Punetav haav 18.03.20 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere!
Oli luumurd 04.02.20. Osteosüntees tehti 06.02.20
Muret teeb see, et paistab et sisemised niidid pole veel àra sulanud. Haava ülevalt on nàha, et ûks niidiots paistab. Allpool teeb muret, et haav ise muutub punasemaks ja nàha on niite naha all. Haav kuum ei ole. Palavikku pole. Aga kardan, et võib järjest punasemaks ja põletikku minna. Pereõde kõvasti hirmutas mind ja ütles et võib lausa nekroos seal olla ja peab haava lahti lõikama ja neid niite vàlja võtta. Kas mul muretsemiseks on pôhjust?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Minu silmale midagi katastroofilist Teie haavas ei ole. Ka on operatsioonist juba piisavalt aega möödunud - haavapõletikud tekivad harilikult paari nädala jooksul peale operatsiooni. Päris võimatu haavapõletik ka praegu pole, kuid sellega peaks kaasnema valu suurenemine, temperatuuri tõus (nii üldine kui ka lokaalne), turse, punetus haava ümber. Teie puhul punetab vaid haavaarm, mis põletikule ei viita.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Operatsioonijärgselt (neurokirurgiline) ajab haav välja rohkelt värvitut ja lõhnatut vedelikku

Selgroo operatsioon oli nädal tagasi. Nüüd kodus olles eritab haav rohket vedelikku, mis on värvitu ja lõhnatu. On ka halb enesetunne, nõrkus.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peaksite informeerima Teid opereerinud arsti ja küsima, mida edasi teha.

Loe edasi

sünnimärgi eemaldamine

Tere, mul eemaldati talla alt 14.11 sünnimärk ning kaks nädalat hiljem 28.11.16 võeti niidid välja. Kas võiksin nädal pärast niitide väljavõtmist juba spasse(saunad,basseinid) ning solaariumisse minna? ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Võite minna, kuigi solaarium kui selline meditsiinilisest aspektist pole soovitav.

Loe edasi

Niitide eemaldamine huulest

Sooviks teada, kas niite võib ise eemaldada? Haav oli ülahuules sees pool ja õmmeldud 2 õmblusega. Mõlemad on hästi nähtavad ja ligipääsetavad ning haav ise oli ka väike. Varasemalt on ka õmmeldud alahuult ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui hakkama saate, siis probleemi ei näe.

Loe edasi

Haav keelel - kas kirurgilne sekkumine on vajalik

Tere! Laps kukkus nii õnnetult, et lõi hambad keelde. Keelel on nüüd suur ja sügav haav, umbes 1 cm. Keele alumiselt poolelt hambad läbi ei tulnud, aga jah haav on sügav. Kas on looust et haav kasvab ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Keelel on väga hea verevarustus ja reeglina selline vigastus kirurgilist sekkumist s.t õmblust ei vaja.

Loe edasi

Haav

Tere. Minul selline mure: 2 päeva tagasi kukkus klaasikild jalalaba selja osa peale ning tekkis haav, mitte sügav ja väike. Nüüd on niiviisi, et haav hakkab vaikselt kinni kasvama, kuid see koht on katsudes ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Klaasikillu võimaliku haavas oleku kohta ei oska mina küll midagi öelda - Teie peaksiteise rohkem teadma, kui võimalik on killu murdumine haava arvestades trauma mehhanismi. Klaas on selline võõrkeha, ...

Loe edasi

Paistetus peale pimesoole operatsiooni

Tere.

Mul oli kuu aega tagasi pimesooleoperatsioon. Operatsioon läks hästi, järgmisel päeval sain juba haiglast välja ning haav paranes kiiresti ja probleemideta. Muret teeb aga see, et siiani ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui palavikku ei ole, ei näe põhjust muretsemiseks. haav muutub mitme kuu jooksul.

Loe edasi

jalg

aga et neid kruvisid jalast välla saada,kas on vaja siis jälle op teha et neid välla saada..kas see haav lõigatakse lahti ja võetakse kruvid välla?kui kruvid välla võetakse kas siis piab jälle karkudega ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kruvide väljavõtmine on üldjuhul tunduvalt väiksem operatsioon, valu mingil määral siiski on. Haav on siiski väiksem. Karkudega käima ei pea.

Loe edasi

punetav kurk ja eesseisev operatsioon

Tere,
Kas punetav ja valulik kurk (palavikku pole) on vastunäidustuseks kohaliku tuimestusega tehtavale operatsioonile?
Tänud ette,
Mari

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Vastunäidustused on suhtelised ja absoluudsed. Kataraalsete nähtudega võib teha kohalikus tuimestuses operatsiooni kuid soovitada seda ei saa.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: