Villid kehal 18.07.21 / Allergoloogia

Külastaja küsib:

Tere.
Lapsel tekkisid käe ja rinna peale esialgu punased laigud,millest järgmine päev said villi laadsed moodustised. Kohati on pruunikaf laigud levinud ka kõhu peale. Ainult paremal pool kehal leidub neid. Kahtlustan,et on mingi taimega kokku puutunud,aga puudub lapse poolt info selle kohta.Ei kurda valu ega sügelust. Millest võils see olla tingitud?
Emost ei osatud aidata,määrati kreem Fucidin

Arst vastas:

Kaja Julge

dr Kaja Julge

Pediaater

SA Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere,

Ongi väga raske täpset põhjust arvata.
Selline reaktsioon võib tekkida küll taimekontaktist. Välistatud ei ole infektsiooni võimalus.
Allergia vastu räägib see, et lööve on üsna lokaliseeritud, ei sügele ja tegemist on villiga, mitte paapuliga/nõgeslööbega.
Fucidin aitab ära hoida bakteriaalse infektsiooni lisandumise kui villid katki lähevad.
Head paranemist!

Kjulge

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Allergoloogia

Imelik laik näos

Mis see võib lapsel olla.tekkis nädal tagasi pisikese täpina,nüüd suuremaks läinud.

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Välistada ei saa seeninfektsiooni.
Õige oleks minna nahaarsti vastuvõtule.

Kjulge

Loe edasi

Lapsel käe peal lööve

Paar nädalat tagasi märkasin lapse käel punast ringi. Nüüd on ring läinud suuremaks. Ei valuta, ei sügele. Muid sümptomeid pole, kui et ainult natuke tavalises köhas-nohus. Koroona test negatiivne. Millega ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Minu soovitus on pöörduda perearsti vastuvõtule ja esimese uuringuna oleks põhjust teha borrelioosi antikehade testid.

Kjulge

Loe edasi

5 a poisil Ige kõrge ja tõuseb

Tere,
5 a poisil on diagnoositud atoopiline dermatiit. Hiljuti on asi aina rohkem käest ära minemas ja hakkasime lähemalt uurima põhjuseid. Selgus, et poisil on tekkinud allergiad (kase tolm ja koer) ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Koera ja kase suhtes ülitundlikkus võib avalduda aevastamisena, ninakinnisusena, eritisena ninast, silmade sügelusena, köhana, hingeldusena, aga ka nahalööbe ägenemisena.

Väsimuse ...

Loe edasi

Lisatoit ja allergiline reaktsioon

Tere

Olen lapse 4,5k vana toitumisega jännis. Hakkas lisatoitu saama tasapisi 4K täitumisel.
Alguses kõrvits- see ei läinud e ei maitsenud.. Pataat iseenesest maitses. Suurendasime kogust ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Võite lisatoidu andmises veidi pausi pidada kuni kaka ilusaks läinud ja siis uuesti proovida.
Mõnikord on kõhuhädade põhjuseks rotaviiruse vastane vaktsiin.
Kui lapse seisund ...

Loe edasi

beebil keha peal lööved

Tere!3 kuusel beebil tehti 4 aprill sünnitusmajas tuberkuloosi vaktsiin ja kuu hiljem läks süsti mäda punn katki ja hiljem avastasin et oli üks punn tekkinud ja neid punne on käe varre ja selja ja kõhu ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Kindlasti on vaja nahaarsti vastuvõtule pöörduda ja vajadusel konsulteerib ta infektsionistiga.
Kjulge

Loe edasi

7a näol punnikesed

7a lapse näol, peamiselt laubal ja lõual, on liivatera suurused punnikesed ja neid tuleb järjest juurde.

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Selle kahvatu ja veidi uduse pildi alusel on võimatu öelda, kas tegemist on papuloosse urtikaaria või nakkusliku molluskiga. Tuleb ikka arsti vastuvõtule minna ja ka teised naha piirkonnad ...

Loe edasi

Herilase / mesilase mürgile allergia

Tere,
5a tagasi oli tehtud naha torketestid, sh oli tehtud test nimega "Histamiin: 3mm". Kas tegu on mesilase mürgi allergiaga?
Kuna ma kunagi ei ole sellega kokku puutnud (mesilane vms kunagi ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Histamiini lahusega tehakse alati nn positiivne torketest.
See peab reageerima st tekitama paapuli suuruses vähemalt 3 mm, siis saab teiste testide tulemust hinnata. Kui histamiiniga ...

Loe edasi

Lapse jalad

Tere.
Kas oskaksite öelda, miks lapse labajalgadele tekivad sellised augud? Vahel ka jalatallad ajavad nahka. Eriti varbad ning kannad. Lisasin pildi ka failina. Laps on 6 aastane ning tüdruk.

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Pildi järgi jääb arvamus plantaardermatiidile, kuid ainult pildi alusel ei riski ravisoovitusi anda. Selline leid ei ole tavaliselt allergiaga seotud.

Vaja oleks teada, ...

Loe edasi

Allergic alternativ EPD ehk Low Dose Allergy therapy

Allergia arsti Eestis vöi Soomes kes annab EPD Allergia Ravi. USA’s on variant Low Dose Allergy therapy. Ma tean et saan Ingliis maal.

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Tallinnas oleks õige pöörduda Ida-Tallinna Keskhaiglasse, kus on allergoloogid ja immunoloogid, kes tegelevad täiskasvanutega.

Tartus tegelevad täiskasvanutega allergoloogid ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: