 ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Soovitan selguse saamiseks siiski endokrinoloogi juures ära käia. TSH on Teie puhul küll minimaalselt üle normi ja tõenäoliselt on FT4 ja FT3 normis. Samas on selline hormoonide profiil iseloomulik ...

Loe edasi

kilpnäärmega probleem?

Tere jälle!
Tänan Teid vastuse eest!
Käisin endokrinoloogi juures ja ta lasi vereanalüüsi uuesti teha, sest katsudes ja vaadates tundus kõik korras olevat. Nüüd sain teada, et TSH ikkagi madal ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH e. türeotroopne hormoon pärineb ajuripatsi eessagarast ja stimuleerib hormoonide tootmist kilpnäärmes. Kui hormoone toodetakse mingi kilpnäärmehaiguse tõttu liiga palju, stimulatsioonivajadus ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: