antikehad? 15.01.08 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

selline mure on olen rase 17.näd. ja tehti kilpnäärme uuring(veeniverest), muidu on kõik kilpnäärmega okey aga antikehade arv on liiga suur. On see kuidagi ohtlik ka lapsele või see lihtsalt kõik mööduv nähtus?
ette tänades Murelik Neiu

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Kõrge antikehade tiiter ei ole lapsele ohtlik. Oluline on, et hormoonanalüüs oleks korras. Samas osutab kõrge antikehade tiiter kroonilisele autoimmuunsele türeoidiidile ega kao iseeneset kuhugi. Edaspidi on soovitav kord 1-2 aasta järel kilpnäärmehormoone kontrollida.
Lähemaid seletusi jagab Teile Teie raviarst.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

kilpnääre

Tere!
12a,vanuses avastati mul kilpnäärme ületalitus,millest peale kahte op-i
on saanud kilpnäärme alatalitlus.Nüüd avastati ka mu vennal kilpnäärme ületalitus.Temal allub haigus õnneks ravile.Kas ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tõenäoliselt on Teie haiguse nimi difuusne toksiline struuma. See on autoimmuunne haigus ja omab tõepoolest pärilikku eelsoodumust. Naistel esineb see tõbi palju sagedamini kui meestel ja tõepoolest ...

Loe edasi

rasestumine ja kilpnääre

Tere

Olen 32-aastane naine ,imetan 1 aastast last. Kilpnäärme TSH tase oli 7.79. Arsti sõnutsi on see näitaja imetamisele iseloomulik. 2002 olid kilpnäärme hormooni näitajad TSH-1.42, FT4-12.1 ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Soovitan selguse saamiseks siiski endokrinoloogi juures ära käia. TSH on Teie puhul küll minimaalselt üle normi ja tõenäoliselt on FT4 ja FT3 normis. Samas on selline hormoonide profiil iseloomulik ...

Loe edasi

kilpnääre ja kehakaal

tere! ilusat kevade saabumist!
tahaksin küsida sellist küsimust: miks te alati väidate, et kehakaal ja kilpnäärme haigused ning nende ravi EI ole seotud.
tahaksin sellele vastu vaielda ja mitte ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Jaah, sünge lugu! Ja ega Teie suhtumise juures polegi eriti lootust terveks saada ega kaalus alla võtta... Rasestumisest rääkimata! Ainus lootus kaalulangetamiseks on oodata haiguse uut ägenemist ...

Loe edasi

kilpnääre

Tere!Sain analüüside vastused,kuid endokrinoloogi juures ei ole veel käinud.Palun, kas te selgitaksite,mis võib ees oodata.Kilpnäärme suurenemist ei ole,talitluse näidud normi piires,antikehad 862,paremas ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõrge antikehade tiiter viitab kroonilisele autoimmuunsele türeoidiidile. Tõenäoliselt ongi see Teie kilpnäärmehaiguse nimi. Hea uudis on see, et hoolimata türeoidiidist töötab Teie kilpnääre ...

Loe edasi

autoimmuunhaigus ja rasedus?

Tere!
Olen segaduses ja ei tea, kas pöörduda endokrinoloogi või günekoloogi poole.
Mulle tehti Double test, mis osutus positiivseks (kõrge hcg tase), downi risk on küllaltki kõrge. Peatselt ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tõepoolest ei saa Te muud teha kui oodata amniotsenteesi vastust. Lohutuseks võin öelda, et enamusel positiivse Double-testiga naistest saadakse amniotsenteesil siiski loote normaalne karüotüüp ...

Loe edasi

sõlmeline struuma

Põen sõlmelist struumat. Biopsia võtmisel tuli välja, et on tegemist normaalse koega. Kust siis tulevad need sõlmed? Kliiniline veri on korras. Mida tähendab ion.Ca näit 1.30 mmol/l ja mis asi on TPOAB ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TPOAB näitab kilpnäärmevastaste antikehade tiitrit, mis on Teil normist 3 korda kõrgem. Seega on Teie puhul tegemist kroonilise autoimmuuunse türeoidiidiga ja see on ka sõlmeliste muutuste ...

Loe edasi

Kas muretsemiseks on põhjust?

Mida tähendab Difuusne kilpnäärme suurenemine? Vereanalüüs oli TSH 4,06 ja FT414,9pmol/l. Perearst soovitas pöörduda endokrinoloogi poole ja mul on juba lapseeas olnud kilpnäärme probleeme ( siis diagnoositi ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Difuusne kilpnäärme suurenemine tähendab ühtlast suurenemist ilma sõlmeliste muutusteta. 4mm-ne tsüst ei oma mingit kliinilist tähendust ja selle võib jätta arvestamata (sellised "minitsüstid" ...

Loe edasi

küsimus

Kui TSH näit on veidi üle 5, kas ja kuidas võib see mõjuda rasestumisele ja rasedusele?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Nii minimaalne TSH tõus rasestumisele ega rasedusele mõjuda ei tohiks. Igaks juhuks võiks siiski määrata ka FT4. Kui see on korras, pole põhjust muretseda. Kõige tüüpilisemaks TSH minimaalse ...

Loe edasi

Kilpnääre

Tere

Nii viis aastat tagasi diagnoositi mul kilpnäärme alatalitlus, mille põhjuseks diagnoositi autoimmuunne türeodiit (kilpnäärme põletik). Verest oli leidunud palju antikehi. Arst määras ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Paluge perearstil määrata korduvalt ka antikehade tiiter. Kui see on endiselt kõrge (seda ta tõenäoliselt on), on haigus alles ja hoolimata korras hormoonidest tuleb kord aastas kontrollil ...

Loe edasi

kilpnäärme antikehad

Tere olen 23 a. neiu. Endogrinoloog ütles, et kõik on korras vereproovide järgi, aga enne kuntstlikku viljastamise ettevõttmist tehti veel mingid analüüsid ja arst avastas , et mingid kilpnäärme antikehad ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõrge kilpnäärmevastaste antikehade tiiter viitab kroonilisele autoimmuunsele türeoidiidile. Kui samal ajal on hormoonid korras, siis pole antikehad iseenesest takistuseks ei loomulikule rasestumisele ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: