Punn põsel 24.03.13 / Allergoloogia

Külastaja küsib:

Tere
Minu lapsel on tekkinud põsele punane punn ja nüüd viimasel ajal on ka nagu väiksed punnid, mida laps ka kahjuks saab katki kakkuda aegajalt, toitumist jälgides olen nii palju aru saanud, et kui saab küpsetisi, siis läheb hullemaks ja kui õhtuks on ilusamaks läinud, siis hommikuks on jälle kole.

Arst vastas:

Kaja Julge

dr Kaja Julge

Pediaater

SA Tartu Ülikooli Kliinikum

Allergia võib avalduda nahahaigusena ehk nahahaiguse põhjuseks võib olla allergia. Tavaliselt on allergiline lööve siiski sümmeetriliselt st mõlemal põsel. Küpsetiste puhul tuleb enam arvesse muna, ka maitseained, vähem teravili jm. Minu soovitus on kasutada Sibicorti 1-2 x päevas lööbe kadumiseni, siis jätkata niisutava kreemiga ja lööbe taastekkel uuesti Sibicorti kasutada. Toidupäevikust on sageli abi lööve põhjuse väljaselgitamisel.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Allergoloogia

Lapse kakas veri ja lima

Minu 2,5-kuuse beebi kakas on umbes kaks nädalat olnud veri ja lima. Lapsega EMOs käies võeti kakast viiruse ja bakterite proovid ja need olid negatiivsed. Arvati, et lapsel võib olla lehmapiima talumatus ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Kirjelduse järgi on tegemist proktokoliidiga.
Seda on nii piimasegu kui rinnapiima saavatel imikutel. Piimasegu puhul on põhjuseks lehmapiimavalgud, rinnapiimaga toitmisel ema ...

Loe edasi

Tere

Mul on 13 teitkümne aastane poiss.Arst diagnoosis tal tolmulesta allergia.Kirjutati ravimeid natukene aega nagu on ravimist kasu,siis jälle nina kinni.Onkirjutatud ka alergia tablette ei aita.Praegu on ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Tolmulestaallergia korral on ninahormoonist (Dymista, Avamys) abi kui seda kasutada igapäevaselt. Allergiavastastest ravimitest so antihistamiinidest (tablettidest) üksi on suhteliselt ...

Loe edasi

10 a poisil hooti köhahood

Mis arsti juurde peaksime pöörduma et abi saada ja mis peaksid need uuringud olema mida lapsele tegema peaks? Oleme nõutud sest ei tea kuhu pöörduda.

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Kirjeldatu alusel on lapsel mitteallergiline astma. Kui montelukastiga ravi jääb väheefektiivseks, siis kasutatakse inhaleeritavat hormooni (ketast) ja nagu kirjast selgub, sellest on ...

Loe edasi

Punased laigud jalgadel

Laps 1,4 aastane juba jupp aega on sellised punased laigud jala tagakülgedel. Kreemitame mitu korda päevas Babe kreemiga aga ei parane. Suuremal vennal, 10 aastane, pea samas kohas dermatiit ja välja kirjutatud ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,
Pildil on painutuspinna dermatiit. See on üks atoopilise dermatiidi väljendustest.
Kui vennale on kirjutatud hormoonkreemi, võite seda proovida ja siis oskate nahaarstile öelda, kuidas ...

Loe edasi

Munavalge talumatus?

1) Kas on alust arvata munavalge talumatust, kas laps vajab täienduurimist (kaal, kasv korras)?
2) Millal ja mis viisil alustada taas muna toidulauda sisse viima?
3) Kuidas suhtuda gripi- ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,
Last oleks vaja uurida munaallergia suhtes. Allergoloog teeb kas nahatestid või laseb määrata verest IgE antikehad. Vajadusel tehakse ka provokatsioonitest .
Munakollane on vähem allergeenne ...

Loe edasi

4.kuuse beebi uni

Mure on sünnist saati beebi unes. Laps on 4 kuud ja nädal peale. Juba sünnist saati on nii öösiti kui päeva ajal lapse uned väga rahutud. Üldiselt mu laps nagu ei magakski. Päeval teeb kokku 4 und ja ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Saan Teie murest aru, sest uni on oluline nii emale kui lapsele. Et uuringud on tehtud, ja korras, ärkvel olles laps rõõmus, aktiivne ja ilmselt kasvab normaalselt, siis lapse pärast ...

Loe edasi

Allergiline lööve kehal

Tere.
Mure selles,et lapsel tekkis tervele kehale punaselaiguline lööve,mida on ka varem esinenud ( aastas 1-2 x ). Eelnvead korrad ei ole osanud seostada neid löòbeid millegiga,kui siis E- aineid ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Pildi järgi ei ole selgelt näha, missugune see lööve täpselt on.
Ilmselt on tegemist nõgeslööbega.
Soovitus on kasutada Zyrteci või muud antihistamiini.

Lisaained ...

Loe edasi

Imiku vereringe

Tere

Pöördun murega, lapsel sünnist saati ühel käel (pilt lisatud) oleks nagu vereringega mingisugune probleem, käsi on kohati lillakas ja punane(marmoriseeritud) . See ei ole tal koguaeg ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Minu soovitus on pöörduda nahaarsti vastuvõtule, kes vaatab lapse naha üle kogu keha ulatuses ja otsustab lisauuringute nt ultraheli tegemise vajaduse veresoonte seisundi hindamiseks. ...

Loe edasi

Imelik laik näos

Mis see võib lapsel olla.tekkis nädal tagasi pisikese täpina,nüüd suuremaks läinud.

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Välistada ei saa seeninfektsiooni.
Õige oleks minna nahaarsti vastuvõtule.

Kjulge

Loe edasi

Lapsel käe peal lööve

Paar nädalat tagasi märkasin lapse käel punast ringi. Nüüd on ring läinud suuremaks. Ei valuta, ei sügele. Muid sümptomeid pole, kui et ainult natuke tavalises köhas-nohus. Koroona test negatiivne. Millega ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Minu soovitus on pöörduda perearsti vastuvõtule ja esimese uuringuna oleks põhjust teha borrelioosi antikehade testid.

Kjulge

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: