Nõgestõbi 27.01.19 / Allergoloogia

Külastaja küsib:

Kas see on urtikaaria?

Arst vastas:

Kaja Julge

dr Kaja Julge

Pediaater

SA Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere,

Mõne päeva jooksul olnud nõgeslööbe pärast ei pea kohe perearsti vastuvõtule sõitma. Püüdke mõelda, mida olete teisiti teinud - pesuvahendid, riietus, toit, ravimid, külm, kuum vms, mis võisid lööbe tekke esile kutsuda.
Kui ühest tabletist päevas ei piisa, siis võtke üks hommikul ja teine õhtul. Püüdke löövet mitte sügada. Kui lööve kaob, võtke antihistamiini veel vähemalt mõnel päeval peale lööbe kadumist.

Heade soovidega,
Kjulge

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Allergoloogia

tere olen Madleen mirtel andersoni ema me käisime teie juures ja mei oli juttu toitumispäevikust kuidas ma selle saan

nõgestõbi
tere! olen patsiendi ema me, käisime teie juures ja meil oli juttu toitumispäevikust. Kuidas ma selle saan

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Toitumispäevik tähendab seda, et nädala jooksul kirjutatakse üles söödud toidud, nende orienteeruv kogus ja kaasnevad terviseprobleemid: lööbe olemasolu ja selle muutus, hingamiselundkonna ...

Loe edasi

Nõgestõbi ja rasedus

Tere,

vaevlesin kuu aega tagasi kopsupõletiku käes, mille tõttu pidin palju antibiootikume sööma. Esimeseks antibiootiikumiks määrati Augmentin, kuid kuna bakter sellele ei allunud, vahetati ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Hea oleks hakkama saada ravimiteta ja seda just raseduse algstaadiumis, kuid loratadiin (Claritine) ja tsetirisiin (Zyrtec) ei ole raseduse ajal keelatud.
Antibakteriaalne ravi ...

Loe edasi

Sügelised vms sellised taolised!

Tervist Lugupeetud Dr.Maire Vasar!
Alati enne magamaminekut hakkab mul sõrmede vahelt jubedalt sügelema.
Samuti üks öö surisesid ja sügelesid jalatallad.
Arvasin ,et tegemist on sügelistega,kuid ...

Vastas dr Maire Vasar

Tere!
Tüüpiliseks kaebuseks sügeliste korral on õhtune naha sügelemine , eriti peale voodisse heitmist. Kuna soojas sügelislestade ainevahetus intensiivistub. Haiguse klassikalise kulu korral paikenb ...

Loe edasi

Allergia

Tere, umbes 8 kuud tagasi tekkis mul aspiriini võtmise tagajärjel nõgestõbi ja kõriturse-käis ka kiirabi.
Peale seda külastasin allergoloogi-kes ei võtnud midagi ette , kuigi mul lõi allergia välja ...

Vastas dr Maire Vasar

Tere!
Aspiriini ülitundlikkuse korral tekibki kõige sagedamini urtikaari e. nõgeslööve, ka kõriturse ja astma. Ja teie kirjast selgub, et nõgeslööve esineb teil aeg-ajalt endiselt. Võib olla saate ...

Loe edasi

Allergia 2,5-aastasel

Tere.
Minu 2,5-aastasel tütrel on sünnist saati nahal kerged allergilised nähud, mis on pidevalt vähenenud. 1,5-aastaselt oli tal näol ja jalgadel mõned punased karedad laigud ning sai tehtud allergiatestid ...

Vastas dr Maire Vasar

Tere!
Kui üks vanematest on allergik, on 30-40% tõenäosusega ka laps allergiline. Ka teie tütrel on nahal allergianähte - ekseem? atoopiline dermatiit? Kuna nahatestid on enamlevinud allergeenidele ...

Loe edasi

Mesiniku mure

Eile sain mesilase käest sutsaka ninaalusesse piirkonda, igaljuhul oli see nii valus, et pool pead ja hambad samalt poolt valutasid kaasa, kui kipitas. Õhtul paistetas ülahuul üles, hommikuks oli veelgi ...

Vastas dr Maire Vasar

Tere!
Kõige tugevamaid allergilisi reaktsioone kutsuvad esile mesilaste ja herilaste pisted. Mesilased nõelavad ainult enda kaitseks. Organismi jääb kidadega nõel koos mürgipõiega ja mesilane ise ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: