Punn põsel 24.03.13 / Allergoloogia

Külastaja küsib:

Tere
Minu lapsel on tekkinud põsele punane punn ja nüüd viimasel ajal on ka nagu väiksed punnid, mida laps ka kahjuks saab katki kakkuda aegajalt, toitumist jälgides olen nii palju aru saanud, et kui saab küpsetisi, siis läheb hullemaks ja kui õhtuks on ilusamaks läinud, siis hommikuks on jälle kole.

Arst vastas:

Kaja Julge

dr Kaja Julge

Pediaater

SA Tartu Ülikooli Kliinikum

Allergia võib avalduda nahahaigusena ehk nahahaiguse põhjuseks võib olla allergia. Tavaliselt on allergiline lööve siiski sümmeetriliselt st mõlemal põsel. Küpsetiste puhul tuleb enam arvesse muna, ka maitseained, vähem teravili jm. Minu soovitus on kasutada Sibicorti 1-2 x päevas lööbe kadumiseni, siis jätkata niisutava kreemiga ja lööbe taastekkel uuesti Sibicorti kasutada. Toidupäevikust on sageli abi lööve põhjuse väljaselgitamisel.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Allergoloogia

Peapööritus ja tolmuallergia

Tere!

Mul on probleem peapöörituse ja iiveldusega, mis algab hooti ning võib kesta 1-2h kuni 15 tunnini. Probleem on kestnud juba umbes 4 aastat, olen kurtnud probleemi korduvalt perearstile, ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Tolmulestaallergiaga ma neid kaebusi ei seostaks
.Ebameeldivat enesetunnet võib põhjustada ninakinnisus, selle raviks on ordineeritud ninahormoon.
Astma uuringud on korras ...

Loe edasi

Kõrvad lukus

Põdesin Covid 19, kuigi sellega oli igasuguseid probleeme alates köhimisest, kõhulahtisusest kuni maitsemeele kaoni, siis nohu ei olnud.
Olen nüüd end neli nädalat ravinud ja tasapisi paranenud, ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,
Minu soovitus on kasutada lisaks Sudafedi.

Kui sellest ei ole abi, tuleks minna kurgu-nina-kõrvaarsti vastuvõtule.
Heade soovidega,
Kjulge

Loe edasi

4 kuuse beebi limane väljaheide

Tere!

Meie 4-kuusel rinnapiima beebil on juba kuu aega olnud kaka roheline (männiroheline, mururoheline, erkroheline) ja limane. Vahepeal on väga vedel nagu vesi, vahel normaalsema konsistentsiga ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Tegemist võib olla toiduallergia või talumatusega. Nädal aega menüü muutust ei ole piisav, et hinnata selle mõju. Rooja muutus tekib mitmenädalase dieedimuutuse korral.
Kõige ...

Loe edasi

Punased vaiksed kublad

Tere,
Mul algas umbes nädal tagasi lööve puusade peal ja sealt levis kiiresti edasi natuke ennem kaenlaaluste ja kätele (kaenla all, kuid mitte alal kus kasvavad karvad) nüüdseks on juba kaelal ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Sellest pildist ja olukorra lühikirjeldusest jääb nõu andmiseks väheseks. Peate pöörduma rasedust juhtiva ja ravimeid ordineerinud inimese poole, et anda hinnang seoses ravimite kasutamisega, ...

Loe edasi

allergija

TERE! Olin allergiline ja nüüd eriti allergiline.Järsku (2017) hakkas (sain) kerge vaskuliidi,nüüd on juba vaskuliidid. reumatoloog pani diagnoosiks SCHÖNLEIN-CENOCHI. Reumat ei ole siis edasi ta ei aidanud,Perearst ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Selle vähese info põhjal, mida saan sellest kirjast, ei ole kahjuks kuidagi võimalik ravisoovitusi anda.

Peate ikka järgima reumatoloogi ettekirjutusi.

Heade ...

Loe edasi

Tulemuste tõlgendamine

Tere!

Siin on link, kus on tekst https://www.kliinik.ee/allergoloogia/id-38/noustamine/?question=82649, aga olen ära unustanud vist lisada pildid oma proovide tulemustest. Võibolla nüüd saab ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

1) Pollinoosi põhjuseks on tehtud uuringute alusel puude, heintaimede ja rohttaimede õietolm.
Kõige kõrgem on IgE antikehade sisaldus heintaimede õietolmu suhtes ja ka teraviljadele ...

Loe edasi

Allergiatestide tulemused

Tere!

Soovin veidi ka teie nõu oma allergiatestide tulemustele. Alguse sai kõik siis sellest, et käisin septembris jooksmas õues. Pärast autosse istumist tekkis meeletu kuumalaine, kael hakkas ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,
Infot on kirjas palju, kuid mitmed olulised asjad siin siiski ei kajastu, et anda juhised edasiseks tegutsemiseks.
Kindlasti saab hinnangut anda see, kes on näinud kõiki analüüside ...

Loe edasi

Astma ravim ja Covid-19

Tere! Lastele on diagnoositud astma (7-aastane, 9-aastane). Kroonilise põletikulise hingamisteede haiguse tõttu kuuluvad nad Covid-19 viiruse riskigruppi. Elame väljaspool Eestist suure haiguspuhanguga ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Astma ravimite näol on tegemist steroidsete preparaatidega ja muretsemiseks ei ole põhjust. Nii Seretide kui Flixotide sisaldavad flutikasooni (glükokortikosteroid). Astma ravimite ...

Loe edasi

Pole allergiat ega nohu kuid nina on kinni ja raske on hingata.

Tere!
Nina on pea aasta aega kinni, kuigi mul ei ole allergiat ega nohu

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Üld IgE väärtus on seotud allergiaga, parasiitidega. Ta võib prognoosida ka allergia kujunemist kui üksikute allergeenide testid momendil veel negatiivsed. Kui on parasiidid (solge ehk ...

Loe edasi

Punn lapse näos

Tere! Lapse silma alla tekkis ~2 kuud tagasi väike punn. Teda see ei paista häirivat, vahel lihtsalt katsub liigselt. Punn on püsinud umbes sama suurusega, viimase nädala jooksul on veidi tumedamaks muutunud ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Jätan diagnoosimise ja ravi otsustamise siiski nahaarstile, Kjulge

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: